Jump to content
Dogomania

Dalmatek Frodo (BAMSEJ Magiczna Oaza) i boksia Sara

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O Matko.... ze dwa dni temu napisałam tu niemalże poemat, już nie pamiętam o czym :eviltong: i już miałam go wysyłać gdy okazało się,z ę mnie dogo ponownie wywaliło...no na amen :shake:
teraz mnie łaskawie przyjęto, ciekawe na jak długo :razz:

a tera zna dobitkę pokażę Wam trochę Czech.. ;P

jeszcze z z jedno zaprezentuje,a le się ładuje.

muszę tego kompa sformatować...już ledwo bidny ciągnie :/

a jest!
ostatnie którym Was poczęstuje na razie... smoczydło na Czeskim kościółku

http://img188.imageshack.us/img188/3517/1003655.jpg

Posted

:multi::multi::multi::multi:
Dogo mnie zalogowało dzisiaj bez problemu!
To coś tak jakby... mój wakacyjny powrót? :cool3:

Ano właśnie, co u psiorów:
Sara jest na arthoflexie i jest naprawdę super. Poprawa jest ogromna, suczka normalnie chodzi, biega, nie postękuje tak jak wcześniej, więc sadzę, że nie bolą juz ja stawy. Nawet mama wczoraj się zaśmiała, ze chyba naprawde jej się całkiem wydobrzyuło, skoro drapie się po uchu tylną łapką bez żadnych oporów :lol:
Ale póki co ja trochę oszczędzam i nie przemeczam spacerami.
Ale miałam nieciekawą przygodę.
Bodajże w zeszłym tygodniu, w taki strasznie upalny dzień, rano, gdy ja kosiłam trwnik, a psy sobie biegały po ogródku stało sie coś dziwnego.
Zaczęły tam produkowac się przy płocie, chyba na jakiegoś psa co go gdzies daleko zobaczyły, Sara sobie podbiegła do płotu i nagle...zemdlała:crazyeye:

Ja biegłam do niej zmyślą,z e ma zawał czy coś... najlepsze,z ę pilnowałam cały dzień, zeby Sara nie grzała się na słońcu za długo, bo ona lubi,a le wiadomo, zdawałam sobie sprawę,z ę to niebezpieczne.
Jak do niej podbiegłam, to leżała z szeroko rozwartymi oczami, zasikana... nieruchoma... już myślałam, ze to koniec:placz:
Ale mama kazała siostrze polac ja po ciałku wodą, i jak ją polała to Sarcia szybko ustałą na łapach,z lekka się jeszcze chwiejąc. Ja ja chwilę potrzymałąm ( żeby ochłonąć, bo ja chyba byłam w większym szoku niz Sara) no i po kilku minutach przyjechał sąsiad, Frodo zaczał szczekac więc i Suczka wesoło sobie zadziamała. Kamień mi spadł z serca.
Już cały dzień nie wychodziła na dwór, i co chwilę sprawdzałamw domu jak sie czuje.
Ale nic takiego się nie powtórzyło na szczęście.

A u Froda nic nadzwyczajnego. Życie upływa mu an beztroskich zabawach, jedzeniu, piciu, i spaniu :p
Wprawdzie gdy wróciłam z Czech miałam wrażenie,z e on jakos wyrósł jeszcze przez te 2 tyg. , ale moze mi się tylko tak wydawało?

No, a skoro dogo mnie zalogowało, więc chyba postaram się o jakies foty ;)

Posted

to miałaś przeżycie, chyba bym na zawał serca zeszła, gdyby moja tak zemdlała :crazyeye: musisz ją oszczędzać
dobrze, że ze stawami już lepiej

czekam na fotki :lol:

Posted

Fotki z Czech ładne ;)
Dobrze, że z Sarcią lepiej, ale to, że zemdlała... :roll:
Miejmy nadzieję, że to się nigdy nie powtórzy!

A co do Frodka, to mnie nie było ponad tydzień w domu i po powrocie też mi się wydawało, że Fiodor się 'powiększył' :diabloti:

Posted

Yana napisał(a):
to miałaś przeżycie, chyba bym na zawał serca zeszła, gdyby moja tak zemdlała :crazyeye: musisz ją oszczędzać
dobrze, że ze stawami już lepiej

czekam na fotki :lol:

mnie właśnie prawie zawał złapał :shake:

Kaja10014 napisał(a):
Dobrze, że już lepiej. Nieciekawa przygoda z tą Sarunią:shake:
Ale dobrze, że wszystko dobrze:evil_lol:
Teraz tylko czekam na psiowate zdjęcia;)

No poprawa jest, niewątpliwie. Na szczęście nic takiego się nie powtórzyło, sukowa nawet jakoś się ożywiła mi... wczoraj, jak wróciliśmy znad wody ( :eviltong: ) i je puściłam na dwór to kto prowokował do zabawy? kto podszczypywał drugiego? kto skakał w miejscu krzycząc całą sobą " bawmy się bawmyyyy! " ? No Sarenka :lol:
Frodowy trochę ją pomiętosił, ale bez przesady...a to sukowe boksidło, zaczepiało, fikało koziołki, podskakiwało jak piłeczka...od razu przypomniała mi się dawna Sarunia, taka 2letnia szczeniura, rozbrykana i niegrzeczna :diabloti:
Fajnie było ją taką oglądać :p

Asiaczek napisał(a):
Może profilaktycznie idź z Sarcią do weta; może jakieś ekg trzeba zrobić...

Pzdr.

pewnie by nie zaszkodziło...ale nic nie mów. To EKG to jakaś moja enna zmora... włściwie to ono opuźniło katastrofajnie w skutkach sterylizacje Sary...a jak wiadomo i tak go w końcu nie było.
No nie jest to takie proste jak ja bym sobie tego chciała...:shake:

Izuuus napisał(a):
Fotki z Czech ładne ;)
Dobrze, że z Sarcią lepiej, ale to, że zemdlała... :roll:
Miejmy nadzieję, że to się nigdy nie powtórzy!

A co do Frodka, to mnie nie było ponad tydzień w domu i po powrocie też mi się wydawało, że Fiodor się 'powiększył' :diabloti:

Czarnulka napisał(a):
Frodo jest prześlicznym Dalmatyńczykiem. Jak byłam mała uwielbiałam dalamtynczki teraz tez je lubie ; )
A Sara jest tez śliczną Bokserką
Pozdrawiam;);)

Dziękuję w imieniu psów i zapraszam do nas częściej.
Zdjęć jest sporo, także jest co oglądać :lol:
a i może jak się zbiorę w sobie to za jakiś czas wstawię jakieś nowe foty...:roll:

Izuuus napisał(a):
Ale cisza :siara:

jak makiem zasiał :diabloti:

wakacjuję...komputera nie miałam dość długo, na wakacjach był, miał wrócić pięknie sformatowany i odmłodzony...a co jest?
tnie się jeszcze bardziej:placz:, wyczyszczony został tylko dysk C, a D...nie wiem co sie z nim stało,a le muszę go jakoś wyczyścić, bo to jest masakra :shake:

ehh...ale myślę, że powoli zacznę sie wdrażać w dogo od nowa...bo całkiem wybiegłam z obiegu :oops:

Trzymać się ;)

Posted

To czekamy na te obiecane foty ;)

Dobrze, że z Sarusią już lepiej.!
Ale aż nie wiem co powiedziec odnośnie jej zemdlenia..
Po prostu zamurowało mnie..
Spanikowałabym w takiej chwili, o ile sama bym nie zemdlała...
Ale na szczęście macie już to za sobą..
Mam nadzieję, że Sarka będzie czuła sie coraz lepiej..

Wymiziaj ode mnie Frodka i Sarulę...

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Witam jestem na dogo od niedawna:cool3:
Przez przypadek znalazłam braciszka mojego niedawno adoptowanego Binga:loveu: wygląda wspaniale i bokserka też... szkoda że Binguś tak nie wygląda ,bo jest strasznie chudy ,ale niedlugo to nadrobi:evil_lol:

Posted

paulina2904 napisał(a):
Witam jestem na dogo od niedawna:cool3:
Przez przypadek znalazłam braciszka mojego niedawno adoptowanego Binga:loveu: wygląda wspaniale i bokserka też... szkoda że Binguś tak nie wygląda ,bo jest strasznie chudy ,ale niedlugo to nadrobi:evil_lol:

Ojej, ale fajnie! No to witam serdecznie i czekam na pierwsze foty frodziowego Brata :cool3:

:: FiGa :: napisał(a):
Ych kurrcze, ale się u Ciebie dzieje...
Cudowne zdjęcia z wakacji kochana :) Zazdroszczę oo :oops:

Witaj Paulina na dogomanii! :)

heh, dzięki. Ja już zgrzytam zębami an samą myśl,z ę wakacje chylą się ku końcowi. Dzieję się dużo, ale jestem zawiedziona, bo nie wzięłam się wcale za dog frisbee :shake:
jakoś zabrakło mi motywacji.
Pewnie przyjdzie ona w roku szkolnym , ale wtedy to nie będe miała czasu..ehh:shake:

Kaja10014 napisał(a):
Jak u Saruni i Frodzińskiego??
Może nowe zdjęcia??

Miałam takiego lenia, ze żadnych nie pstrykałam.:eviltong:
ale na szczęście mojej siostrze się chciało jeszcze tylko mały retusz i zaraz będą :p

Posted

[quote name='paulina2904']Jeszcze galeria Binga na dogo nie jest zatwierdzona ,ale zapraszam na stronę fundacji ''Dalmatyńczyki w potrzebie'' ,w której jest jego galeria:razz:

Powiem szczerze, ze w ogóle ostatnio nie mam czasu, aż chce mi się ryczeć!:placz:
Ale moja siostra mnie zagarnęła na chwilę i pokazywała zdjęcia Binga :p
Pyszczek ma frodziowy, a z cętek jest bardzo podobny do Udanej. Ma ich więcej od Froda :p

Przyłapany na gorącym uczynku - pomyka po drodze! :mad:
Geba rozchachana, a Pancia ma serce w gardle :shake:

I kto tu jets Alfa?:razz:

Seria - "The Bold and the Beautiful":cool3:

Posted

Myśliwiec :diabloti:

Szczęśliwy biegający dalmatyńczyk :p

Chwila dla reportera :cool3:

Dziki pies gończy!:diabloti:

Wiejski pies z wielkim EGO

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie, miłego oglądania ;)