Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
2tyg, temu u weta ważyła 14,25. więc chyba 12 będzie dobrze, nie? czy jeszcze mniej? to był pierwszy tydzień diety
a 3 miechy temu, tez po zgoleniu 14,75.

Jest na ARION light i myślę, ża karma super. Mamy na to twarde dowody:diabloti:, lśniącą sierć i 200% więcej energii:-o już się ją boje czasami spuszczać bo lata jak szalona. a dać jej tylko butelkę:modla: wariat się zrobił:eviltong:
Wiesz, ne wiem czy 12 kg będzie ok. Ja stwierdziłam, że zobaczę. Jak 10,5 będzie za dużo to jeszcze będę małą męczyć :eviltong: Ale z Olkiem wspólnie doszliśmy do wniosku,że 10-10,5 będzie ok. Rika jest mała, jak Diuna, więc myślę, że te 12 może jeszcze być za dużo...
Ja nie odchudzam na light`cie, bo Diuna i tak zjada połowę dawki dziennej :eviltong: Obecnie jest Acanie L&A, a niedługo prawdopodobne kupię Purinę PP S&P. Z kurczakiem wolę nie ryzykować, bo kiedyś mi się wydrapywała :cool1:
A niech lata, moja jest zbyt leniwa, na biegane :cool1: Z butelką trochę poszaleje, to fakt :eviltong: Szyszka biega jak wariat jak się ją spuści. Aż ludzie krzyczą, że zaraz na drzewie wyląduje :lol:
Powodzenia życzę w odchudzaniu psicy :multi:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Estera napisał(a):
Wiesz, ne wiem czy 12 kg będzie ok. Ja stwierdziłam, że zobaczę. Jak 10,5 będzie za dużo to jeszcze będę małą męczyć :eviltong: Ale z Olkiem wspólnie doszliśmy do wniosku,że 10-10,5 będzie ok. Rika jest mała, jak Diuna, więc myślę, że te 12 może jeszcze być za dużo...
Ja nie odchudzam na light`cie, bo Diuna i tak zjada połowę dawki dziennej :eviltong: Obecnie jest Acanie L&A, a niedługo prawdopodobne kupię Purinę PP S&P. Z kurczakiem wolę nie ryzykować, bo kiedyś mi się wydrapywała :cool1:
A niech lata, moja jest zbyt leniwa, na biegane :cool1: Z butelką trochę poszaleje, to fakt :eviltong: Szyszka biega jak wariat jak się ją spuści. Aż ludzie krzyczą, że zaraz na drzewie wyląduje :lol:
Powodzenia życzę w odchudzaniu psicy :multi:

Na razie lecimy w dół, dostaje dawkę jak na razie na 12kg. To i tak będzie sukces. karma jej smakuje, a to cud. ale strasznie mendzi za jedzeniem - masakra. litościwy wzrok, szczekanie, drapanie. biedny cierpiący pies:diabloti:

Posted

Zobaczysz, jak będzie za chuda to powiedz " stop" i tyle :evil_lol:
Ważne, że na razie w dół :multi:
My też :cool3: Znaczy Diuna, bo mi waga ani drgnie :roll:
Z 13,5 kg na 12,2kg :cool3:

Posted

a ile powinien wogole wazyc spaniel taki ?
mi sie zdawalo zawsze ze kolo 15 :-o
przy wzroscie w klebie kolo 40cm to moim zdaniem 11-12 kg bedzie akurat

Posted

Dobrze wy macie że wam rodzice nie gadają jak dacie mniej jedzenia psu, że pies za mało je a jest za gruby ...
Begi przy duże jilości kłaków waży 14,8 kg :placz:
A rodzice mówią że w sam raz ...

Posted

Estera napisał(a):
Zobaczysz, jak będzie za chuda to powiedz " stop" i tyle :evil_lol:
Ważne, że na razie w dół :multi:
My też :cool3: Znaczy Diuna, bo mi waga ani drgnie :roll:
Z 13,5 kg na 12,2kg :cool3:

dokładnie.
i dołączam się do stwierczenia "bo mi waga ani drgnie:roll:" ....

Diora napisał(a):
Fiu fiu :cool3: Widać karmy light potrafią zdziałać cuda :p Ślicznie wygląda

Je:multi: widać:) ma fajne wcięcie w talii i duzi brzuchol:evil_lol:

Posted

Lucky. napisał(a):
Dobrze wy macie że wam rodzice nie gadają jak dacie mniej jedzenia psu, że pies za mało je a jest za gruby ...
Begi przy duże jilości kłaków waży 14,8 kg :placz:
A rodzice mówią że w sam raz ...

No to powinna wyglądać jak moja. Chyba, że jest wyzsza ... To faktycznie powinna zjechać ... moja ma 41 w kłębie

Posted

Lucky. napisał(a):
Moja ma coś koło 40-41 cm ...
A biegamy codziennie po 1-5 h i jeszcze długi spacer ...

u mnie to samo. i dopiero jak ją zjechałam maszynka to zaczęła biegać i do tego dostaje light i jest super.

Posted

no właśnie, mi się wydawalo, że moja mało je. a teraz się okazuje że dawka light na nią to 125gram czyli niecała 0,7l miska. rozłożone na 3 posiłki.
a wcześniej ... no cóż:oops:

Posted

Lucky. napisał(a):
15 dag rano i wieczorem garstkę suchego (arion)

garstka to kolejne 75, czyli dawka na ...20kg psa? przynajmniej według mojego ariona:P ale może tylko w light tak jest

Posted

:shock: Po co tak dużo?

Diuna 100g dziennie nie zjada, ale to jej wybór- śniadania są ble. Zawsze nasypię do miski, po 30 minutach chowam nietknięte. I dopiero wieczorem zjada i to też mniej niż połowę dawki :roll:

EDIT; właśnie po rozmowie z Asią&Ginger doszłyśmy do wniosku, że ten kubeczek co Diuna dostaje mieści ok 60 gram karmy...czyli Diuna zjada 60 gram dziennie z własnej nie przymuszonej woli :roll:

Posted

o moj bosze :lol:
zamiencie sie ze mna psami
wkoncu bym na czyms zaoszczedzila
moja zjada kolo 450g dziennie suchego i cwierc puchy a wage ma idealna

widze ze spaniele maja chyba tendecje do adwagi ? czy to przypadek ?

Posted

Estera napisał(a):
:shock: Po co tak dużo?

Diuna 100g dziennie nie zjada, ale to jej wybór- śniadania są ble. Zawsze nasypię do miski, po 30 minutach chowam nietknięte. I dopiero wieczorem zjada i to też mniej niż połowę dawki :roll:

do mnie czy do lucky?

gops napisał(a):
o moj bosze :lol:
zamiencie sie ze mna psami
wkoncu bym na czyms zaoszczedzila
moja zjada kolo 450g dziennie suchego i cwierc puchy a wage ma idealna

widze ze spaniele maja chyba tendecje do adwagi ? czy to przypadek ?

mają tendencję. ogromną. a już po sterylce to strasznie...

Posted

Kasia&Rika napisał(a):
do mnie czy do lucky?

mają tendencję. ogromną. a już po sterylce to strasznie...
Do Lucky. 120 gram na spaniela to akurat ;)
Dla mnie ta tendencja to zasłanianie się ;) Sama pisałaś wcześniej, że dawałaś Rice dużo za dużo. U mnie mama dokarmiała, dopiero nie dawno się oduczyła ;)

Posted

[quote name='Estera']Do Lucky. 120 gram na spaniela to akurat ;)
Dla mnie ta tendencja to zasłanianie się ;) Sama pisałaś wcześniej, że dawałaś Rice dużo za dużo. U mnie mama dokarmiała, dopiero nie dawno się oduczyła ;)

u mnie to też nie ja a matka potem babcia. karmy suchej prawie nie jadła, bo napchana była innym:mad: potem miałam ją na barfie i chyba przez miech schudła na nim te 0,5kg.

ale faktem jest, że prawie każdy spaniel jest gruby. a są rasy które jedzą, jedzą a chudzizny ...

Posted

Eeeee... nie prawie każdy. Na spanielowym jest masa cockerów które są szczuplutkie. Nawet powiedziałabym, że grubasy to rzadkość tam.
Ok ja mam grubasa, Ty masz, Lucky ma, Asia ma. Ale na nas świat się nie kończy :lol:

Posted

"ale faktem jest, że prawie każdy spaniel jest gruby. a są rasy które jedzą, jedzą a chudzizny ..."

Moja je dużo, a wagę ma ok :diabloti:

Posted

Estera napisał(a):
Eeeee... nie prawie każdy. Na spanielowym jest masa cockerów które są szczuplutkie. Nawet powiedziałabym, że grubasy to rzadkość tam.
Ok ja mam grubasa, Ty masz, Lucky ma, Asia ma. Ale na nas świat się nie kończy :lol:

to w takim razie na dogo są same pulpety:diabloti: za bardzo im dogadzamy, co działa nie koniecznie na nie dobrze:evil_lol:
a są jakieś posterylkowe chude spaniele? takiego jeszcze nie widziałam:P

Posted

Ech a moja i je dużo i jest kluskowata więc ... :lol:
Chociaż w sumie teraz jest na bento i już nie je tak chętnie :diabloti: Ostatnio miała 3dniową głodówkę :shake::shake:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...