Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piciminikas napisał(a):
Oj, już jest pilnowanko :D A mam pytanie .. Czy pierwsza cieczka jest mniej lub bardziej "obfita" w krew? Jak na razie nie jest źle ... Rika zostawija tylko z 4 małe kropki przez dwa dni, które się szybko wytarło ...

Tak naprawdę, to każda sunia inaczej przechodzi pierwszą cieczkę i w sumie wszystkie następne też. Ale zazwyczaj jest tak, że przez pierwsze dni wydzielina jest mniej krwista, a gdzieś tak w drugim tygodniu robi się bardziej czerwona.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Tak naprawdę, to każda sunia inaczej przechodzi pierwszą cieczkę i w sumie wszystkie następne też. Ale zazwyczaj jest tak, że przez pierwsze dni wydzielina jest mniej krwista, a gdzieś tak w drugim tygodniu robi się bardziej czerwona.

ja zauważyłam cieczkę w piątek, a dzisiaj i wczoraj już miała mocną normalną krew ... to albo ma inaczej, ale nie zauwazyłam pierwszych dni:roll: ma też intensywny zapach jak się do niej podejdzie... i od dzisiaj nosi majteczki :D

Posted

Wyjątek napisał(a):
Brzydkie nie brzydkie, ładne nie ładne- ważne, ze chce je nosić :roll: Gama zeżarła by w 2 sekundy:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Rika akurat bardzo szybko sie przyzwyczaja do takich rzeczy .. .:D

Asia & Ginger napisał(a):
http://i37.tinypic.com/e0qxzc.jpg
Szeleczki bardzo ładne. :cool3:
Majteczki już trochę mniej. :evil_lol: ;)

:D

Posted

Heh a ja dziś byłam u weta i przekonywał nas na kubraczek posterylkowy. Ale jakoś sie przekonac nie dałam, że Gama nie porwie w kilka sekund i kupiłam kołnierz:diabloti::evil_lol:
Ciesz się, że masz takiego grzecznego piecha :loveu:

Posted

Wyjątek napisał(a):
Heh a ja dziś byłam u weta i przekonywał nas na kubraczek posterylkowy. Ale jakoś sie przekonac nie dałam, że Gama nie porwie w kilka sekund i kupiłam kołnierz:diabloti::evil_lol:
Ciesz się, że masz takiego grzecznego piecha :loveu:

Ja zdecydowanie wolę kubraczek. Psiakowi wygodniej, bo wszystko widzi i nie obija się o meble. A poza tym kołnierzem niektóre psiaki potrafią rozbabrać sobie ranę. :shake:
Ale jeśli Twoja sunia tak wszystko pożera, to rzeczywiście kubraczek mógłby się nie spisać. :evil_lol:
Zawsze możesz ubrać suni jakąś swoją starą koszulkę. :cool3: ;)

Posted

Ja wstaje o 6,zbieram się do szkoły gdzieś do 6:30 a potem do 7.10 - 7.15 na kompie siedze :eviltong: A potem wychodzę i 20 po siódmej jestem na przystanku i jade do szkoły :eviltong:

Posted

Oj, ja jestem śpiochem ... Wstaje tak by wyjść co najmniej na 10-20min z Riką, a w 10min się ubieram i wyjeżdzam rowerkiem. A zdarza się, że z Riką się przedłuży i na ostatnią chwilę ledwo zdążam ... Chyba, że raz chodze na 10, to wstaje o 9 i idziemy na dłuższy spacer...:diabloti:

Posted

piciminikas napisał(a):
a o ktorej chodzisz spać? bo ja średnio tak by spać 7h ... czyli od 24 do 4 w nocy ... różnie bywa - w większości albo się uczę albo czytam do późna.

Albo siedzisz na Dogomanii :evil_lol::evil_lol:

Posted

Wyjątek napisał(a):

Albo siedzisz na Dogomanii :evil_lol::evil_lol:

a też bywa:P ale nigdy do 4 ... to już czas tylko na książki ... :) [a Rika śpi i mnie zawsze grzeje:loveu:]

Posted

Niestety od 7 roku życia się tak nauczyłam i w dzień mnie wszystko rozprasza... Jestem nocnym markiem. A teraz nie czas na przestawianie się ze swoimi zwyczajami teraz trzeba kuć do matury ... :shake:
i licząc 11 lat czytania po nocach, a wzrok mam idealny! :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...