Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To już ide do Ciebie :diabloti:

Tylko skąd te koty pochodzą?
Domyślam się że z pseudohodowli tak jak szczeniaki w zoologicznych.

Uważam że lepiej byłoby wprowadzić zakaz sprzedaży zwierząt w zoologach, bo znaczna większość (przynajmniej u mnie) posiada zwierzaki w niezbyt dobrych warunkach

ja osobiście nie wyobrazam sobie wziąć teraz psa ze sklepu kiedy nie wiem co mi z niego wyrośnie itd. już lepiej wziąć ze schronu uratować tą biedę niż nakręcać zysk.

Ale to tylko moje osobiste zdanie ;)

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mineralna_ napisał(a):
To już ide do Ciebie :diabloti:

Tylko skąd te koty pochodzą?
Domyślam się że z pseudohodowli tak jak szczeniaki w zoologicznych.

Uważam że lepiej byłoby wprowadzić zakaz sprzedaży zwierząt w zoologach, bo znaczna większość (przynajmniej u mnie) posiada zwierzaki w niezbyt dobrych warunkach

ja osobiście nie wyobrazam sobie wziąć teraz psa ze sklepu kiedy nie wiem co mi z niego wyrośnie itd. już lepiej wziąć ze schronu uratować tą biedę niż nakręcać zysk.

Ale to tylko moje osobiste zdanie ;)

Pseudo wątpie. To były zwykłe dachowce, gdzie ktoś rozmnożył bez sensu, albo znalezione czyli zasada jak w schronisku.
Chociaż też uważam, że lepiej byłoby nie sprzedawać w zoologach, chyba że już na maksa sprawdzonych. Ale jednak jest to nierealne...

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
Pseudo wątpie. To były zwykłe dachowce, gdzie ktoś rozmnożył bez sensu, albo znalezione czyli zasada jak w schronisku.
Chociaż też uważam, że lepiej byłoby nie sprzedawać w zoologach, chyba że już na maksa sprawdzonych. Ale jednak jest to nierealne...

no w sumie...

Ja na szczęście nie spotkałam się tu nigdzie u nas z psami/kotami w sklepie, i dobrze bo bym chyba wyszła z siebie :roll:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
akurat te z zoologa.

po pierwsze. myszki to zwierzęta stadne i o ile jest to samica, to bardzo źle zniesie samotność. jeśli samiec to ewentualnie może być sam, chyba, że jest możliwość wzięcia braci z tego samego miotu albo myszek w młodym wieku, bo starsze mogą się pogryźć.

2. odległość między prętami klatki nie może być większa niż 7mm, albo nawet mniej. akwarium tylko z siatką albo peksa z dziurkami

3. ja dla trzech myszek mam klatkę jak dla świnek morskich:eviltong: i wkładam do niej wszystko: chusteczki, każdego rodzaju kartony, mają basenik z dużego transportera z trocinami. one lubią mieć pełno w klatce. tak samo rurki po papierze toaletowym czy ręcznikach papierowych. każdego rodzaju podwieszenie - hamaki, ucięta skarpetka na sznurkach. wszędzie wejdą :)

4. myszki lubią kołowrotki, ale nie mogą mieć takich zwykłych tylko całe zabudowane albo takiego typu: Trixie Kołowrotek metalowy z siatką śr. 17cm - zabawa - zabawa - dla małych zwierząt - sklep zoologiczny Animalia.pl albo Zoologica.pl - Twój sklep zoologiczno-wędkarski - Kołowrotek Plastikowy Inter-Zoo Zielony bo inaczej mogą wkręcić sobie ogonek i go złamać.

poza tym odsyłam na forum Myszy.info - forum o myszkach :: Strona Główna tam dowiesz się wszystkiego :)

Dzięki, u nas jeszcze nie jest pewne na 100% z tą myszką. A wiesz może jak rozpoznać u nich płeć, bo jakbyśmy wzięły samca i samicę to nie chce myśleć co będzie się działo. :evil_lol:

Posted

Tam w tym zoologu w Galerii w Kaliszu bardzo często są koty. Kiedyś też było kilka dorosłych. No i zrobili świnki i króliki razem, a kiedyś były oddzielnie.

Posted

kaskaSz napisał(a):
Dzięki, u nas jeszcze nie jest pewne na 100% z tą myszką. A wiesz może jak rozpoznać u nich płeć, bo jakbyśmy wzięły samca i samicę to nie chce myśleć co będzie się działo. :evil_lol:

przepraszam ze się wtrącę :evil_lol: - u samców widoczne są jądra
Ania :) napisał(a):
Tam w tym zoologu w Galerii w Kaliszu bardzo często są koty. Kiedyś też było kilka dorosłych. No i zrobili świnki i króliki razem, a kiedyś były oddzielnie.

:shake:

Posted

U mnie sukces!:multi: Mia pierwszy raz u mnie śpi od przybycia Hoovera:multi: Wcześniej przychodziła tylko jak w pokoju była babcia, albo na chwilę. A od jakiś dwóch dni normalnie u mnie zaczęła w dzień drzemać, a dzisiaj została na noc:loveu:

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
U mnie sukces!:multi: Mia pierwszy raz u mnie śpi od przybycia Hoovera:multi: Wcześniej przychodziła tylko jak w pokoju była babcia, albo na chwilę. A od jakiś dwóch dni normalnie u mnie zaczęła w dzień drzemać, a dzisiaj została na noc:loveu:

fajnie :cool3::cool3:

Posted

asiunia napisał(a):
Wpadłam z rewizytą;) świetny zwierzyniec,psiak,kot,myszki:loveu:

dziękuje, ale mógłby być większy jeszcze ...

LadyK napisał(a):
Hej :hand: Wpadłam w odwiedzinki ;) Mizianki dla Riki, Mii (tak to się odmienia?:diabloti:) i myszek :loveu:

Tak się odmienia, ale ona i tak jest nazywana po domowemu: KOT:diabloti:

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Osz Ty,kupiłaś dunę za 30zł a mi sprzedajesz za 100 ? :diabloti: zdzierstwo :evil_lol:

To twoja propozycja. A nawet wyższą dawałaś:diabloti: Zresztą na czymś trzeba zarabiać i z czegoś żyć:evil_lol: A duna tyle jest warta,a nawet więcej:eviltong:

Posted

Dla mnie dobre i to skoro mogę mieć za 100 a nie za 160zł a i tak nie za swoje kupuję :diabloti: No w sumie to niezły biznes potrafisz zrobić :evil_lol:

Posted

Agata_Roki napisał(a):
Dla mnie dobre i to skoro mogę mieć za 100 a nie za 160zł a i tak nie za swoje kupuję :diabloti: No w sumie to niezły biznes potrafisz zrobić :evil_lol:

Czasami się uda, a za to i tak muszę kupić inną, ale teraz już nie dune:eviltong: A fundusze sporo nadszarpnięte, bo dokładałam sporo do utrzymania kociaków koleżanki. Na szczęście od niedawna już są u nowych właścicieli. Tylko portfel piszczy ...

Posted

i ja się pochwale. Myszki są pod ścisłą obserwacją , ale wątpię by się wydostały, odległość 10mm. a one nie mają zapędów uciekinierskich :)
[img]http://i37.tinypic.com/2z7l5xg.jpg[/img]

aha, na pierwszym pietrze jest teraz jeszcze kartonik po którym wspinają się na górę. widać, że bardzo im się podoba nowa przestrzeń, bo od 3h nie śpią i baraszkują po całej klatce :D

Posted

[url]http://i35.tinypic.com/9r6g6c.jpg[/url]

ale zadowolona ;]

[url]http://i37.tinypic.com/2z7l5xg.jpg[/url]

fajnie im klatke urządziłaś ;]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...