Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Hawanka']U mnie bedzie cieszko....Dlaczego psy tej rasy są takie
drogie :eek3: Wszystko zrobiłabym żeby mnieć takiego szczeniaczka :mdleje::modla: Cały czas rozmawiam z rodzicami ale są narazie nieugieci za 2000 nawet nie ma mowy....:errrr: Ja jak bym miała kase to bym odrazu kupiła :rolleyes: Ale to tylko moje marzenie....

Hawanka, jak baaardo kocham Hawanczyki i ciesze sie ze coraz wiecej ludzi je ma.... ale jesli Cie nie stac, to moze przygranij jakas Hawanczykopodobna bide ze schronu. Popatrz jakie w schroniskach czekaja cuda: :-(

Piesek, ma ok. 2 lat i 32cm. w kłębie. Po kąpieli bedzie cudny!

Albo takie sunie:

To sa wspaniale cudne pieski, porzucone i skrzywdzone. Czekaja na swa szanse... Mam jeszcze inne fotki jak bys chciala... :lol:

Aha! Ja tez w czerwcu jade do Polski adoptowac ze schroniska sunie... :multi: Mam juz dwie cudne Hawanki :loveu:, w tym jedna z hodowli Biale Bursztynki... A teraz przyszla kolej na sunie rasy "kundel bury".

Oto ta sunieczka:

Posted

Narazie mam fafcia :rolleyes: a co bedzie pużniej zobaczymy :niedowia: .... Może w maju lub w czerwcu przywedruje szczeniak :bigcool:Zobaczymy jak bedzie...
Narazie cieszcze sie z narodzin szczeniaczków :iloveyou: Dorosły Psiak odpada fafciu by sie nie przyzwyczaił i by było tylko gryzienie :-( Miałam tymczasowo owczara niemieckiego rok temu myślałam ze sie pozabijają :shake:
Pieski śliczne jak bym mogła to bym wszystkie wzieła :roll: Ale naprawde nie moge...:-(

:Dog_run:

Posted

Hawanka napisał(a):
Narazie mam fafcia :rolleyes: a co bedzie pużniej zobaczymy :niedowia: .... Może w maju lub w czerwcu przywedruje szczeniak :bigcool:Zobaczymy jak bedzie...
Narazie cieszcze sie z narodzin szczeniaczków :iloveyou: Dorosły Psiak odpada fafciu by sie nie przyzwyczaił i by było tylko gryzienie :-( Miałam tymczasowo owczara niemieckiego rok temu myślałam ze sie pozabijają :shake:
Pieski śliczne jak bym mogła to bym wszystkie wzieła :roll: Ale naprawde nie moge...:-(

:Dog_run:

Sa tez kudlate szczeniaki w schroniskach, ale jak Ci zalezy na rasowym Hawanczyku, to rozumiem...

Posted

[quote name='Sabina02']Sa tez kudlate szczeniaki w schroniskach, ale jak Ci zalezy na rasowym Hawanczyku, to rozumiem...
Sabinko powiadasz ze sa kudłate szczeniaki:crazyeye: ???A masz może jakieś zdjecia???
Czy one bedą podobne choć w 70% do hawańczyka :lol: ????
Jak bym miała możliwość kupna hawańczyka to chciałabym rasowego bo rodowód nie jest mi wcale potrzebny :lol: - To ma być mój misiu do głaskania i kochana:iloveyou: a Nie do rozmnażania czy wystawiania :-?

Posted

[quote name='Hawanka']Sabinko powiadasz ze sa kudłate szczeniaki:crazyeye: ???A masz może jakieś zdjecia???
Czy one bedą podobne choć w 70% do hawańczyka :lol: ????

Poszukam i Ci podesle... ;)

[quote name='Hawanka'] Jak bym miała możliwość kupna hawańczyka to chciałabym rasowego bo rodowód nie jest mi wcale potrzebny :lol:

...ale rasowy ma wlasnie rodowod.

Posted

wydaje mi się że Hawance chodzi o pochodzenie , rasowy= rodowodowy; I gratuluje Hawanko takiego podejścia , w naszych czasach jest ciągle mało takich osóbek jak ty , które chcą takiego właśnie psiaka. Trzymam za ciebie kciuki może uda ci się uzbierać na następnego Hawańczyka :multi:

Posted

Cezus80 napisał(a):
wydaje mi się że Hawance chodzi o pochodzenie , rasowy= rodowodowy; I gratuluje Hawanko takiego podejścia , w naszych czasach jest ciągle mało takich osóbek jak ty , które chcą takiego właśnie psiaka. Trzymam za ciebie kciuki może uda ci się uzbierać na następnego Hawańczyka :multi:

Dziekuje Cezus80 :oops: Dokładnie chodzi o pochodzenie bo tak jak pisałam wcześnie ma to być piesek do głaskania i kochania...Mam nadzieje że mi sie uda :roll: Choć jak patrze na Markosa Białe Bursztynki to aż łezka spada że nie moge mieć teraz cóż...:placz:

Posted

Cezus80 napisał(a):

Ja nic nie rozumiem... :mdleje:

Hawanaka napisala ze chciałaby rasowego (z pochodzeniem) ale ze rodowód nie jest jej potrzebny, bo psa potrzebuje do kochania, a nie na wystawy. Dla mnie to znaczy wlasnie ze nie musi miec rodowodu, byle by mial pochodzenie... Czyli to jest przeciwnosc tego o czym piszesz: "rasowy= rodowodowy".

Posted

Sabinko masz racje ,,Dla mnie to znaczy wlasnie ze nie musi miec rodowodu, byle by mial pochodzenie..." Oto właśnie chodzi ale niestety wszystkie hawańczyki mają rodowód :-( I w tym tkwi problem :sadCyber:

Posted

Hawanka napisał(a):
Sabinko masz racje ,,Dla mnie to znaczy wlasnie ze nie musi miec rodowodu, byle by mial pochodzenie..." Oto właśnie chodzi ale niestety wszystkie hawańczyki mają rodowód :-( I w tym tkwi problem :sadCyber:

Piszesz kontrowersyjne rzeczy, chyba wiesz o tym, nie?

Posted

No własnie dziewczyny chyba jakieś nieporozumienie się wdarło, w Polsce istnieje tylko jedna forma rodowodowości-co jednocześnie oznacza czystości rasy, czy tez świadomego pochodzenia i to jest ten właśnie "papierek". Bo co ci potym że tata i mama przypominają Hawana jak pra dzidek mógłbyc zwykłym kundelkiem ;) stąd własnie takie prawo a nie inne. a teraz zobacz z drugiej storny jakby miały się rodzic w Polsce psiaki bez "papiera" ale z pochodzeniem to poprostu byłby kolejny problem - kundelków niestety, i co by sie z nimi stało jakby nie znalazły nowego domku ( co zrobiłby właściciel)Myślisz że trzymałby stadko małych Hawanków w domku i czekał na klienta takiego jak ty ???. i troszkę zgadzam się z Sabinką abyś może rozwazyła psiaka ze schronu , napewno oddda ci całe swoje serce . wiem bo jako mała dziewczynka przygarnęłam owczarko-podobnego psiaka;0 one naprawde starsznie mocno kochają ludzi !!!

Posted

Takie jest prawo i trzeba sie pogodzić ...A z drugiej strony Cesus80 ma racje odnośnie ,, papierka" i kundelków A ja musze poczekać i uzbroić sie w cierpliwość :sad: Mam nadzieje że mi sie uda i bede miała hawane :loveu:

Posted

Kochana Hawanko jak bedzie Ci brakowało do pieska kilku... złoty to chętnie Tobie pomoge:)

Mam smutną wiadomość:placz:
Suzi miała dzisiaj wypadek, wracałyśmy z mazur i jak wychodziłyśmy z pociągu Suzi zachaczyła paznokciem o schodek że aż wyrwał sie z kawałkiem opuszki. Jest po operacji z całkowitym znieczuleniem. Teraz biedna chodzi i sie meczy a ja nic nie moge zrobić:placz:, widze że ją bardzo boli bo jest niespokojna. Mam nadzieje że szybciutko się wszystko zagoji.

Pozdrawiam wszystkich:)

Posted

aga-zuzanna napisał(a):
Kochana Hawanko jak bedzie Ci brakowało do pieska kilku... złoty to chętnie Tobie pomoge:)

Mam smutną wiadomość:placz:
Suzi miała dzisiaj wypadek, wracałyśmy z mazur i jak wychodziłyśmy z pociągu Suzi zachaczyła paznokciem o schodek że aż wyrwał sie z kawałkiem opuszki. Jest po operacji z całkowitym znieczuleniem. Teraz biedna chodzi i sie meczy a ja nic nie moge zrobić:placz:, widze że ją bardzo boli bo jest niespokojna. Mam nadzieje że szybciutko się wszystko zagoji.

Pozdrawiam wszystkich:)

Dziekuje ci aga-zuzanna:loveu:Bo naprawde bardzo chciałbym mieć hawańczyka :lol:A co do suzi to biedna musi ją strasznie bolieć :-( Ugłaskaj ją odemnie ;)

Posted

Wiem sabinko ;)W Białych Bursztynkach są najlepsze hawany ja sie w jednym zakochałam mam go nawet na pulpicie w komputerze jest to Markos Białe Bursztynki:loveu:
I jak bym miała kase to bym kupiła ale niestety nie posiadam teraz tyle żeby kupić szczeniaka trzeba uzbierać...:-(

Posted

:multi:Dziewczyny ,dzięki za miłe słowa o mojej hodowli BB.Staram się bardzo aby szczeniaczki z mojej hodowli były piękne i miały wspaniały charakter.Ciesze się gdy moja praca jest doceniona,bo to najlepsza nagroda dla hodowcy.:loveu:Wasze słowa są dla mnie Nagrodą.Kocham te kudłate psiaki są to moje wymarzone rasy, i praca z nimi i opieka nad nimi ,jest dla mnie poprostu Nagrodą.A teraz do grona moich pupili dołączył młody Owczarek Niemiecki(adoptowałam go bo właściciel się nad Nim znęcał)czeka mnie i jego wiele pracy, bo Hiro jest bardzo nie ufny :placz:do ludzi.Ale mnie pokochał od pierwszego spotkania ,no i ja jego:loveu::loveu::loveu:Mam nadzieje że bedzie mu dobrze wsród Bursztynkowych kudłaczy.:multi::multi: