Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po pierwsze ... leżę w łóżku kiedy mogę - dopadło mnie silne przeziębienie ...
A poza tym ... REMONT. Panele zakładaliśmy, tapeta, sufity ... mnóstwo dupereli więc było co robić ... Szczególnie, że robił to mój brat - więc trzeba było ostro pomagać.
Co z fotkami? ... Będą :D ale jeszcze nie dziś. Teraz padam z nóg. Dopiero usiadłam od rana ... A i tak jeszcze nie skończone:placz:

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://i34.tinypic.com/2dqrl11.jpg
Czyżby Rika jadła na leżąco? :cool3: :loveu: :evil_lol:

[quote name='piciminikas']Co lepsze obroża zaciskowa z ROGZ czy taka na zatrzask?

I w sumie dla spaniela polecają L. Tylko że tam jest od 40 do 60cm , a Rika ma na luźnej obroży 35cm ... Czy M będzie tak samo wytrzymała?

I poza tym jaki wzór dla złotego spaniela? :D

http://telezoo.pl/pies/akcesoria/obroze/obroza-zaciskowa-scooter-chocker_5978.html
Ja nie lubię obroży zaciskowych, więc będę polecała te na zatrzask. ;)
Kup M-kę, będzie równie wytrzymała, bo to są bardzo mocne obroże. Poza tym L-ka jest ewidentnie za duża i pewnie będzie też za szeroka (to na pewno nie jest obroża dla cocker spaniela, prędzej dla springer spaniela).

Mi się podobają czerwone i zielone obroże do złotych psiaków, więc mój wybór padłby na którąś z tych obroży: B, S, X (najładniejsza), Y (też fajna, ale trochę ciemna). ;)

Poszukaj też na Allegro, tam czasem można kupić znacznie taniej. :cool3:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Poza tym L-ka jest ewidentnie za duża i pewnie będzie też za szeroka (to na pewno nie jest obroża dla cocker spaniela, prędzej dla springer spaniela).

Ja zawsze dla Kaji kupuje eLki (20mm, 25mm) i wcale nie są za szerokie ;) Mam jedną eMke, zacisk 16mm i jest za wąska

piciminikas napisał(a):
BBeta a co polecasz: Lupien czy Rogz dla spaniela? :D

Rogzy szybciej się niszczą, Lupine mają trwalszą taśme no i wieczną gwarancje :cool3:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']http://i34.tinypic.com/2dqrl11.jpg
Czyżby Rika jadła na leżąco? :cool3: :loveu: :evil_lol:

Ja nie lubię obroży zaciskowych, więc będę polecała te na zatrzask. ;)
Kup M-kę, będzie równie wytrzymała, bo to są bardzo mocne obroże. Poza tym L-ka jest ewidentnie za duża i pewnie będzie też za szeroka (to na pewno nie jest obroża dla cocker spaniela, prędzej dla springer spaniela).

Mi się podobają czerwone i zielone obroże do złotych psiaków, więc mój wybór padłby na którąś z tych obroży: B, S, X (najładniejsza), Y (też fajna, ale trochę ciemna). ;)

Poszukaj też na Allegro, tam czasem można kupić znacznie taniej. :cool3:

Akurat co do jedzenia to jej się zdarza:D Ale częściej na podwórku pije na leżąco z dwóch misek na zmiane. Przechodzi od jednej do drugiej zawsze się kładąc obok niej :D Ale tutaj to akurat pilnuje mnie siedzącą na dogomanii, bo jej miski są obok komputera.

A co do taśmy to mam wrażenie, że L spadnie ... Jak ma jedną obróżkę na 35cm to jest jej szeroka, całą rękę włożę bez problemu. Jakoś tak ma chudą szyję :P

Mi też się najbardziej zielone podobają do Riki, ale ... ale Rogz nie ma zielonych ...

Posted

[quote name='BBeta']Ja zawsze dla Kaji kupuje eLki (20mm, 25mm) i wcale nie są za szerokie ;) Mam jedną eMke, zacisk 16mm i jest za wąska

Rogzy szybciej się niszczą, Lupine mają trwalszą taśme no i wieczną gwarancje :cool3:
BBeta, ale nie zapominaj, że Ty masz spaniela giganta. :eviltong:
(Moja zresztą nie lepsza :evil_lol:).
Mi się wydaje, że 2,5 cm dla Riki to za dużo, będzie wyglądała jak w kołnierzu. Około 1,8-2 cm byłoby idealnie. ;)
Poza tym ona jest mniejsza i ma mniejszy obwód szyi. ;)

Piciminikas, zajrzyj do tego sklepu, tam mają spory wybór Lupinków (cen nie porównywałam z innymi sklepami):
http://www.zoomania.pl/index.php?cPath=1_182

Posted

Wielkie dzięki! Już patrzę :) A znacie sklep gdzie są dostępne jednocześnie ROGZ, LUPINE I HILTON? :cool3: trochę już internetowych przeszukałam i nie mogę znaleźć, zresztą jakie sklepy internetowe polecacie? :D

Posted

piciminikas napisał(a):
Wielkie dzięki! Już patrzę :) A znacie sklep gdzie są dostępne jednocześnie ROGZ, LUPINE I HILTON? :cool3: trochę już internetowych przeszukałam i nie mogę znaleźć, zresztą jakie sklepy internetowe polecacie? :D

Ja zazwyczaj kupuję na Allegro i czasem w Krakvecie. ;)

Posted

I oto co wyszło z moich przemyśleń ... Eh ... Dobrze, że mama nie widzi rachunku ...

1. HILTON Pałeczki Cienkie Mieszane 125X9Mm Dla Psa 4.12 3 12.36 zł

2. HILTON Obroża Taśma Kostki Róż.15Mmx25/40Cm D/Psa/Kota 1 4.04 zł

3. HILTON Obroża Taśma Jeans Nieb.15Mmx25/40 D/Psa 3.44 1 3.44 zł

4. HILTON Obroża Taśma Kwadraty Czarna 15Mmx25/40Cm D/Psa/Kota 4.16 1 4.16 zł

5. ROGZ Obroża Scooter Collar Kolor: Kolor B 20.00 1 20.00 zł

6. ROGZ Obroża Scooter Collar Kolor: Kolor X 20.00 1 20.00 zł

7. ROGZ Obroża Scooter Collar Kolor: Kolor BA 1 20.00 zł

Suma zakupów: 84.00 zł
Twój rabat 6.00 %
Suma zakupów z uwzględnieniem rabatu: 78.96 zł

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
BBeta, ale nie zapominaj, że Ty masz spaniela giganta. :eviltong:
(Moja zresztą nie lepsza :evil_lol:).
Mi się wydaje, że 2,5 cm dla Riki to za dużo, będzie wyglądała jak w kołnierzu. Około 1,8-2 cm byłoby idealnie. ;)
Poza tym ona jest mniejsza i ma mniejszy obwód szyi. ;)

L - 34-56cm, a Riki jeszcze urośnie. Poza tym z tego co pamiętam ona lubi ciągnąć, więc przy 16mm można się niemiło rozczarować

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...