Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam pytahnie. Moge kupić psa Staforda za 300 zł, pies jest do sprzedania ponieważ kolega kupił go ale mama kazał mu go oddać bo robi szkody w domu( jak chyba każdy szczeniak), chciałem go wziąść ale mam juz jednego psa( Buldog Francuski) i martwi mnie czy sie pogodzą, czy to prawda ze jak pies ma czarne podniebienie jest gorźniejszy bo spotkałem sie z takim stwierdzeniem wiele razy. POZDRO

Posted
... czy to prawda ze jak pies ma czarne podniebienie jest gorźniejszy bo spotkałem sie z takim stwierdzeniem wiele razy. POZDRO

Takie bzdury o czarnym podniebieniu możesz włożyć między bajki, charakter i psychika psa nie są skorelowane z kolorem psiego podniebienia.

Posted
Mam pytahnie. Moge kupić psa Staforda za 300 zł, pies jest do sprzedania ponieważ kolega kupił go ale mama kazał mu go oddać bo robi szkody w domu( jak chyba każdy szczeniak), chciałem go wziąść ale mam juz jednego psa( Buldog Francuski) i martwi mnie czy sie pogodzą, czy to prawda ze jak pies ma czarne podniebienie jest gorźniejszy bo spotkałem sie z takim stwierdzeniem wiele razy. POZDRO

to czarne podniebienie to taka sama bzdura jak to, że suka powinna mieć chociaż raz w życiu szczeniaki - ciemnogród. Jakim go sobie wychowasz takim go będziesz miał :) Jeśli chcesz dołączyć do swojego boldożka nowego psiaka to najpierw zapoznaj je ze sobą na neutralnym terenie - tzn najlepiej na spacerze. Nie przynoś go od razu do domu.

powodzenia :)

Posted

Co trzeba robić zeby agresję u psa zniwelować do minimum....? i żeby nie chciał być Alfą w stadzie, zeby sie zgadzał z mojim psem?

Posted

Czytałeś jakieś książki na temat pracy z psem i jego wychowania? Jeśli nie zapraszam na dział Behawior na forum, tam ludzie wymieniają się odświadczeniami także dotyczącymi agresji u psów.

Posted

Rider... poczytaj forum.

Ten temat był już 1000 razy poruszany.

Ale zastanów się.

Znam jednego ASTa mieszkającego z buldożkiem francuskim i dogadują sie genialnie. Ale ten AST był doosły, kiedy dokupiono buldożka i było wiadomo, że AST jest spokojny i dobrze wychowany- i ze krzywdy maluchowi nie zrobi.

Z tego co piszesz- nie masz żadnego doświadczenia z bullowatymi, a nie są to łatwe psy w wychowaniu, co dopiero gdy w domu jest już jeden dorosły pies.

Zastanów się- dla dobra szczeniaka ASTopodobnego, żeby nie okazało sie, że po 2 tygodniach u Ciebie znowu będzie musiał zmienić dom, bo nie dogada się z buldożkiem.

Posted
Rider... poczytaj forum.

Ten temat był już 1000 razy poruszany.

Ale zastanów się.

Znam jednego ASTa mieszkającego z buldożkiem francuskim i dogadują sie genialnie. Ale ten AST był doosły, kiedy dokupiono buldożka i było wiadomo, że AST jest spokojny i dobrze wychowany- i ze krzywdy maluchowi nie zrobi.

Z tego co piszesz- nie masz żadnego doświadczenia z bullowatymi, a nie są to łatwe psy w wychowaniu, co dopiero gdy w domu jest już jeden dorosły pies.

Zastanów się- dla dobra szczeniaka ASTopodobnego, żeby nie okazało sie, że po 2 tygodniach u Ciebie znowu będzie musiał zmienić dom, bo nie dogada się z buldożkiem.

Jestes WIELKA Dag :angel: :drinking: :drinking:

Posted

Wielka... wielka... tylko 182cm wzrostu i zaraz wielka... :wink:

OOO - kawał baby z ciebie :D ;-) ale i tak w drugim sensie wielkości też jesteś OK czyli WIELKA - staff-ka ma rację :evilbat:

Posted

Wielka... wielka... tylko 182cm wzrostu i zaraz wielka... :wink:

I moje wyobrazenie naszego moda leglo w gruzach :roll:

Ide sie :drinking:

Co do psow - kilka wspolnych spacerow, baczne obserwacje - i wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec.