Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moniczko!
Z tych obserwacji wynika ( wg. mnie) zupełnie coś innego. Moim zdaniem ze względu na jej psychikę powinna jak najszybciej znaleźć się w domu gdzie cierpliwy człowiek da jej szansę na przyjście do siebie . Oczywiście zostaje problem z jej nauką chodzenia ale to chyba jedyne w tej sytuacji przeciwwskazanie do jej wydania. Lecznica to nie dom i spokojny, cierpliwy człowiek. Po tym co przeszła z całą pewnością musi mieć czas, dużo czasu na przyjście do siebie.

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obawiam się tylko, że lekarka nie będzie chciała jej wydać wcześniej..Małgosia powiedziala, że możemy poczekać do zdjęcia jej szwów. Nie wiem jak przekonać wetkę żeby dała ją wcześniej i że tam też będzie pod opieką weterynarza. Może jeszcze poczekajmy co powie p.Jadwiga, może będzie wolała żeby mała doszła jeszcze troszkę do siebie w lecznicu. Po rozmowie z wetką wiem że ciężko będzie ją przekonać do naszego punktu widzenia...

Mała jest prześliczna..

Posted

Pani Jadwiga juz mi odpisala,ze wie o calej sytuacji,rozmawiala z wetka,ktora byla dla niej bardzo mila:p
Wie tez ,ze trzeba bedzie czekac na sunie dluzej..domek czeka na nia!!!!:loveu::loveu:

Posted

To teraz spokojnie przeczekajmy weekend, Gosia i Tomek dziś jadą do Kawy i przywiozą jej nowe spanko, żeby jak Gosia napisała pojechała do nowego w czymś swoim ;). Spróbują tez dowiedzieć się kiedy można ją zabrac, liczę że lekarka ich nie zje :cool3:
Ja prawdopodobnie wyjeżdzam na weekend tak jak pisałam, pisze prawdopodobnie bo mój chłop właśnie wjachał komus w tyłek i podobno mamy dziure w masce..to chyba kara dla mnie za nazywanie tego samochodu gratem..
W razie czego podaję jeszcze raz mój numer -606815553, myślę że do 15.00 będę jeszcze w necie

Posted

irenaka napisał(a):
Pati-C może ja wyślę Ci te 200,00 na transport? Bo jak się okaże, że nie ma chętnych na wpłaty to sunia przez brak kasy nie ruszy z W-wy? Później powoli może się ktoś zadeklaruje z wpłatami.

Ja jestem chętna, nie mogę odmówic malutkiej w potrzebie :shake: :lol:

Posted

pozwoliłam sobie poczytać wasze opinie i jestem pod bardzo dużym wrażeniem,oczywiście pozytywnym.Tak sunia jest prześliczna i zgadzam się,że powinna jak najszybciej do mnie trafić(bo to ja ją adoptuję ;D),choćby ze względu na jej blokadę psychiczną wobec ludzi.Każdy piesek,który został skrzywdzony przez człowieka,i ma być przez innego adoptowany powinien jak najszybciej tam trafić,a tylko dlatego żeby pomaleńku nowa więż a przede wszystkim nowe zaufanie zaczęło się odbudowywać,a niestety na to trzeba bardzo dużo czasu i cierpliwości.My z córką Kawę nazwałyśmy Shira .A co do weterynarza to też ma trochę racji,niestety musi się upewnić,że ze zwierzakiem jest na tyle dobrze,że z czystym sumieniem może oddać pod czyjąś opiekę:).Pozdrawiam wszystkich cieplutko

Posted

a nie mam pojęcia,jak zakończyłam pisanie to takie coś się pojawiło,ale co to,po co i na co?nie wiem :/.Paros dzięki ale jutro bo dziś troszkę padam he he,bo w piątek wróciłam od koleżanki z Księżomierza-wow ale tam jest cudownie-wpadłam na moment do domciu i w tył zwrot do mamy na wieś,i wróciłam dziś o 19.00.Jutro będę dzwonić do tej weterynarz co z suczką-mam nadzieję,że dużo lepiej-to dam znać,a na razie buziolki

Posted

aha nie napisałam,że mój Zibuś uwielbia podróże i był niesamowicie szczęśliwy,ale się wyhasał po lesie ;),a ten jego słodki pyszczek to cały czas się uśmiechał ha ha

Posted

Ale jestem zaskoczona:-o, witamy domek na dogo!!! Pani Jadziu całuję serdecznie tym razem oficjalnie na wątku i mam nadzieję, że będzie Pani opisywać dalsze losy ślicznotki jak do Pani już dojedzie.:loveu::loveu::loveu:

Posted

ale mnie cieplutko witacie :)dziękuję,pani Irenko obiecałam,więc jak mogłabym nie dotrzymać słowa?Zresztą jak tylko nadarzy się okazja to zaproszę wszystkich z dogo na wspólnego grilla z pupilkami oczywiście;D

Posted

Witam wszystkich po weekendzie :multi:
Pani Jadwigo- serdecznie dzień dobry dla Pani :)

Rozumiem, że ja mam juz nie wydzwaniac do wetki i zostawiam Pani wyciągnięcie z niej informacji kiedy mała może jechać do Pani?

Posted

Kochani przed chwilą dzwoniłam i dostałam następujące informacje-sunia dobrze się czuje,coraz lepiej sobie radzi,ładnie je i nie załatwia się już pod siebie lecz w drugim końcu pokoju,na polko niestety jej jeszcze nie wypuszcza(a szkoda).Warunkiem wydania psinki jest zapewnienie dobrej opieki weterynaryjnej.Więc zadzwoniłam do lekarza w Koszycach i powiedział mi,że nie ma problemu ale najpierw musi zobaczyć psa,opisy i rtg i jeżeli okaże się,że da radę to się zaopiekuje nią,a gdyby jednak to przekraczało jego kompetencje to da mi namiary na dobrego ortopedę.Cenię tego lekarza za szczerość i ufam mu(leczyłam u niego kotkę,której bardzo pomógł).Gdyby jednak ktoś z was miał weterynarza ortopedę to będę bardzo wdzięczna-każda informacja jest na wagę złota:)

Posted

Mogę polecić w Krakowie dr. Orła, ale do 17.08 jest na urlopie. Przyjmuje na ul. Sanockiej i w Hucie na Złotego Wieku ( ale nie wszystkie zabiegi wykonuje) ewentualnie ul. Centralna ( Huta) dr. Bakowski.

Posted

ja też się bardzo cieszę !! :multi: :multi: W najśmielszym marzeniach nie spodziewałam, że tak szybko znajdziemy domek i wszystko się tak cudownie potoczy !!

Kamila wysłalam ogłoszenia o Czuczu na goldenline i tam pomogła mi jedna dziewczyna- rozesłala to jako biuletyn, więc trafi do większej ilości osób. Kilka osób zadeklarowało pomoc finansową.
Mam dziś jakieś problemy z Nasza Klasą..

Posted

O kurde!Popatrzyłam na stronkę Arona i Leona(bardzo podobny do mojego Zibcia).Leon znajdzie nowy kochający dom,na 100%,ale Aron?Szkoda mi go,bo ma takie słodziutkie ślepuchna,a ludzie są okrutni,nie dają szans chorym zwierzętom:placz:.Jakie to przykre......