Jump to content
Dogomania

Do pilnej Adopcji szczeniaczek - ZNALAZŁ swoje miejsce na ziemi !!!!!!

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj rozmawiałam z Panią z Poznania, zainteresowaną Rufusem. Ale ponieważ Rufus pojechał do domku - zaproponowałam Axela. Ale Pani nie ma jak pojechac po niego. Prosiłam o skontaktowanie sie pod podanym numerem. Może jakos się coś dogra.
Czy Pani dzwoniła?

Posted

JUż wiem, że Pani która ze mną rozmawiała dzwoniła i psiak nie może do Niej pojechać, bo w domu jest dziecko. Stą mam pytanie - czy on sie do domu z dzieckiem nie nadaje zupełnie. Gryzie, wykazuje jakąś agresję?
Bo to może być ważne gdyby ktoś jeszcze pytał. Bo w sumie szczeniaki dobrze chowają się z dziećmi.
To był domek z ogrodem - czyli warunki dobre.

Posted

sloneczko76 napisał(a):
A Dlaczego Taaaaak Dluuuuuuugo???????????????slyszalam Ze 4???????????????

My właśnie przygotowujemy sukę do adopcji angielskiej i na pewno kwarantanna trwa pół roku :roll:.

Posted

słyszałam że miał kontakt z dziećmi kilkuletnimi i było ok więc sądzę ze by się nadawał , pozatym jest bardzo ufny i nie wykazyje strachu co wiem jest bardzo ważne u dużych psów ,jeżeli szczeniak jest ufny i odważny nie powinien wykazywać agresji , jego mama chociaż uwiązana do budy daje sie głaskać , widziała mnie poraz pierwszy i była bardzo wylewna w uczuciach łasiła się jak szczeniak , z wiem też że usposobienie jest przekazywane genetycznie ,

Posted

Wysłałam PM z numerem tel. osoby zainteresowanej adopcją. Ja z uwagi na wyjazd i nieznajomość psiaka nie chcę dalej tego uzgadniać. A może coś się znajdzie.
Tego domu w Poznaniu w sumie szkoda. Ja uważałąbym,że mały byłby tam właśnie idealny. Sporo na ogrodzonym terenie - dziecko pod kontrolą było. I rośnie razem z psiakiem. Szkoda. Ale może inna bieda tam znajdzie dom.

Posted

Wrrrr.
Ale dzisiaj napisała meila do mnie Pani, ktra znajazła Malucha Axela na stronie Fundacji.
Podałam tel. do p. Marzeny - w celu dogadania szczegółów.
Może sie uda.
Na wszelki wypadek wyślę Ci na PM adres meilowy, bo w piątek rano wyjeżdżam i nie dam rady dalej pilotowac sprawy.
Prosze pamiętajcie o umiwie adopcyjnej. Psiaka wzięlismy pod skrzydełka, musi byc sporządzona umowa. Wzór umowy mogę przesłać meilem - tylko poprosze o jakis adres meilowy.

Posted

a tak powaznie to jezeli mozna jakies zdjecie matki szczeniora??przepraszam.ze prosze,ale jesli mialabym sie zdecydowac to wolalabym zeby on byl raczej z tych normalnych owczarkow,a nie taaakich duzych.

Posted

Jadę w piątek to postaram się zrobic fotki , ale on jest raczej z tych dużych.
Pani Marzenka troszkę wybrzydza bo mówi ze jak ma go zabrać byle kto , to ona go weżmie ostatecznie.

Posted

Jak to: weźmie OSTATECZNIE"????? To ona łaskę robi???
Ja bym ją w dooopę kopnęła za takie teksty. Teraz weźmie "ostatecznie" a chwile potem odda, bo ...
Mnie się nie podobają tacy ludzie :shake:. Adopcja mam byc w PEŁNI ŚWIDOMA.
Ja za każdym razem to przed adopcjami miałam taka adrenalinę , że spac nie mogłam po nocach (z Masza też tak było, więc ten mój "tymczas" jednak wróżył od początku czymś więcej :cool3:).
Tu nie może byc nic na siłę, bo potem są zwroty!!!

Posted

Mogłabyś nie wydawac pochopnych opinii , nie znasz tej osoby i jej sytuacji.
ma złote serce , ona nie chce żeby trafił do budy więc dlatego tak mówi , jak się zajmujesz adopcjami to chyba sama wiesz jacy ludzie potrafiąbyć kapryśni byle głupota i juz pies oddany w najlepszym przypadku , ona zwiazała sie z pieskiem emocjonalnie i chce dla niego jak najlepiej , mimo że ma swoje psy i koty i trudną sytuacje w tym momencie , to jakby miał żle trafić to go weżmie .

Posted

Czekam na wieści - czy dzwoniła której namiary dawałam. Wydaje się ok. Może to ten domek. Myślę, że lepiej, żeby psiak trafił tam gdzie ktoś naprawdę czeka na niego. Tam już jest jeden łagodny psiak czyli mały miałby towarzystwo i wzorzec. I nie łańcuch.

Pani dzisiaj napisała i ma dzwonić do p. Marzeny.
Więc czekamy - napisz jak się czegoś dowiesz.