Jump to content
Dogomania

Dalmatek Frodo (BAMSEJ Magiczna Oaza) i boksia Sara

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem przed piątkiem ;)
Ale nie ma mnie w domu...

Na badaniu też byłam tylko do pobrania krwi, bo potem musiałam biegnąć do szkoły :shake:

Sara miała robiony rozmaz krwi( 3 dokładnie :razz: ) i wyszło, że bidula ma zapalenie stawów i żołądka - od czego? nie wiadomo... ja nie wiem,a siostra nie dopytała. Może rodzice mi powiedzą, jak wrócę w pt., bo dzisiaj byli z nią znowu na badaniach.
Sara do końca tyg. przyjmować ma sterydy :shake:
Ale jest poprawa, sunia wraca do zdrowia, kochana :multi:

No, dobrze,z ę mnie Martens pogoniła, bo moj wet uważał,z ę to alboz atrucie albo zapalnenie opon - i jeżeli to drugie to koneic :razz:
a ja Sarci nie dam - po moim trupie!;)

już spię spokojniej... dzięki dziewczyny za dobre słowo!;)
Pozdrawiam

Posted

No właśnie... chciałam poprawić moja kochaną siostrzyczkę bo jest słabo poinformowana.. ;)
Sara tylko pierwszy raz zażyła sterydy jak byliśmy u pani weterynarz. Teraz przez cały tydzień będzie brała antybiotyk.
I ma dietę (ryż z małą porcją mięsa;)).

Posted

Fafela napisał(a):
No właśnie... chciałam poprawić moja kochaną siostrzyczkę bo jest słabo poinformowana.. ;)

Bo za grosz nie mogę się z Tobą dogadać... :mad:
Prosiłam o jakieś informacje cały wczorajszy dzień...:razz:

Posted

Właściwie to nie wiem czy z tą Sraczką lepiej czy nie :roll:
Wczoraj wróciłam do domu, to wszystko jak zawsze - makarena, lizanko, wskakiwanie mi an ręce... potem bawiliśmy się w aportowanie butelki z wodą :lol:
A dziś rano znowu przymulona jakaś była, chodziła sobie, ale taka apatyczna, powolna...:shake:
Dopiero jak dostała antybiotyk dzisiejszy to jej się poprawiło.:razz:
Kurde, ciekawe co to będzie jak antybiotyk się skończy?:placz:

A Frodziński zrobił z siebie wersję tricolor - dorobił sobie różowe kropy.
Oczywiście żaden płot nie mógł go powstrzymać przed pójściem ze mną na pole, więc ja rwałam truskawki a on się w nich wałkował obok mnie, bo jak sam stwierdził " najlepiej jak od razu będą zmiksowane" :lol:
I nawet go nie zamierzam myć, do końca sezonu daleko, a pamiętając zeszły rok, wiem, że on będzie się tak farbował co chwilę :shake:

Posted

Sarcia, Holly i Frodek - cudowni :loveu:
A chyba jeszcze Nutka była, tak?

Masz jakis kontakt z nowymi właścicielami?
Może jakies nowe zdjecia by przesłali? :razz:
Jestem ciekawa jak Dziewczynki teraz wyglądaja :loveu:

Posted

Cześć :) Dopiero przeczytałam o Sarciowych problemach, mam nadzieję że już będzie wszystko ok! Trzymam kciuki i ucałuj ją ode mnie :loveu:

Fajnie sie przeciągają tym sznurem w trójeczkę :loveu:

Posted

Patisa napisał(a):
Przesyłali mi informacje o Niuchkach jakiś czas temu,a le bez zdjęć :shake:
W sumie, mogę do nich zajęczeć :cool3:

Jęcz, jęcz.. A jak to nie pomoze to i ja pojęcze...
A tego już nie wytrzymają :diabloti:

Posted

Nie otwiera się?:hmmmm:
Nie wiem dlaczego...?

Ale świetną relację z [FONT=Verdana][FONT=Arial]Mistrzostw Europy we Flyballu na stronie http://www.discbusters.com/index.html [/FONT][/FONT]znalazłam

[FONT=Verdana][FONT=Arial]"Nauczyliśmy się puszczać psa jako ostatniego-piątego w przypadku popełnienia błędu, nauczyliśmy się refleksu, nauczyliśmy się mieć oczy i uszy dookoła głowy, by jednocześnie wołać i łapać psa, patrzeć na znaki coacha, słuchać drużyny, patrzeć na światła, nie przewrócić się o piłkę i biec we właściwym kierunku z właściwym psem pod pachą. Czuwaliśmy nad sobą nawzajem, poopowiadaliśmy sobie i dodawaliśmy sił. Każde wejście na tor, przygotowanie, wyścig i zejście coraz bardziej i bardziej zespalało i umacniało nasz team. [/FONT][/FONT]"

Piękna relacja, momentami zabawna do łez. Aż chciałoby się należeć do tego teamu... :roll:
No podziwiam ich