roxi2008 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Witam wszystkich,miesiąc temu rodzice kupili mi śliczną sunię którą nazwałam Roxi. Od kilku dni z przerażeniem patrzę na jej tylnie łapki które wydają się być nie dokońca sprawne,lekko kuleje,a czasem przewraca się bez powodu(wygląda to tak jakby miała lekki paraliż).Byliśmy dziś u wetwrynarza który przepisał jej leki(arthrofos i dogvital) i kazał przyjść za dwa tygodnie.Strasznie się boję że to jakaś choroba zwyrodnieniowa,a Roxi ma dopiero trzy miesiące!Jeśli możecie mi pomóc to proszę o porady.Pozrawiam,Ola.:-( Quote
Jagódka&Uzi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Jeżeli piesek ma rodowód i pochodzi z profesjonalnej hodowli proponuję zgłosic to do hodowcy. Powinien się zainteresowac, wspomóc, poradzic. Natomiast, jeżeli kupiony był z niepewnego źródła to jestem pełna obaw. Quote
roxi2008 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Witam,niestety sunia nie ma rodowodu,chociaż kupiona byla od państwa którzy prowadzą hodowlę kilku różnych ras w tym również yorków.Kupując go mieliśmy nadzieję że wszystko będzię ok.Pozdrawiam:shake: Quote
Jagódka&Uzi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 :shake: No niestety to nie było zbyt odpowiedzialne posunięcie. Co za hodowla gdzie psy są bez rodowodów..i w takim stanie.. Piesek dostaje leki na stawy i mięśnie.. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:-( roxi2008 napisał(a):Witam,niestety sunia nie ma rodowodu,chociaż kupiona byla od państwa którzy prowadzą hodowlę kilku różnych ras w tym również yorków.Kupując go mieliśmy nadzieję że wszystko będzię ok.Pozdrawiam:shake: Quote
Recommended Posts