Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnio rzadko mam czas na dogo postaram się zrobić dzisiaj parę zdjęć naszej zasikanej księżniczki i wstawić.
Psiaki leją w domu dalej.Nauczyły się też,że po dobroci żaden nie wyjdzie z domu,tylko muszę je złapać i wynieść,nawet Maluszek ostatnio kładzie się na plecach i muszę 30 kg nieść pod pachą.

• 2 weeks later...
Posted

Przepraszam Was wszystkich,ale zaczęły się grzyby,więc codziennie siedzę w lesie,a potem muszę je jeszcze oczyścić i przyrządzić.Ale dzisiaj mam urodziny córki,więc obiecałam jej że wrócę do domu,odrobię wszystkie zaległości.

Posted

bianka0 napisał(a):
Przepraszam Was wszystkich,ale zaczęły się grzyby,więc codziennie siedzę w lesie,a potem muszę je jeszcze oczyścić i przyrządzić.Ale dzisiaj mam urodziny córki,więc obiecałam jej że wrócę do domu,odrobię wszystkie zaległości.

Ty tam kleszcza nie złap
teraz jest plaga

Posted

Na moje szczęscie coś jest w mojej skórze,że nie chcą mnie gryżć komary ,a kleszcze,nawet jak wytrzepuje je z ubrania nie wgryzają się w skórę.Mój TZ ma na to powiedzenie,że nawet robaki się na mnie poznały i mają insynkt samozachowawczy.

Posted

Deer bardzo dziękuję w imieniu Bianki za życzenia.Trzynaście lat temu właśnie przyszła na świat,więc pomimo że jest to ,,psi ,,wątek pozwolę sobie wstawić z okzji jej urodzin jako pierwsze zdjęcia ulubieńca Bianki - Harnasia.Dwa dni temu zmieniliśmy mu miejsce przebywania.Jest teraz w klubie jeżdzieckim,bardzo blisko nas,będzie go mogła odwiedzać sama ,jeżdżąc rowerem niezależnie od naszej obecności.Te dwa dni były dla konika bardzo trudne,tęsknił za opiekunami i znajomą klaczką.Boi się wychodzić z boksu.To są dzisiejsze zdjęcia z nowego miejsca pobytu.

Posted

A teraz czas na Lilithkę,która jak się okazało nie jest takim aniłokiem.Przez dwa tygodnie prowadziłam intensywne śledztwo,który z jamniorów leje na dywan przy drzwiach wejściowych.Podejrzewałam Tuptusia i Goliata,regularnie rozdzielając klapy jednemu lub drugiemu w zależności od winy jaką mieli wypisaną na pyskach.W końcu dwie noce za karę poszli spać na półpięterko do piwnicy.No i...okazało się że leje Lilithka,wstaje w nocy po cichutku skrada się i wybiera najbardziej puchaty ,ciemny dywan,na którym nie widać plam,tylko jest radość wdepnięcia w mokrą wełnę.Dzisiaj nawet nie chciała pozować do zdjęć,bo ma poczucie wstydu co po niej widać.Jedzenie już dawno przestało być jej obsesją.Z łaską zjada kolację,lubi tylko smakołyki.Na jajecznicę nawet nie popatrzy.

Popatrzcie jaka jestem piękna.

Posted

Banda szczaluchów,dobre.:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
kochane robaczki sliczniutkie są :loveu:ale niech przestaną lac.:mad:

Bianko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin ode mnie i Tofficzka.

W kazdej chwili,zawsze wszędzie
Niech Ci w zyciu dobrze bedzie
Niech Cię dobry los obdarzy
Wszystkim o czym tylko marzysz

Posted

Bianeczka już usypiała,ale usłyszała muzykę z tańczącego kwiatka.Bardzo prosiła cioteczki,żeby Wam wszystkim podziękować i wycałować Toficzka , Rambusia,żeńską odmianę Tuptusia - Sheer.Delikatnie zaznaczyła,że szkoda że nie macie końskich pysków do wycałowania,bo nie wiecie co tracicie.

Posted

A ja wiem co znaczą konskie pyski ,jak miałam tyle i mniej lat co Bianka,mieszkałam po sasiedzku z końmi i wyobraz sobie że nawed na nich jezdziłam,wierzchem a nie wozem żeby nie było.:eviltong::evil_lol:

Isadorko twoj post nie miesci mi się w ekranie:evil_lol:

Posted

Niestety,nauka jazdy na Harnasiu(po ułożeniu go w sposób prawidłowy) pomimo wieku czeka również mnie.Niestety pomimo że jest to mój koń to jeżeli pierwsze jazdy będą z instruktorem będą to kolejne koszty,ale kiedy córka będzie chciała się uczyć i niedługo wyjedzie,to Harnaś musi jeżdzić.Nie bardzo mamy ochotę żeby jeżdziły na nim obce osoby,( ze szkoły jazdy konno) bo nad tym traci się kontrolę.My mamy go z rzeżni od dziewiątego miesiąca życia i nigdy nie był bity i żle traktowany(podkupiłyśmy go z transportu od handlarza,przed samym wywozem,już był na stanie do uboju,ludzie nie zdąrzyli go jeszcze skrzywdzić).

Posted

To dla mnie olbrzymia przyjemność słysząc ocenę stanu Lilith.Jak się ją widzi codziennie,to ta róznica nie jest taka wyrażna,miałam wrazenie że jej wygląd jest również coraz milszy dla oka,ale nie byłam pewna czy nie jest to subiektywne.Jest na pewno grubsza,nie wystają żebra i kręgosłup,pośladki się zaokrągliły i jest silniejsza potrafi nawet na płaskej przestrzeni dość szybko się przemieszczać.No i kocha szczekać,nie przepuści żadnej okazji jazgotu.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale mi sie milo zrobilo jak fotki zobaczylam, super maja u Ciebie, tylko Niuni smutno ze jej nikt nuie pozdrawia :(

Pozdrawiamy,pozdrawiamy, bardzo gorącą pozdrawiamy :bye:.

Posted

No to juz jej troche lepiej.. Choc smutna chodzi.. wymiotuje slina z wlosami a jak ja podchodze zeby wytrzec to sie bardzo chowa i boi ze ja uderze za to.. az mi smutno sie robi jak patrze jak sie chowa i boi... to jest pies wziety od rodzicow znajomych gdzie ja tam bili ciagle i kopali.. czasami sie "zatyka" czyli ma gardlo zniszczone, dolne zeby krzywe i jakby wybite.. pies po przejsciach.. ale juz pare lat z nami jest a ciagle sie czasami boi :( pierwsze spacery i jak patyk wxzielismy zeby rzucic i sie pobawic to ogon schowala i podkulila.. musielismy ja nauczyc ze patyk to nie bicie a rzucanie i lapanie...