Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę została przywiązana do bramy schroniska :-( Stareńka sunia jamnisia. W stanie masakrycznym. Gołe uszy, nie pokryte sierścia- w czarnym kolorze, sierść w fatalnym stanie. Wielki brzuch, który zwiastuje:

1. ciążę
2. nowotwór
(okaże się w czwartek)

Przerażona, trzęsąca się. Widać, ze sama obecność człowieka ja boli :-( Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co musiała przeżyć...:-(:-(:-(
Błagam o kawałek własnej podłogi i spokój w te ostatnie dla niej dni... nie miała godnego życia. Moze chociaż umrze godnie... :-(

Sunia przebywa w schronisku pod Wejherowem na Pomorzu. Nr kontaktowy: 511 096 432

• Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko. Totalne zaniedbanie.:-( Biedna suńka. Ile ona może mieć lat? Moim zdaniem na taką totalną starszkę nie wygląda. Jest potwornie zaniedbana, ale nie jest nawet mocno siwa. Fakt, że i sierści mało, ale nie wygląda na kompletną staruszkę. A jak zęby?

Posted

[quote name='tanitka']ja też uważam, ze ona nie jest stara tylko masakrycznie zabiedzona i znów człowiek zawiódł tak bardzo:angryy:

Tak to racja. Ona nie ma siwizny. Zresztą te oczy... normalnie mam dziś wieczór z głowy. Opadło ze mnie wszystko, żal mi serce ściska dlaczego człowiek ma tak ograniczone możliwości.

podlinkowane banerki

:-(

Posted

Może nie jest z NIĄ aż tak źle...:-(....moja Dumiś też miała gołe uszka a brzucholek do tej pory łysawy a teraz po sterylce w lecie skóra czarniejsza sie robi. Wet mówi ,że to hormony.

Najbardziej mnie martwi duży brzuszek....ja też mam noc z głowy-odejdę od kompa a o Niej myślę :-(

Moó Hektorek ma 11 latek i tylko troszkę siwą buziuchnę ma.

Posted

Może jutro będzie jutro będzie więcej wiadomo. Boże a to jej spojrzenie:-(:-(:-(
Jezu może jej allegro wystawić, może cud się zdarzy. Jezu...
Tylko kontakt jakiś...
idę popłakać... nie mogę:-(:-(:-(

Posted

taka czarna skóra u mojej jamnisi robi sie na brzuchu jak się wystawia na słońce i leżakuje, może ta malutka po prostu była na dworze trzymana, od budy wytarł się włos i poczerniała łysa skóra od słońca? :shake:

Posted

Jestem.

Sunia wygląda masakrycznie. Wizyta u weta dopiero w czwartek. Ona wygląda fatalnie. Jak weszłam do przyczepki , w której przebywała... ją po prostu bolała moja obecność. Drżała potwornie ze strachu, a nie miała siły uciekać. Ona nie przeżyje ani ciąży, ani guza...- takie moje wrażenia na dziś. Nie wiem, czy stara czy w średnim wieku. To jest po prostu wrak psa. Potrzebny tymczas, NATYCHMIAST!!! Chociaż nie wiem, czy przeżyłaby ewentualną podróż w odleglejsze miejsce.... w jakiekolwiek. Obawiam sie, że trzeba będzie ją uśpić :placz::placz::placz: Ma czas do czwartku... :placz: