Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mi weterynarz powiedział, że sterylka mniejszej od Twojej suni będzie kosztować 200-300zł :razz:. Niedługo będę kupowała ubranko pooperacyjne i kennela co by lepiej po wybebeszeniu mojej Tośce było :evil_lol:.

Ślicznie Rika w zielonym wygląda :loveu:.

Posted

RCookie napisał(a):
Mi weterynarz powiedział, że sterylka mniejszej od Twojej suni będzie kosztować 200-300zł :razz:. Niedługo będę kupowała ubranko pooperacyjne i kennela co by lepiej po wybebeszeniu mojej Tośce było :evil_lol:.

Ślicznie Rika w zielonym wygląda :loveu:.

Ja mam akurat weta który robi dobrze i tanio ... Nawet bez problemu ci to jeszcze na raty rozłoży itp, za leczenie ŻADNYCH znajd nie bierze pieniędzy.
I wet powiedział: zabieg spaniela u niego jeszcze nie przekroczył 180zł. Wiec może nawet mniej :mdleje:

Posted

[quote name='groszek83']http://i34.tinypic.com/2lke1j4.jpg
http://i36.tinypic.com/2mdhzqb.jpg
Boskie minki:evil_lol:
Ja też płaciłam 300 zł za Ziute:razz:
A tak w ogóle to mało zdjęć:diabloti:

:diabloti::diabloti:więcej nie ma:diabloti::diabloti:
Rika nie ma czasu na foty bo się małymi zajmuje:eviltong: powinnam je jej zabrać nie? ale ona jest taka im oddana:roll: cały czas je myje,pielęgnuje, próbuje karmić :mdleje: itp .

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
:diabloti::diabloti:więcej nie ma:diabloti::diabloti:
Rika nie ma czasu na foty bo się małymi zajmuje:eviltong: powinnam je jej zabrać nie? ale ona jest taka im oddana:roll: cały czas je myje,pielęgnuje, próbuje karmić :mdleje: itp .

Pewnie nie zabieraj tylko sprawdzaj często czy mleka jeszcze nie ma:evil_lol:

Posted

groszek83 napisał(a):
Pewnie nie zabieraj tylko sprawdzaj często czy mleka jeszcze nie ma:evil_lol:

Jutro jeszcze idę na dokładną rozmowę do weta, a co jak się pojawi? idę ją zaraz pomacać:diabloti:

EDIT: to jest powiększone, ale sutki malutkie i mleka jeszcze nie ma, a Rika zawzięcie wylizuje młode:cool1:

Posted

http://i37.tinypic.com/dmtwki.jpg
Jaka mamunia. :loveu: :loveu: :loveu:

http://i36.tinypic.com/2r43iv6.jpg
Ślicznie Rikuni w tej arafatce. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

http://i34.tinypic.com/2explz4.jpg
To się na nas wypięła. :-o :mad: :evil_lol: :loveu:

Właśnie miałam pisać, że mi te objawy wyglądają na ciążę urojoną. ;)
Najważniejsze to: zabrać zabawki, zmniejszyć ilość jedzenia, zwiększyć dawkę ruchu, jak pojawi się mleko albo obrzęk gruczołów mlekowych można smarować altacetem w żelu. U Gingerki pomogło, po tygodniu nie było śladu po ciąży urojonej. :p

Ja płaciłam za sterylkę 200 zł + 20 zł za ubranko pooperacyjne. Miałam je zwrócić wetowi, bo nic niezniszczone, ale jakoś mi się zapomniało. Spytaj weta, czy ma ubranka posterylkowe, bo są znacznie wygodniejsze dla psa niż kołnierz, w którym pies obija się o meble, bo nic nie widzi po bokach. I w takim ubranku może bez problemu wyjść na spacer, załatwić się, a ranka się nie pobrudzi. ;)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']http://i37.tinypic.com/dmtwki.jpg
Jaka mamunia. :loveu: :loveu: :loveu:

http://i36.tinypic.com/2r43iv6.jpg
Ślicznie Rikuni w tej arafatce. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

http://i34.tinypic.com/2explz4.jpg
To się na nas wypięła. :-o :mad: :evil_lol: :loveu:

Właśnie miałam pisać, że mi te objawy wyglądają na ciążę urojoną. ;)
Najważniejsze to: zabrać zabawki, zmniejszyć ilość jedzenia, zwiększyć dawkę ruchu, jak pojawi się mleko albo obrzęk gruczołów mlekowych można smarować altacetem w żelu. U Gingerki pomogło, po tygodniu nie było śladu po ciąży urojonej. :p

Ja płaciłam za sterylkę 200 zł + 20 zł za ubranko pooperacyjne. Miałam je zwrócić wetowi, bo nic niezniszczone, ale jakoś mi się zapomniało. Spytaj weta, czy ma ubranka posterylkowe, bo są znacznie wygodniejsze dla psa niż kołnierz, w którym pies obija się o meble, bo nic nie widzi po bokach. I w takim ubranku może bez problemu wyjść na spacer, załatwić się, a ranka się nie pobrudzi. ;)

Jutro idę się wszystkiego dowiedzieć, ale jak sterylizował ostatnio kotke koleżance to nic nie miała ...
:)
zobaczymy, już się boję, mieszkam na 2piętrze, najgorsze będą spacery albo ich brak jak będę w szkole, bo mama nie może mieć żadnego wisiłku a ją będzie trzeba nosić ...h

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
Jutro idę się wszystkiego dowiedzieć, ale jak sterylizował ostatnio kotke koleżance to nic nie miała ...
:)
zobaczymy, już się boję, mieszkam na 2piętrze, najgorsze będą spacery albo ich brak jak będę w szkole, bo mama nie może mieć żadnego wisiłku a ją będzie trzeba nosić ...h

Bo kotki mają inną budowę. ;)

A nosić to trzeba będzie tylko przez kilka pierwszych dni, zależy też w sumie jak Rika schodzi po schodach, czy idzie grzecznie, czy leci na złamanie karku. Ja mam w domu sporo schodów i Gingerka dała radę, a miała dużo wiekszy szew, bo miała przy okazji operowaną przepuklinę pępkową.

Zapytaj weta jaką metodą sterylizuje, bo jeśli metodą hakową (tą metodą sterylizują tylko weci z dużym doświadczeniem), to szew będzie malusieńki (2-3 cm) i bardzo szybko się wszystko zagoi. ;)

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
Ja mam akurat weta który robi dobrze i tanio ... Nawet bez problemu ci to jeszcze na raty rozłoży itp, za leczenie ŻADNYCH znajd nie bierze pieniędzy.
I wet powiedział: zabieg spaniela u niego jeszcze nie przekroczył 180zł. Wiec może nawet mniej :mdleje:

U nas właściwie też nie jest drogo, mój kot był tam kastrowany i nie było żadnych powikłań, za zabieg zapłaciłam 60zł, a w lecznicy po przeciwnej stronie zapłaciłabym 100zł.
Niedaleko robią nową lecznicę, jak się okaże porządna to się może tam przeniesiemy :cool3:.

Posted

RCookie napisał(a):
U nas właściwie też nie jest drogo, mój kot był tam kastrowany i nie było żadnych powikłań, za zabieg zapłaciłam 60zł, a w lecznicy po przeciwnej stronie zapłaciłabym 100zł.
Niedaleko robią nową lecznicę, jak się okaże porządna to się może tam przeniesiemy :cool3:.

U nas za kota wziął 100zł, alekot był chory i wcześniej dostawał jeszcze mnóstwo leków.

Posted

Śliczna suczka. Ja bardzo załuej ze swojej nie mam od szczeniaka tylko dopiero jak juz miała rok i to tez prosiłam o niądługo tylko nie 11 a 3 lata. .. twoja naprawde jest piękna

Posted

_!AsiuteK!_ napisał(a):
Śliczna suczka. Ja bardzo załuej ze swojej nie mam od szczeniaka tylko dopiero jak juz miała rok i to tez prosiłam o niądługo tylko nie 11 a 3 lata. .. twoja naprawde jest piękna

Dziękuję,a jakiego masz pieska? Proponuje założyć galerię to będziemy mogli podziwiać:) Wiadomo, że super jest obserwować dorastanie:loveu: Ale moja mama by się na takiego doroślejszego to już na pewno nie zgodziła:)

Teraz czekam na przyjazd klientów - sprzedaje gitarę:-( Ale jakoś trzeba za sterylkę zapłacić. A potem lecimy z młodą do weta, a jeszcze później lecę dziś na 18nastkę:eviltong: Toż się dziochy spiją, a ja je będę zbierać:shake::evil_lol:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A kto pozbiera Ciebie? :drink1: :cool3: :evil_lol:

Sama się pozbierałam, ja jestem z tych zupełnie niepijących - nawet szampana nie tknę - nie lubię alkoholu - smaku i tego co robi z ludźmi. :)

Dziewczyny zachowały się jednak super, wszystkie wyszły o własnych siłach:cool1: a bywało inaczej ... :eviltong:

kupiłam Rice, bo jest teraz taka biedna:cool3::eviltong: dostanie jak jej urojenia przejdą:cool1:
Zabawka z dla Pupila..... Okazja!! (473955295) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

[quote name='Kasia&Rika']Sama się pozbierałam, ja jestem z tych zupełnie niepijących - nawet szampana nie tknę - nie lubię alkoholu - smaku i tego co robi z ludźmi. :)

Dziewczyny zachowały się jednak super, wszystkie wyszły o własnych siłach:cool1: a bywało inaczej ... :eviltong:

kupiłam Rice, bo jest teraz taka biedna:cool3::eviltong: dostanie jak jej urojenia przejdą:cool1:
Zabawka z dla Pupila..... Okazja!! (473955295) - Aukcje internetowe Allegro
No to się Rikunia ucieszy. :cool3: :multi:

Posted

widzicie to coś na uszach? :crazyeye: z daleka myślałam, że to liść i podeszłam by to ściągnąć temu psu i ucha ale to było ... nie wiem... coś ala zkudlona sierść:crazyeye:

Posted

Teraz czekam na przyjazd klientów - sprzedaje gitarę:-( Ale jakoś trzeba za sterylkę zapłacić. A potem lecimy z młodą do weta, a jeszcze później lecę dziś na 18nastkę:eviltong: Toż się dziochy spiją, a ja je będę zbierać:shake::evil_lol:[/quote]

Grasz na gitarze? :multi:;)

Posted

Owczarkowa napisał(a):
A czyj to pies? :crazyeye:

nie wiem, bylismy w parku i przybiegła, a za nią pan - metod wychowawczych ZERO - a jak jeszcze zobaczyłam tego psa uszy:placz: powiedział tylko , że ma 7lat. piesek był chetny do zabawy to na siłę go odciągał - jakiś młody chłopak - ale nie że mu się spieszyło, bo stanął kilka metrów dalej, a pies i tak do nas uciekał:shake:

dogg napisał(a):
Teraz czekam na przyjazd klientów - sprzedaje gitarę:-( Ale jakoś trzeba za sterylkę zapłacić. A potem lecimy z młodą do weta, a jeszcze później lecę dziś na 18nastkę:eviltong: Toż się dziochy spiją, a ja je będę zbierać:shake::evil_lol:

Grasz na gitarze? :multi:;)

grałam trochę, ale i tak nie bardzo miałam czas, gitara sprzedana już:) będzie na zabieg:-(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...