Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
post 575 -już odpowiedziałam:diabloti:

sorrki nie zauważyłam :cool3: ale w sumie dobrze, że się zdecydowałaś na sterylke, nawet kosztem gitary.. :multi:

Posted

dogg napisał(a):
sorrki nie zauważyłam :cool3: ale w sumie dobrze, że się zdecydowałaś na sterylke, nawet kosztem gitary.. :multi:

też tak myślę, teraz ta sterylka jest najważniejsza, a gitara już i tak od pewnego czasu się tylko kurzyła. zresztą jestem poniekąd beztalenciem muzycznym:eviltong:

Posted

Matkoa ludzie nie umieją sie psiakami opiekować. Jak nie wiedzą jak se radzić z psem długowłosym to niech se Go nie kupują. :shake:
Masz ładnego spanielka. Hm. Sterylizacja, za gitarę. Gitary nie są już takie modne, a sterylka się przyda. Dobrze pomyślane. :cool1:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']http://i34.tinypic.com/302xq4p.jpg
O matko, właśnie miałam pytać, czy dobrze widzę, że ten pies ma zamiast uszu kołtuny. :-o
Jak ich kiedyś jeszcze spotkasz, to opiernicz i powiedz żeby poszli do weta ogolić te uszy. I że jak się ma psa długowłosego, to się go czesze! :shake: :mad: :angryy:

Przecież ona musiała być nieczesana od kilku miesięcy... :shake:

zamierzałam go właśnie spytać co jest z jej uszami [iopierniczyc:mad:] ale zdążył się zmyć ...
ale ten gościu wogóle zachowywał się dziwnie, raz już ich kiedyś widziałam w parku, ale to dawno i nie zwróciłam uwagi, a wczoraj do nas przybiegł ten pies bliżej to mogłam mu się przyjrzeć. Wogóle goścu odganiał tego spaniela od Riki, próbując go popychać w drugą stronę, zamiast jak już tak bardzo chciał go odciągnąć od nas, zawiązać go na smycz, którą trzymał w ręce:roll: próbując odgonić ją przebieg kawałek ...i zarył w ziemie, co wyglądało tak komicznie, że wybuchnęłam śmiechem i przez to się zmył zanim zdązyłam się zapytać:-o

Posted

[quote name='Kibaa']Matkoa ludzie nie umieją sie psiakami opiekować. Jak nie wiedzą jak se radzić z psem długowłosym to niech se Go nie kupują. :shake:
Masz ładnego spanielka. Hm. Sterylizacja, za gitarę. Gitary nie są już takie modne, a sterylka się przyda. Dobrze pomyślane. :cool1:

Wiesz co, moda mnie jakoś nigdy nie obchodziła, lubiłam sobie pobrząkać, ale anibrak czasu ani uszy mojej mamy mi na to nie pozwalały:cool3:
A sterylkę chciałam od dawna:cool3: do tego doszło to urojenie co zupełnie przeważyło szalę, dzisiaj idziemy znów do weta:cool3:

[quote name='Anka_ZG']hej:)
http://i37.tinypic.com/dmtwki.jpg ale troskliwa koleżanka:loveu:

Biedulka z tego spanielka co spotkaliście, żeby tak zapuścić psa:mad::shake: Nie rozumiem po co ktoś taki wogole decyduje sie na psa skoro nie ma czasu się nim zająć:shake:

Jak tam Rika, dalej ma urojoną??:razz:
Pozdrawiam!

Tak, biedactwo:placz:
I Rika niby ciągle ma ale już jej przechodzi, dostaje jakieś tabletki i zastrzyki, ale widać zmiany w zachowaniu:) wraca do normy, chociaż wyjątkowo dzisiaj znów ze mną spała:evil_lol: zwykle tego nie robi, ale jak się dzisiaj ubudziłam około 5 to leżała na całej poduszcze na plecach z łapkami w górze - a mnie z poduszki zwaliła:roll:

Posted

Anka_ZG napisał(a):
rika sobie radzi jak może, a co, psa miejsca jest w wyrku pańci:eviltong:;)

i jeszcze trafiła na taką panią, która jej się posunie by było jej wygodniej:roll:
tak wogóle to spałam później nadal nie na poduszce tylko obok, a królewna rozłożona do rana ...

Posted

Kasia&Rika napisał(a):

Tak, biedactwo:placz:
I Rika niby ciągle ma ale już jej przechodzi, dostaje jakieś tabletki i zastrzyki, ale widać zmiany w zachowaniu:) wraca do normy, chociaż wyjątkowo dzisiaj znów ze mną spała:evil_lol: zwykle tego nie robi, ale jak się dzisiaj ubudziłam około 5 to leżała na całej poduszcze na plecach z łapkami w górze - a mnie z poduszki zwaliła:roll:

rika sobie radzi jak może, a co, psa miejsca jest w wyrku pańci:eviltong:;)

Posted

Witanko;)
Czytam że już lepiej z urojoną:razz: To Rika nie lubi spać na łóżku?:crazyeye: pierwsze słysze o takim psie nawet nasz kaukazik pchał sie na wyrko:evil_lol:

Posted

groszek83 napisał(a):
Witanko;)
Czytam że już lepiej z urojoną:razz: To Rika nie lubi spać na łóżku?:crazyeye: pierwsze słysze o takim psie nawet nasz kaukazik pchał sie na wyrko:evil_lol:

eh, Rika lubi leżeć, ale nie spać całą noc ... nie chce mnie grzać, a noce zimne:-(

Posted

Vega dołącza do psów nie lubiących spać w łóżku, a właściwie to wyuczonych takiego zachowania :) Od szczeniora pokazywałam, że wyrko jest moje, bowiem oczami wyobraźni widziałam ubłoconego, kudłatego psa wskakującego w czystą pościel.

Jak się dzisiaj Rika czuje?

Posted

[quote name='crazydaisy']Vega dołącza do psów nie lubiących spać w łóżku, a właściwie to wyuczonych takiego zachowania :) Od szczeniora pokazywałam, że wyrko jest moje, bowiem oczami wyobraźni widziałam ubłoconego, kudłatego psa wskakującego w czystą pościel.

Jak się dzisiaj Rika czuje?

Dużo lepiej, dostawała hormony na zatrzymanie mleka i nic jej nie leci:multi: oddałam jej też wczoraj zabawki:cool3: i już się nimi nie opiekuje, idziemy na kolejny zastrzyk we czwartek. A teraz mnie martretuje by jej rzucać dawne "dziecko":evil_lol:

[quote name='groszek83']Doberek:multi:
Moje tam śpią w łóżku czasami wieczorem to pierwsze lecą zajmować sobie miejscówki zanim zdąże dojść i bezczelnie sie położyć:evil_lol:

A ja wczoraj zabrałam ją wieczorem, ułożyłam w mięciutkiej pościeli, na poduszcze, przytuliłam się i była lekko głaskana - po 10 minutach zwiała:roll:

CZY SĄ JAKIEŚ PRZECIWWSKAZANIA BY PIES JADŁ KOCIĄ KARMĘ Z PUSZEK?

Posted

groszek83 napisał(a):
Nie wiem czy są przeciwwskazania:roll: a czemu Rika ci sie w koa zmienia?:evil_lol:

Ona woli ci tydzień głodować niż zjeść jakąkolwiek puszke dla psa, a próbowaliśmy już najróżniejszych i wszystkie lądowały w koszu, a jak idzie do mojej koleżanki to wyje zawsze wszystko co ma w miseczce kot, a na miskę jej psa nawet nie zwróci uwagi, kupiłam tak na próbę puszkę dla kota i wszystko wyjadła:roll:

Posted

groszek83 napisał(a):
:crazyeye: a może trzeba księżniczce gotować:razz:

próbowałam:roll: zje trochę mięska ewentualnie,resztę wyrzuci z miski:roll: ryżu i żadnego makarony nie lubi - nie wiem czy to w ogolę zdrowe?! a zresztą - brak czasu ... jedyne co toleruje jeszcze to kiełbasa dla psów z mięsnego - ale to też chyba nie najlepszy pokarm...

Posted

Ryż i makaron można dawać,no ale jak nie lubi to nie ma po co:roll: Szczerze mówiąc to w swojej karierze psiej na niejadka jeszcze nie trafiłam na szczęście więc nie wiem co takim można wcisnąć:evil_lol:
PS.moje jedzą wszystko poza suchą karmą;)

Posted

groszek83 napisał(a):
Ryż i makaron można dawać,no ale jak nie lubi to nie ma po co:roll: Szczerze mówiąc to w swojej karierze psiej na niejadka jeszcze nie trafiłam na szczęście więc nie wiem co takim można wcisnąć:evil_lol:
PS.moje jedzą wszystko poza suchą karmą;)

no cóż... i tak ją kocham:loveu::evil_lol:

Posted

Ja mogę sporo powiedzieć o niejadkach :mad: Niestety z Vegą prowadzimy ciągła walkę :angryy: Wcześniej podtykałam jej wszystko by choć troszkę zjadła, ciągle zmieniałam karmę itd, aż stwierdziłam: "Dosyć tego dobrego. Nie chcesz jeść to nie, ciekawe ile wytrzymasz?" Obecnie najczęściej dostaje suche z jajkiem i oliwą z oliwek dla smaku. Jak nie ruszy w ciągu 15 minut, miska jest zabierana. Fakt, czasami cały dzień chodzi bez jedzenia, ale za to później je, aż jej się uszy trzęsą. Inną metodą jest wypuszczenie fretek, jak zobaczy, że jej się do miski próbują pakować to od razu głodnieje i wszystko zjada :evil_lol:

Posted

crazydaisy napisał(a):
Ja mogę sporo powiedzieć o niejadkach :mad: Niestety z Vegą prowadzimy ciągła walkę :angryy: Wcześniej podtykałam jej wszystko by choć troszkę zjadła, ciągle zmieniałam karmę itd, aż stwierdziłam: "Dosyć tego dobrego. Nie chcesz jeść to nie, ciekawe ile wytrzymasz?" Obecnie najczęściej dostaje suche z jajkiem i oliwą z oliwek dla smaku. Jak nie ruszy w ciągu 15 minut, miska jest zabierana. Fakt, czasami cały dzień chodzi bez jedzenia, ale za to później je, aż jej się uszy trzęsą. Inną metodą jest wypuszczenie fretek, jak zobaczy, że jej się do miski próbują pakować to od razu głodnieje i wszystko zjada :evil_lol:

super tylko ona potrafi zrobic sobie wielodniową głodówke:shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...