Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Celina12']:multi:-kocham WAS!!!!!!:loveu::loveu:

A ja do tego kofffania się przyłączam!! :loveu:
------------
Ooooo... słyszeliście ten dźwięk przed chwilą?!
To moja "ULGA"..spadła na glebę :diabloti::evil_lol:

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, w niedziele jedzie na dom tymczasowy do danki1234 :cool3:, a jak sie wzmocni i będzie gotowa do transportu na drugi koniec Polski, trafi do fantastycznego domu stałego do BiankiO. Ma zapewnione tez finanse na leczenie :multi:

Posted

Ja też sie nie spodziewałam takiego sukcesu...A jeszcze wczoraj naprawdę wątpliłam i nie wierzyłam, że ogłaszanie jej moze mieć sens, i że ona w ogóle przeżyje wizyte u weta...

Posted

Nie odzywałam się ,żeby nie zapeszyć,ale żeby uspokoić wszystkie zainteresowane osoby potwierdzam,że jeżeli Lilith będzie w stanie odbyć daleką podróż,a opiekunki suczki nie będa miały do mojej osoby zastrzeżeń,czekamy na Lilith z domkiem w Janowie Lubelskim.

Posted

bianka0 napisał(a):
Nie odzywałam się ,żeby nie zapeszyć,ale żeby uspokoić wszystkie zainteresowane osoby potwierdzam,że jeżeli Lilith będzie w stanie odbyć daleką podróż,a opiekunki suczki nie będa miały do mojej osoby zastrzeżeń,czekamy na Lilith z domkiem w Janowie Lubelskim.

Czyli Lilith pojedzie do " jamnikowa" ;), gdzieś widzialam fotkę z trzema jamnisiami ( chyba ?)

Posted

agatkia napisał(a):
Ja też sie nie spodziewałam takiego sukcesu...A jeszcze wczoraj naprawdę wątpliłam i nie wierzyłam, że ogłaszanie jej moze mieć sens, i że ona w ogóle przeżyje wizyte u weta...

O Boże a ja cały dzień poza dogo ile nerwów zjadłam. No i kolejna porcja zapytań o jamnisie. Chyba dzisiaj dopisze do aukcji parę słów. Nawet o cegiełki padło pytanie czy będą.

Wiecie co nie ma to jak Jamnicze Ciotki. Sunia zrobi karierę, do Danusi na tymczas to i ja bym poszła. Ona odmładza o kilka lat. No a potem może tez jakiś dobry stały domek by się trafił jak u bianki.

Posted

Uff...
To teraz Danusia podhoduje, dopieści i wyprowadzi na prostą. Ma szczęście dziewuszka! :loveu:
A potem - DOMEK!!! :loveu:
Jamnicze ciotki -jesteście najwspanialszymi babkami na dogo!

Posted

[quote name='teapot']Uff...
To teraz Danusia podhoduje, dopieści i wyprowadzi na prostą. Ma szczęście dziewuszka! :loveu:
A potem - DOMEK!!! :loveu:
Jamnicze ciotki -jesteście najwspanialszymi babkami na dogo!

Zgadzam się w całej rozciągłości!! Jesteście wspaniałe. Oczywiscie nie wyrobiłam, i pojechałam jeszcze raz do schroniska. Lilithka miała apetyt i zjadła dwie małe miseczki Royala chrupiąc uroczo, po czym zapiła wodą. Generalnie ma się lepiej, na mój widok nie trzęsła się tak przeraźliwie... właściwie nie trzęsła się wcale. Nawet (!!!) machnęła ze dwa razy tym swoim kikutkiem (wygląda, jakby miała kiedys urwaną samą końcóweczke ogona- w kazdym razie jest to po prostu strup)A ja siedziałam sobie przy niej i głaskałam. Mnie jednak cholernie martwi ten jej duży brzuszek (jest miękki) i skóra... Byliśmy u weta w wejherowie na sobieskiego. Podobno schronisko chwali go sobie.... ale mnie jednak coś nie gra. Wydaje mi się, że z miejsc apowinna mieć zrobiony komplet badań, a tu usg, ogólne rozpoznanie, obejrzenie skóry i tyle. Ale specjalistką nie jestem- mało tego, myślałam, ze padnę trupem na widok strzykawki (mała została zaszczepiona na wścielklizne) :evil_lol:

Posted

[quote name='agatkia']...Byliśmy u weta w wejherowie na sobieskiego. Podobno schronisko chwali go sobie.... ale mnie jednak coś nie gra. Wydaje mi się, że z miejsc apowinna mieć zrobiony komplet badań, a tu usg, ogólne rozpoznanie, obejrzenie skóry i tyle. Ale specjalistką nie jestem- mało tego, myślałam, ze padnę trupem na widok strzykawki (mała została zaszczepiona na wścielklizne) :evil_lol:
Agatkia, czy na Sobieskiego robiono usg:cool3: tak zrozumiałam i trochę mnie to dziwi , bo o ile mi wiadomo to najbliższy gabinet gdzie można to zrobić jest w Redzie , ja osobiście polecałabym lecznicę na Chopina 11.

Posted

Tak, zrobili usg. Widzisz, a ja z kolei nie mam dobrych doświadczeń z lecznicą na Chopina... Mam nadzieje, że mała szybko stanie na nogi. Jej apetyt baaaardzo mnie ucieszył. Mam wrazenie, ze była potwornie skrzywdzona, i schronisko jest dla niej wybawieniem... choc brzmi to strasznie. Ma spokój, ciepły kąt. W domu tymczasowym na pewno szybko nabierze sił.

Posted

agatkia napisał(a):
. Mam wrazenie, ze była potwornie skrzywdzona, i schronisko jest dla niej wybawieniem... choc brzmi to strasznie. Ma spokój, ciepły kąt. W domu tymczasowym na pewno szybko nabierze sił.

O tym samym wcześniej pomyślałam ,duuużo lepiej jej w schronie, dobrze że to indywiduum " raczyło się pofatygować " aż do schronu i przywiązać ,a nie w lesie .
Ale i tak szczęściara z niej , tak szybko DS, a czytając wątek dzisiaj , a może to było wczoraj:cool3: , byłam załamana :placz:
Dobrze wiedzieć że tam można zrobić USG :lol:
Ja jak na razie nie mam złych doświadczeń , ale wiesz jak to jest , tak samo jak z lekarzami , jedni danego chwalą, inni narzekają :diabloti: Na Sobieskiego chodziłam gdy miałam troszkę mniejszą psiunkę , na Chopina są warunki na czekanie z duzym psem :diabloti:, no i jak napisałam wcześniej , na razie ,na szczeście się nie zawiodłam :lol:

Posted

Dziewczyny , dowiedzialam sie od mojej siostry, że w Lublińcu w namiastce schroniska mają jamnika szorstkowłosego cud urody. Wyglada jakby sie zgubil prosto z wystawy. Tam nie ma żadnych adopcji, świat jest zamknięty przed ludzmi z zewnątrz.Ja mam swoje 3 jamniki , więcej nie przyjmę. Może macie jakiś pomysł ? Warunki tam są kiepskie. Lubliniec leży kolo Częstochowy.

Posted

Basia, w te pędy zgraj Isadorę z Nesccą. Dobrze jakby Nescca zrobiła jakieś foty przy okazji wizyty u Sati (bo to miejsce masz pewno na myśli)
i podesłała Isadorze. Może ktoś z obecnych allegrowiczów, dopytujący o Lilith miałby ochotę się skusić lub pomóc i puścić sprawę w obieg dalej!!!

Posted

łzy mi płyna jak to czytam i jak patrze na jej zdjecia:-(Szkoda ze ten ktos nie zdecydowal sie jej ,,oddac" wczesniej moze na dluzej zaznalaby milosci i troski:-( Musi znalezc dom choc na te krotka chwile nie moze tak odejsc bez kogos kto by ja kochal i byl wtedy z nia i tylko dla niej:-(:-(Podnosze

Posted

Nescca na pewno zrobi to piorunem byle tylko Basia podała jej taką możliwość. Zresztą zaraz wejdę na wątek wspomnianej Sati i dam tam cynk Nescce i dziewczynom z Lublińca.

Posted

Takim ludziom, którzy doprowadzają psy do tego stanu i wyrzucają, powinno się stawiać stary sedes na nagrobku a nie obrażać symbolu Krzyża.
Dobrze Dziewczyny, że jesteście, dziękuję Wam.