Rider Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Mam pytahnie. Moge kupić psa Staforda za 300 zł, pies jest do sprzedania ponieważ kolega kupił go ale mama kazał mu go oddać bo robi szkody w domu( jak chyba każdy szczeniak), chciałem go wziąść ale mam juz jednego psa( Buldog Francuski) i martwi mnie czy sie pogodzą, czy to prawda ze jak pies ma czarne podniebienie jest gorźniejszy bo spotkałem sie z takim stwierdzeniem wiele razy. POZDRO Quote
warran Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 ... czy to prawda ze jak pies ma czarne podniebienie jest gorźniejszy bo spotkałem sie z takim stwierdzeniem wiele razy. POZDRO Takie bzdury o czarnym podniebieniu możesz włożyć między bajki, charakter i psychika psa nie są skorelowane z kolorem psiego podniebienia. Quote
pańcia Figi Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Mam pytahnie. Moge kupić psa Staforda za 300 zł, pies jest do sprzedania ponieważ kolega kupił go ale mama kazał mu go oddać bo robi szkody w domu( jak chyba każdy szczeniak), chciałem go wziąść ale mam juz jednego psa( Buldog Francuski) i martwi mnie czy sie pogodzą, czy to prawda ze jak pies ma czarne podniebienie jest gorźniejszy bo spotkałem sie z takim stwierdzeniem wiele razy. POZDRO to czarne podniebienie to taka sama bzdura jak to, że suka powinna mieć chociaż raz w życiu szczeniaki - ciemnogród. Jakim go sobie wychowasz takim go będziesz miał :) Jeśli chcesz dołączyć do swojego boldożka nowego psiaka to najpierw zapoznaj je ze sobą na neutralnym terenie - tzn najlepiej na spacerze. Nie przynoś go od razu do domu. powodzenia :) Quote
Rider Posted July 19, 2004 Author Posted July 19, 2004 Co trzeba robić zeby agresję u psa zniwelować do minimum....? i żeby nie chciał być Alfą w stadzie, zeby sie zgadzał z mojim psem? Quote
Matisse Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Czytałeś jakieś książki na temat pracy z psem i jego wychowania? Jeśli nie zapraszam na dział Behawior na forum, tam ludzie wymieniają się odświadczeniami także dotyczącymi agresji u psów. Quote
Rider Posted July 19, 2004 Author Posted July 19, 2004 Czytałem, ale więcej o Bullterierach. Wiadomo ze lepiej sie dowiedzieć tego od Ludzi niż z książek. Quote
Dag Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Rider... poczytaj forum. Ten temat był już 1000 razy poruszany. Ale zastanów się. Znam jednego ASTa mieszkającego z buldożkiem francuskim i dogadują sie genialnie. Ale ten AST był doosły, kiedy dokupiono buldożka i było wiadomo, że AST jest spokojny i dobrze wychowany- i ze krzywdy maluchowi nie zrobi. Z tego co piszesz- nie masz żadnego doświadczenia z bullowatymi, a nie są to łatwe psy w wychowaniu, co dopiero gdy w domu jest już jeden dorosły pies. Zastanów się- dla dobra szczeniaka ASTopodobnego, żeby nie okazało sie, że po 2 tygodniach u Ciebie znowu będzie musiał zmienić dom, bo nie dogada się z buldożkiem. Quote
staff-ka Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Rider... poczytaj forum.Ten temat był już 1000 razy poruszany. Ale zastanów się. Znam jednego ASTa mieszkającego z buldożkiem francuskim i dogadują sie genialnie. Ale ten AST był doosły, kiedy dokupiono buldożka i było wiadomo, że AST jest spokojny i dobrze wychowany- i ze krzywdy maluchowi nie zrobi. Z tego co piszesz- nie masz żadnego doświadczenia z bullowatymi, a nie są to łatwe psy w wychowaniu, co dopiero gdy w domu jest już jeden dorosły pies. Zastanów się- dla dobra szczeniaka ASTopodobnego, żeby nie okazało sie, że po 2 tygodniach u Ciebie znowu będzie musiał zmienić dom, bo nie dogada się z buldożkiem. Jestes WIELKA Dag :angel: :drinking: :drinking: Quote
Dag Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Jestes WIELKA Dag :angel: :drinking: :drinking: Wielka... wielka... tylko 182cm wzrostu i zaraz wielka... :wink: Quote
chip Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Jestes WIELKA Dag :angel: :drinking: :drinking: Wielka... wielka... tylko 182cm wzrostu i zaraz wielka... :wink: OOO - kawał baby z ciebie :D ;-) ale i tak w drugim sensie wielkości też jesteś OK czyli WIELKA - staff-ka ma rację :evilbat: Quote
tufi Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Jestes WIELKA Dag :angel: :drinking: :drinking: Wielka... wielka... tylko 182cm wzrostu i zaraz wielka... :wink: I moje wyobrazenie naszego moda leglo w gruzach :roll: Ide sie :drinking: Co do psow - kilka wspolnych spacerow, baczne obserwacje - i wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec. Quote
Matisse Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Jestes WIELKA Dag :angel: :drinking: :drinking: Wielka... wielka... tylko 182cm wzrostu i zaraz wielka... :wink: :o :drinking: Quote
MSMIMI Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 rider- a to bulka juz nie chcesz? :o no i co to dokładnie za ast? tzn skąd? :P Quote
Recommended Posts