.Agata. Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 http://i28.tinypic.com/ztasrc.jpg świetne ujęcie :cool3::loveu: Agutka jest booska :loveu: http://i28.tinypic.com/10ndkyp.jpg ma kinka na ogonie ? ;) Moje też wolą wszelkiego rodzaju drewniane zabawki - a jedzie niemiłosiernie bo tam sobie sikną czasem :diabloti:
Kasia&Rika Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 [quote name='Agata_Roki']http://i28.tinypic.com/ztasrc.jpg świetne ujęcie :cool3::loveu: Agutka jest booska :loveu: http://i28.tinypic.com/10ndkyp.jpg ma kinka na ogonie ? ;) Moje też wolą wszelkiego rodzaju drewniane zabawki - a jedzie niemiłosiernie bo tam sobie sikną czasem :diabloti: Tak, od początku ma. A syjamka zrobiła sobie to u mnie - zauważyłam z tydzień temu:-o Ja mam tą dune świnkową i moje mają ją prawie całą zajętą, mają basen z trotami z transportera rozmiar też duży, pełno kartonów, zabawek. A latają po tym jak wariatki:D Widać, że im się podoba, każdy karton jest wsadzany w całości a one same robią sobie dziury. W nocy słychać jak wygryzają. :diabloti::diabloti::diabloti:
.Agata. Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Kasia&Rika napisał(a): Ja mam tą dune świnkową i moje mają ją prawie całą zajętą, mają basen z trotami z transportera rozmiar też duży, pełno kartonów, zabawek. A latają po tym jak wariatki:D Widać, że im się podoba, każdy karton jest wsadzany w całości a one same robią sobie dziury. W nocy słychać jak wygryzają. :diabloti::diabloti::diabloti: dobrze że moje mi nie hałasują i praktycznie w ogóle ich nie słyszę[może to kwestia snu ? bo tłukącego królika słyszy mama w pokoju pode mną a ja jej nie :diabloti:]. Ty też masz studio fotograficzne składające się z szyby i kartek papieru ? :cool3: To chyba najbardziej zdaje egzamin ale moje uciekają z szyby bo przecież w łapki za zimno.. kurcze i akurat teraz zepsuły mi się akumulatorki do aparatu.. :mad:
Kasia&Rika Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Agata_Roki napisał(a):dobrze że moje mi nie hałasują i praktycznie w ogóle ich nie słyszę[może to kwestia snu ? bo tłukącego królika słyszy mama w pokoju pode mną a ja jej nie :diabloti:]. Ty też masz studio fotograficzne składające się z szyby i kartek papieru ? :cool3: To chyba najbardziej zdaje egzamin ale moje uciekają z szyby bo przecież w łapki za zimno.. kurcze i akurat teraz zepsuły mi się akumulatorki do aparatu.. :mad: coś w ten deseń. jak mówi moja babcia: świnie na noc wędrują do kuchni:evil_lol: mam masakryczne problemy z zaśnięciem - słyszę nawet zegar w pokoju obok, ale jak już zasnę to nic mnie nie obudzi - ile razy budziłam się nieświadoma burzy, która waliła całą noc tuż obok mnie. :diabloti: Studia nie mam, ostatnio trochę spapugowałam Bbete. Chciałam zobaczyć jak to wyjdzie. Szkło im nie przeszkadzało :) PS czy twoje myszki też tak ciągle załatwiają się na wybiegu? :shake: To jest masakra. Od razu wszystko mokre i brudne.
kaskaSz Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 http://i26.tinypic.com/2n00i0i.jpg Skąd masz takie fajne zabawki-przeszkody dla myszek? Moja młodsza siostra bierze od koleżanki myszkę i chcę jej pomóc trochę w opiece nad tym gryzoniem, a nigdy nie miałyśmy myszki. Może masz jakieś rady dla początkujących właścicieli myszek?
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 kaskaSz napisał(a):http://i26.tinypic.com/2n00i0i.jpg Skąd masz takie fajne zabawki-przeszkody dla myszek? Moja młodsza siostra bierze od koleżanki myszkę i chcę jej pomóc trochę w opiece nad tym gryzoniem, a nigdy nie miałyśmy myszki. Może masz jakieś rady dla początkujących właścicieli myszek? akurat te z zoologa. po pierwsze. myszki to zwierzęta stadne i o ile jest to samica, to bardzo źle zniesie samotność. jeśli samiec to ewentualnie może być sam, chyba, że jest możliwość wzięcia braci z tego samego miotu albo myszek w młodym wieku, bo starsze mogą się pogryźć. 2. odległość między prętami klatki nie może być większa niż 7mm, albo nawet mniej. akwarium tylko z siatką albo peksa z dziurkami 3. ja dla trzech myszek mam klatkę jak dla świnek morskich:eviltong: i wkładam do niej wszystko: chusteczki, każdego rodzaju kartony, mają basenik z dużego transportera z trocinami. one lubią mieć pełno w klatce. tak samo rurki po papierze toaletowym czy ręcznikach papierowych. każdego rodzaju podwieszenie - hamaki, ucięta skarpetka na sznurkach. wszędzie wejdą :) 4. myszki lubią kołowrotki, ale nie mogą mieć takich zwykłych tylko całe zabudowane albo takiego typu: Trixie Kołowrotek metalowy z siatką śr. 17cm - zabawa - zabawa - dla małych zwierząt - sklep zoologiczny Animalia.pl albo Zoologica.pl - Twój sklep zoologiczno-wędkarski - Kołowrotek Plastikowy Inter-Zoo Zielony bo inaczej mogą wkręcić sobie ogonek i go złamać. poza tym odsyłam na forum Myszy.info - forum o myszkach :: Strona Główna tam dowiesz się wszystkiego :)
mineralna_ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Witamy myszomaniaków :evil_lol: Ja muszę pomyśleć o jakiejś drugiej klatce, na świniową dune nie mam ani kasy ani miejsca, więc chyba wezmę faunbox large flat. Planuje jeszcze 2-3 myszy więc będą miały ciasno w tej dunie, już jak maluchu urosną będą sie cisnąć więc planuje i planuje... i ostatnio wypatrzyłam nawet klatkę fajną jak byłam na spacerku z Magdą i Pongiem, ale malutka niestety... Chociaż mooże :diabloti: Niedługo mam urodziny więc funduszy przybędzie Mama nakazała max. 6 myszy ale już ją przekręciłam na 7. Reszty nie zauważy :evil_lol::evil_lol: Zazdroszcze świniowej duny, syjamki i... agoutki, jak zobaczyłam na zoobotanice to się zakochałam :evil_lol: Niestety jestem już zapisana na tyle myszy ze z agoutką na razie nie dam rady :placz: (chociaż jak chcesz możesz mi oddać Twoją :P)
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 mineralna_ napisał(a):Witamy myszomaniaków :evil_lol: Ja muszę pomyśleć o jakiejś drugiej klatce, na świniową dune nie mam ani kasy ani miejsca, więc chyba wezmę faunbox large flat. Planuje jeszcze 2-3 myszy więc będą miały ciasno w tej dunie, już jak maluchu urosną będą sie cisnąć więc planuje i planuje... i ostatnio wypatrzyłam nawet klatkę fajną jak byłam na spacerku z Magdą i Pongiem, ale malutka niestety... Chociaż mooże :diabloti: Niedługo mam urodziny więc funduszy przybędzie Mama nakazała max. 6 myszy ale już ją przekręciłam na 7. Reszty nie zauważy :evil_lol::evil_lol: Zazdroszcze świniowej duny, syjamki i... agoutki, jak zobaczyłam na zoobotanice to się zakochałam :evil_lol: Niestety jestem już zapisana na tyle myszy ze z agoutką na razie nie dam rady :placz: (chociaż jak chcesz możesz mi oddać Twoją :P) moja świnkowa kosztowała 30zł na wystawce z niemiec:diabloti: a ostatnio widziałam szynszylówkę za 35zł i prawie kupiłam dla szczurków:roll:
mineralna_ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):moja świnkowa kosztowała 30zł na wystawce z niemiec:diabloti: a ostatnio widziałam szynszylówkę za 35zł i prawie kupiłam dla szczurków:roll: 30 zł? :-o jaka to wystawka i o co w niej chodzi? :evil_lol:
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 mineralna_ napisał(a):30 zł? :-o jaka to wystawka i o co w niej chodzi? :evil_lol: U mnie jest taki nowy targ/plac. Nie wiem jak u was to nazywają :) I tam co sobotę/niedzielę są wystawki - czyli ludzie przywożą rzeczy z niemiec i później sprzedają - od pluszaków, dupereli po rowery i meble. Akurat raz na jednej kupiłam świnkową dunę za 30zł i koci drapak za 17zł:-o Czyli ceny mega super:) Klatka co prawda była do czyszczenia, ale za taką cenę ... ocet sobie poradził:) A mychy maja frajdę.
BBeta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):moja świnkowa kosztowała 30zł na wystawce z niemiec:diabloti: a ostatnio widziałam szynszylówkę za 35zł i prawie kupiłam dla szczurków:roll: Ty też masz w planach kupno szczurów? :cool3:
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 BBeta napisał(a):Ty też masz w planach kupno szczurów? :cool3: W przyszłości na pewno. A jak teraz to nie wiem. Na razie trochę szperam po forach. Na pewno planuję jeszcze jakieś gryzonie. Próbuję dobrać coś dla siebie.
BBeta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):W przyszłości na pewno. A jak teraz to nie wiem. Na razie trochę szperam po forach. Na pewno planuję jeszcze jakieś gryzonie. Próbuję dobrać coś dla siebie. Wybór jest spory, jakiś czas temu w sklepie zoologicznym widziałam wiewiórke :crazyeye:
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 BBeta napisał(a):Wybór jest spory, jakiś czas temu w sklepie zoologicznym widziałam wiewiórke :crazyeye: Wiewiórkę:roll: ja kiedyś widziałam szopa [?!] i to nawet chyba nie w dużym mieście tylko Kaliszu.
Ania :) Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):Wiewiórkę:roll: ja kiedyś widziałam szopa [?!] i to nawet chyba nie w dużym mieście tylko Kaliszu. Wiewiórkę spotkałam w zoologu w Galerii bodajże .. ale na szopa czy czegoś takiego nigdy nie trafiłam..:roll:
Izuuus Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Wiewiórki, namawiałam ostatnio na wiewióra rodziców też widziałąm w zoologu. ;) A u nas pare lat temu w moim małym mieście na sprzedaż była MAŁPKA w sklepie zoologicznym! :roll:
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 Ania :) napisał(a):Wiewiórkę spotkałam w zoologu w Galerii bodajże .. ale na szopa czy czegoś takiego nigdy nie trafiłam..:roll: O. Jaka jest cena wiewiórki?:diabloti: Izuuus napisał(a):Wiewiórki, namawiałam ostatnio na wiewióra rodziców też widziałąm w zoologu. ;) A u nas pare lat temu w moim małym mieście na sprzedaż była MAŁPKA w sklepie zoologicznym! :roll: u nas była małpka w mini klatce przez kilka dobrych lat na sprzedaż, potem już tylko jako ozdoba sklepu. i byłam jednym z tych dzieci , które codziennie szły ją oglądać ... :roll: EDIT: Z oferty sprzedaży ... Wiewiórki są najwspanialszymi zwierzętami na świecie. Przyjacielskie niezwykle inteligentne, uwielbiają się bawić chować., można nauczyć je bawić się piłeczką, rzucać w kierunku właściciela. Uwielbiają spacery i bycie zabieranymi do pracy. Można je trzymać parami, wtedy chętnie zostają w domu, i oczywiście mają dzieci. Są świetnymi towarzyszami osób lubiących zwierzęta, dogadają się z psami i patkami. Bardzo lubiane przez dzieci.
BBeta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):Wiewiórkę:roll: ja kiedyś widziałam szopa [?!] i to nawet chyba nie w dużym mieście tylko Kaliszu. Burunduk, wiewiórka ziemna. Szopa też nigdy nie widziałam :crazyeye: Za to na allegro można kupić wszystko :cool1:
Ania :) Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):O. Jaka jest cena wiewiórki?:diabloti: Dokładnie Ci nie powiem, bo nie pamiętam, ale dość droga była..
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 BBeta napisał(a):Burunduk, wiewiórka ziemna. Szopa też nigdy nie widziałam :crazyeye: Za to na allegro można kupić wszystko :cool1: Burunduk nie widziałam jeszcze. Ta, allegro. Tam też kiedyś widziałam szopy. I nawet teraz jest dostępny:cool1: Ania :) napisał(a):Dokładnie Ci nie powiem, bo nie pamiętam, ale dość droga była.. od 300zł w górę ... Edit. jednak od 170. Nawet produkują klatki dla wiewiórek ...
Martunia Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Hej :D Super myszki, świetny kot oraz przede wszystkim cudowna Rika :loveu::loveu: :cool3: Ja szopa widziałam na spacerze na smyczy z jakimiś dziewczynami w parku.. :roll: :razz:
BBeta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):od 300zł w górę ... U mnie wiewiórka kosztowała 350zł - im drożej tym lepiej, przynajmniej człowiek zastanowi się dwa razy zanim sprawi sobie takiego ślicznego futrzaka :cool1:
mineralna_ Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Kasia&Rika napisał(a):U mnie jest taki nowy targ/plac. Nie wiem jak u was to nazywają :) I tam co sobotę/niedzielę są wystawki - czyli ludzie przywożą rzeczy z niemiec i później sprzedają - od pluszaków, dupereli po rowery i meble. Akurat raz na jednej kupiłam świnkową dunę za 30zł i koci drapak za 17zł:-o Czyli ceny mega super:) Klatka co prawda była do czyszczenia, ale za taką cenę ... ocet sobie poradził:) A mychy maja frajdę. kiedy mogę wpaść do Ciebie? :evil_lol::evil_lol: Apropo zwierzaków w sklepach - uważam że żadnych nie powinno tam byc, u nas wszystkie są w masakrycznych warunkach, w akwariach duża ilość np. myszy - zwierzak na zwierzaku :shake: Króliki razem ze swinkami morskimi a myszy z myszoskoczkami zeby mniej miejsca zajęły... Sklep zoologiczny powinien być zaopatrzony tylko w akcesoria dla zwierząt - a same zwierzaki powinno się kupować u hodowców
Kasia&Rika Posted September 11, 2009 Author Posted September 11, 2009 mineralna_ napisał(a):kiedy mogę wpaść do Ciebie? :evil_lol::evil_lol: Apropo zwierzaków w sklepach - uważam że żadnych nie powinno tam byc, u nas wszystkie są w masakrycznych warunkach, w akwariach duża ilość np. myszy - zwierzak na zwierzaku :shake: Króliki razem ze swinkami morskimi a myszy z myszoskoczkami zeby mniej miejsca zajęły... Sklep zoologiczny powinien być zaopatrzony tylko w akcesoria dla zwierząt - a same zwierzaki powinno się kupować u hodowców Zapraszam choćbydziś. Ja mam jeszcze dobre dwa tygodnie wakacji i dużo czasu. :evil_lol::evil_lol: Niestety najczęściej tak jest. Ale kiedyś widziałam kicie - ok. 3 miesięczne w zoologu, w DUŻEJ klatce, z napisem - NIE DOTYKAĆ, tylko w dobre ręce. Co prawda nie wiadomo, co dzieje się z nimi w nocy... Ale w sumie, jest to wielka galeria w Kaliszu, gdzie przyjeżdża mnóstwo ludzi, może znajdą domek ... Tylko wątpie w umowę adopcyjną. To na pewno lepiej wygląda, miały kuwetkę, zabaweczki, były czyściutkie i widać, że przyjazne. Chyba łatwiej wziąć z takich warunków niż często ze schronisk, gdzie czasami wyglądają nieciekawie.. Więc na dwoje babka wróżyła takie działania.
Recommended Posts