Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bianko, a mogłabyś skontaktować się mailowo z MIMIŚ, mogłabym Ci podać jej nr telefonu na priv, bo mi wysłała. Myślę, że to zaoszczędzi niepotrzebnego zamieszania i zbędnego pośrednictwa- bo i tak przecież musicie być w kontakcie, jeżeli zdecydujemy sie na tę opcje transportową.

Gratuluję wygranych starć z rodziną. Ja niestety musiałam obiecać (zanim mąż zgodził sie na Aksę), że nasz dom nie stanie sie przytuliskiem, schroniskiem, noclegownią i oddziałem ratunkowym dla zwierząt. Ale będę starała sie pomagać w inny sposób- tak jak teraz, w schronisku, przy ogłoszeniach, wątkach itd.

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bianka0 napisał(a):
Ze skórą damy sobie powoli radę,niestety żeby sierść odrosła trzeba czasu i dalszego leczenia.Ale jest wesoła,pogodna i szczęśliwa,cała promienieje.Najważniejsze że ją nic nie boli,nie cierpi.A ja myślałam ,że na filmie ona tak reaguje na dżwięk wyłączającej się kuchenki mikrofalowej.:lol:

Na wszelakie dzwieki wydobywajace się z kuchni zrywa się na równe nogi i pędzi jak strzała:evil_lol:ona kocha jeść.:lol:

Posted

Danusiu, a Twój Tofik wywołuje u mnie taki uśmiech na twarzy, że hej :evil_lol:. Nie wiem, dlaczego, ale jak piszesz cokolwiek o jamniczce i w tej bajce występuje również Tofik, to normalnie śmieję sie dookoła głowy :)

Posted

Dzięki Agatko ,już kontaktuję się na PW z MIMIŚ,żeby poszło sprawnie,wszystkie trzy pewnie bedziemy w ciągłym kontakcie,bardzo dziękuję wszystkim za pomoc w transporcie Lilithki.

Posted

agatkia napisał(a):
Danusiu, a Twój Tofik wywołuje u mnie taki uśmiech na twarzy, że hej :evil_lol:. Nie wiem, dlaczego, ale jak piszesz cokolwiek o jamniczce i w tej bajce występuje również Tofik, to normalnie śmieję sie dookoła głowy :)

Nagram jakis filmik z udziałem Tofika to zobaczysz jaki faktycznie jest smieszny,dzisiaj miałam taka sytuację z udziałem Lilith i Tofika ze nikt by nie uwierzył gdybym opisała bo ja sama widząc to nie wierzyłam ze to dzieje się naprawdę.

Posted

bianka0 napisał(a):
Co robiły?

Dzisiaj od rana bardzo padało i nie mielismy jak wyjsc na trawkę wiec zacheciłam Lilitke aby zrobiła swoje potrzeby na balkonie a ze madrala z niej to posłuchała.Poszłam wiec do łazienki po papier,wracam i widze jak Tofik usiłuje przykryć owo ręcznikiem który jej w tym celu rozłozyłam.Nameczył sie co niemiara,trochę zebami troche nosem popychał recznik ale udało mu sie,przykrył co trzeba i wrócił do pokoju.

Posted

Inteligencja jamników jest niepodważalna.Tofik esteta i czyścioszek.Tuptuś do dziś nie rozumie że można robić koopkę na trawce,wychodzi zawsze na chodnik z kostki i tam się załatwia,potem staje i mruczy,jakby kazał nam od razu posprzątać.zostało mu to pewnie z Warszawy.Reszta chłopaków improwizuje jak chce i gdzie chce.A potem koło południa warto by było nagrać TZ-ta jk chodzi z łopatą ,wiaderkiem i miotłą i marudzi,że całe szczęscie,że Harnasia(konia)na ogródku jeszcze nie trzymam.

Posted

Wstawiam króciutki filmik z udzialem Tofika,zobaczcie jak umie o siebie zadbać,myslę że z koniecznosci nauczył sie tego w schronisku ale przykrywanie się ma opanowane do perfekcji:lol:

http://www.wrzuta.pl/film/6geIzUQyeA/tofik

Bylismy dzisiaj na wizycie kontrolnej z Lilith,rana pooperacyjna ładnie się goi i w poniedziałek sciagamy szwy.
Popatrzcie jeszcze na ślicznotkę,a co:evil_lol:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Danusia z tym przykrywaniem to jakbym Rambiego widziała. A sunia ma takie oczy że wymiękam, kupiłaby ode mnie wszystko.

Prawda,Lilith bardzo mi przypomina Lutusia,to samo maślane spojrzenie.:lol:
To Rambuś też umie zadbac o siebie.

Posted

:jumpie::jumpie::jumpie: Danusiu, Twój Tofik mnie normalnie rozbraja!! Ma identyczne zachowania jak moja jamnisia w młodości!!
Połączenie trochę błaznowatego Tofka (wybacz) i zlewczo- obojętnej Lilithki (przynajmniej taką ją zapamiętałam w stosunku do innych psów) rozbraja mnie do łez. Dostanę zmarszczek od śmiechu i zrobię sie brzydka. Autentycznie, gdyby nie uszy- śmiałabym sie naokoło głowy.

Posted

Danusiu Tofika też bym Ci zabrała.Nie ma piękniejszych stworzeń na świecie niż psy,a z psów jamniki. Męczy mnie Pankracy ,staruszek jamnik z Łodzi.Próbuję na razie po cichutku załatwić miejsce w dobrym hoteliku,gdzie małe pieski są trzymane w domu.Może jakimś cudem znajdzie się tam dla niego miejsce,chociaż limit staruszków już wyczepali.On chyba w schronie długo nie pożyje.

Posted

[quote name='bianka0']Danusiu Tofika też bym Ci zabrała.Nie ma piękniejszych stworzeń na świecie niż psy,a z psów jamniki. Męczy mnie Pankracy ,staruszek jamnik z Łodzi.Próbuję na razie po cichutku załatwić miejsce w dobrym hoteliku,gdzie małe pieski są trzymane w domu.Może jakimś cudem znajdzie się tam dla niego miejsce,chociaż limit staruszków już wyczepali.On chyba w schronie długo nie pożyje.

Niestety też sie tego obawiam, boleję że sama nic nie mogę pomóc, że g... robie. Marzy mi się malutki hotelik ... dla jamników.

Posted

Isadora... nie pisz tak. Robisz wszystko co możesz, niestety tak to już jest, że choćbyśmy stanęli na głowie nie możemy pomóc wszystkim potrzebujący bidom... :placz: Ja jestem zielona w temacie hotelików, nawet nie wiem, na czym ta instytucja polega, a tym bardziej gdzie są, jak i czy warto.... ale chętnie wesprę jakąś niewielką kwotą hotelik dla Pankracego. Organizacji niestety się nie podejmę.

Posted

I mnie Pankracy spedza sen z powiek,strasznie mi utkwił w sercu i tez ciągle szukam sposobu aby mu pomóc.Nie moge go zabrac do siebie na tymczas ze wzgledu na ta nowa pracę która zmuszona jestem podjąć,jeszcze nawed nie wiem jak rozwiąże problem opieki nad Tofikiem na ten czas.Serce mi pęka i złość bierze na bezilnosć.

Posted

Hotelik w tej sytuacji byłby najlepszym rozwiazaniem... a szukać domu można dalej. Pieniądze się znajdą, tylko potrzeba kogoś kto ten hotelik załatwi...

Jak wygląda sprawa z transportem Lilithki? Mam szukać jeszcze? Czy udało sie ustalić jakieś rozwiązanie?

Posted

agatkia napisał(a):

Jak wygląda sprawa z transportem Lilithki? Mam szukać jeszcze? Czy udało sie ustalić jakieś rozwiązanie?

Ja w tej sprawie jeszcze nic nie wiem,ale jesli o mnie chodzi, dostosuje do potrzeb.

Posted

ja potwierdzam -o ile nie znajdzie się lepsza opcja- transport Wybrzeże-wawa
wymieniłam telefony z Bianką- podam raz jeszcze swój na pv
wyjeżdżam jutro rano-wracam 22-23.08