Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakiś czas temu szukałam domu dla pinczerka Dyzia vel Konusika i znalazłam... u moich rodziców...

Niestety kobieta, która mieszka po sąsiedzku, zaczepiła mnie i zapytała czy mam telefony ludzi, którzy zainteresowani byli moim konusikiem..., bo ona chętnie odda swojego Pirata...:shake:
Znam Pirata od dwóch lat i zawsze twierdziłam, że jest cudownym małym gnojaskiem z lwim charakterem. Uwielbiam go... Ma 2 lata, jest cudny, zadbany (przynajmniej pod względem fizycznym) i stabilny psychicznie. To naprawde maleńka miniatura ratlera (1,5 kg).
Babka powiedziała, że corka nie chce się już nim zajmować a ona nie ma czasu... Pozostawię to bez komentarza :angryy:
Jedno jest pewne. SZUKAM DOMU DLA PIRATA !!!!!

Zasatanawiałam się czy nie pogadać z nia poważnie i powiedzieć, co o tym myślę, przekonać że przesadza i wszystko da się jakoś zorganizować (przecież ja mogłabym go wyprowadzać)... Tylko nie mogę pogodzić się z myślą, że psiak zostałby w domu, w którym ktoś ma takie wątpliwości. Zasługuje na taki, gdzie będzie kochany bezwarunkowo i nikomu nawet przez myśl nie przejdzie, że można go oddać.
Jest jeszcze jedna sprawa... Jeśli Paniusia ma takie pomysły i wątpliwości z powodu "córka nie pomaga a ja nie mam czasu", to co stanie się za 10 lat, kiedy Pirat będzie staruszkiem i np. zachoruje (tfu, tfu na psa urok).

Posted

dzodzo napisał(a):
jak Boga kocham-mikro-doberman;)

I uszy mu stoją bez kopiowania :evil_lol: Miałam kiedyś takie cudo . Ale z niej była zołza :evil_lol: Mój dobek to sie przy niej chowa :diabloti:

Posted

No to ja was zaskoczę. Pirat wcale nie jest taki zołzowaty... oczywiście jak na ratlera :evil_lol: Całkiem przyjemnie koegzystuje z innymi psami. Z moim Rychem to nawet dość wylewnie się wita. Nie jest szczekającym chisterykiem, tylko wielkim charakterem w odwrotnie-proporcjonalnym ciałku.
Znam gadzinke od 2 lat i naaaaprawdę polecam.

Posted

Piesek jest śliczny, maleńki i młody, raz-dwa znajdzie domek! Tylko mu allegro wstawić... I napisać, że przed adopcją zostanie wykastrowany (dla zmyłki rozmnażaczy).

Posted

Potrzebuję sprawdzenia chętnego domku w KNUROWIE (woj. Lubelskie).
Pani chyba trochę przestraszona warunkami adopcji i zdziwiona ale nie zrezygnowała i zaprasza na wizytkę...

Posted

Fusica napisał(a):
Pani chyba trochę przestraszona warunkami adopcji i zdziwiona ale nie zrezygnowała i zaprasza na wizytkę...

Ale tempo :lol: Żeby tak wszystkie szybko znajdowały chetne domki .:cool3::lol:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ale tempo :lol: Żeby tak wszystkie szybko znajdowały chetne domki .:cool3::lol:

To sa ludzie, którzy wygrzebali gdzieś ogłoszenia o moim rodzinnym Konusiku...

Posted

taki piesek jest w Ostródzie, miał miejsce wypadek na szosie, rodzina zginęła, piesek do schroniska :placz:

prawie ratlerczyk...Wyobrazacie sobie, co on czuje? :shake:

Posted

Fusica napisał(a):

No... To teraz możecie ze mnie drzeć łacha ile wlezie... Powaliły si się zwierzątka (choć raczej mało do siebie podobne). Oczywiście chodzi o KURÓW (woj. Lubelskie) :roflt:

To co? Czy mamy kogoś z tych okolic??? Na mapie dogo nikogo nie znalazłam ale może ktoś z Lublina???

Posted

Na stronach paluch znalazłam takie ogłoszenie. może warto sprawdzić.

mariola lewandowska
przyjmę lub kupię pieska rasy pinczer miniaturowy z okolic warszawy pilnie!!!

data publikacji: 04-07-2008
kontakt: mariolka_lew@vp.pl / 502108419

Posted

Na dzień dzisiejszy sprawa ma sie następująco. Jutro Pańcia Pirata jedzie na urlop i wraca 10 sierpnia. Oczywiście o Pirat jedzie razem z nią.
Ewentualna adopcja mogłaby nastąpić albo po 10 albo w ciągu 2-3 dni (wtedy poprosze ją o przesunięcie wyjazdu).

Zobaczymy..., zobaczymy. Kasiaprodex z dogo ma kogoś na myśli. Może Pirat skradnie serce jej znajomych.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ludek, mi to wygląda na ogłoszenie pseudohodowcy, no, ale zawsze warto sprawdzić, tak jak piszesz...

Bardzo możliwe. Postawiłabym warunek kastracji, albo jeśli byłaby taka możliwość, wykastrowałabym psa przed oddaniem.

Trzymam kciuki za Pirata.:p

Posted

Jeżeli jeszcze można jestem zainteresowana Piratem, Mam już takiego pieska więc szukam mu kolegi.. I oczywiście towarzysza naszej rodzinki :) Możemy zapewnić mu 2 spacery dziennie, spanie w legowisku, Tyle jedzenia ile będzie chciał, oczywiście wodę. Miłosć i miejsce na naszych kolanach. Nie jesteśmy jeszcze pewni, wiele naszych planów nie powiodło się.. :(