Jump to content
Dogomania

Dalmatek Frodo (BAMSEJ Magiczna Oaza) i boksia Sara

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Super ujęcie - skok do wody!
http://img705.imageshack.us/img705/5804/1007013.jpg

Pzdr.
Dzięki ;)

[quote name='cockermaister']Witamy się pierwszy raz :bye:

piękne masz psiaki :razz:
Witam i ja! Zapraszam częściej ( choć ostatnio sama mało tu odkurzam :roll: ) ;)

[quote name='Asiaczek']A te kudły, co to poszły pod brzytwę, to piszesz o swoich, tak?

pzdr.
Tak tak :lol:
Poszły pod brzytwę...w ogóle pierwszy raz wżyciu je tak ścięłam krótko ( nie liczac tego razu, gdy miałam 4 latka :eviltong: ). Nie żałuję w każdym bądź razie :evil_lol:

Pozdrawiam ;)

Posted

Matrix ( mój brat :cool3: ) z Matrixowym Sukiem :lol:

"c'mon bejbe!" - czyli bardzo skupiony Suk :cool3:

Suk z wytrzeszczem :lol:

"Sweet" minka

"i got it move it move it" - :laugh2_2:

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

[quote name='Asiaczek']Ja myslę, że chyba Galeria do zamknięcia się nadaje. Zobaczcie, od jakiego czasu nie ma żadnych informacji od właścicielki Galerii...

Pzdr.[/QUOTE]

No wiecie co!
Do matury sie szykuje nooo....;P

Posted

[quote name='Kaja10014']

A tak w ogóle to co u was? :)[/QUOTE]
Dzięki za odwiedziny ;)
A u nas...ufff... ja nie wychylam nosa spoza książek przez całe tygodnie, gdy ewentualnie uda mi się "uściubiać" chwilkę wolnego to tylko po to by w weekend odprężyć się grasując z bestiami po polach i "odkurzyć" zaniedbanego chłopa :eviltong:
Straszny sajgon mam na głowie, tylko niestety póki co nie widzę jakiś wybitnych rezultatów swojej pracy :roll:
Cisza u nas w galerii... wiem wiem i niestety zapewne tak będzie aż do czerwca. Po maturach ( obrzydliwych :roll: ) będę uskuteczniać intensywne "odmóżdżanie" - a kto mnie tak dobrze nie "odmóżdży" jak te Świniaki ? :evil_lol::lol: Także pewnie dopiero wtedy ruszy galeria od nowa.

Mogę zdradzić, że od tego jak pójdzie mi ta systemowa pułapka zwana egzaminem dojrzałości zależeć będzie czy ta galeria w ogóle będzie funkcjonować :razz:
Mam plan... jeśli uda mi się napisać biologie i chemię ( rozszerzone ) na poziomie ok. 80% to zapewne wpuszczą mnie w weterynaryjne progi SGGW i wtedy zamieszam w Wawie i... i zapewne zabiorę ze sobą Froda :cool3: Sporo o tym myślałam, bo sytuacja z tym Kropkiem jest niepewna.
Z jednej strony jest to pies od małego wychowywany na wsi, miał niewiele kontaktu z dużymi aglomeracjami, masą ludu i masą zapachów. Do tego jest bardzo nieufny i stresują go nowi ludzie.
Z drugiej jednak strony nie potrafię nie zauważać jak bardzo ten pies przeżywa moją nieobecność. Okres, w którym ćwiczyłam z nim do wystawy, bardzo nas ze sobą zbliżył - pies ewidentnie traktuje mnie jako swoje guru. Podczas mojej nieobecności zajmuje sie nim moja siostra i Frodek także jest bardzo do niej przywiązany, ale żebyście widzieli co się dzieje, gdy ja wracam... kiedyś nagram prawdziwą euforie dalmatyńczyka i wtedy zobaczycie. Nie da się tego nawet opisać, ale napisze tylko, że dochodzi nawet do tego, że Frodo usiłuje wleźć mi pod bluzkę, bylebym go tylko ze sobą zabrała.
Mając też na uwadze jego fenomenalne zachowanie na wystawie, utwierdzam się w przekonaniu, że ten pies naprawdę szybko zaadaptowałby się w nowym otoczeniu. ;)

Tak więc uczę się, uczę...staram się podwójnie, albo i potrójnie, bo to nie tylko moja przyszłość od wyniku mojej pracy zależy. :roll:
Dlatego mam nadzieję, że zrozumienie te kilak miesięcy ciszy w naszej galerii...postaram się od czasu do czasu coś wrzucać, ale nie obiecuję, by to było jakoś często czy regularnie.

Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie za nas kciuki ;)

Posted

No a nie mowilam? :evil_lol:
Pati Pati ucz sie pilnie i wracaj do nas jak bedziesz miec chwilke na glupoty :evil_lol:
Frodo sobie poradzi, co do tego nie mam watpliwosci ;) Moja kropciasta po 8 latach na wsi przeprowadzila sie do miasta i dajemy rade ;)

• 3 months later...
Posted

Najwieksze newsy - Sara miała wycinanego guza na tylnej łapie. jak sie okazało, guz był złośliwy :shake:
Ale lekarz wet. nas pocieszał, że wczesne stadium i jest szansa, że przerzutów nie bedzie.
Długo pobolewała ja ta łapa po wycięciu, ale juz jest dobrze.
Choć ostatnio zauwazyłam u niej kollejny pieprzyk, tym razem na rzebrach.:placz:
tamto tez przez przeszło rok wyglądało jak niegroxny pieprzyk, az urosło nagle obrzydliwie. tym razem nie bede czekać, musze zabrac ją, zanim to dziadostwo sie rozwinie :mad:

Z Frodem na szczęście wszystko ok ;)

Pozdrawiam :)