Jump to content
Dogomania

Dalmatek Frodo (BAMSEJ Magiczna Oaza) i boksia Sara

Recommended Posts

Posted

Nie znam się na bokserach, a wymienione przez Ciebie imiona przodków nic mi nie mówią... :oops: Ale mogę Ci powiedzieć, że wizualnie mała bardzo mi się podoba :eviltong:
Już się nie mogę doczekać pierwszych relacji i zdjęć od Ciebie :cool3:
Trzymam kciuki :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Patisa']

Dziewczynka zwie się Dagga ( mój wymysł :cool3: ).
A prezentuje się tak -
https://lh3.googleusercontent.com/-47byjcO0AXY/T19nOOfTE6I/AAAAAAAAFRc/RV-XAwVGco0/s600/427516_10150569208805910_663635909_9294146_8562363_n.jpg

Fajna mała :-), bardzo lubię takie ciemne pręgusy u bokserów. Pocieszę, że szczenię doga też trudno wybrać i mimo tego że mam już sporą wiedzę w tej kwestii to wcale nie jest to łatwiejsze niż przy wyborze pierwszego ;-)

Posted

[quote name='Maalwi']Ale fajnie,że już wiadomo, że sunia do Ciebie idzie :)
A będziesz kopiować uszka?
jaki kolor ma WARRIOR dei Centurioni! ?

.... no kopiowanie to już jest bezdyskusyjnie zabronione od 01.01.2012... no i mała ma ogon, więc dziwnie wyglądałaby z ogonem i kopiowanymi uszami ;-)

Posted

[quote name='drzalka']Bardzo, baaardzo gratuluje !!!

Będzie tygrysiatko :D

Warrior to bardzo elegancki pies, a jego syn Jazzik równie elegancki i efektowny. Ma świetny charakter i jest super ułożony.
Dla mnie to jeden z naj psów, ze względu na zachowanie równowagi : charakter - wygląd :)
Mamusi tez niczego sobie :)

Trzymamy kciuki i pokaż ją tylko jak przywieziesz do domku :D

No jasne. Zrobię jej kilka porządnych sesji, więc na pewno będzie czym Was częstować.
Zresztą... sama nie moge się doczekać tego tysiąca zdjęć z serii " szczeniak i dziecko" :cool3:

[quote name='Kaja10014']Matko, jakie cudo :loveu:

:cool3:

[quote name='Yana']malutka śliczna :-) wyczyściłam skrzynkę ;-)

ok, już wysłałam priva. Ale się zdążył przedawnić trochę :eviltong:

[quote name='Maalwi']Ale fajnie,że już wiadomo, że sunia do Ciebie idzie :)
A będziesz kopiować uszka?
jaki kolor ma WARRIOR dei Centurioni! ?

Nie, nię będę jej kopiować, bo tak jak napisała Yana, od tego roku ZKwP zabronił tego zabiegu. Zresztą... nie planowałam wcale kopiować swojego boksia. ;)
Kiedyś mi się podobały kopiowane... ale ogólnie, po pierwsze to jest tak, że naprawdę bardzo różnie te kopiowane uszy się psom układają i jeszcze różniej GOJĄ - widziałam kilka naprawdę ładnych psów, z tak ohydnie obrąbanymi uszami...po prostu jedna wielka rana i strupy. :shake:
A druga sprawa jest taka, że ja nie mam sumienia, żeby zafundować swojemu psu taką atrakcję. :shake: Może gdybym kupiła takiego...to jeszcze by przeszło,a le gdyby ktoś mi kazał z psem jechać na kopiowanie uszu...ooo, zapomnij. :eviltong:
Pamiętam jak kupiliśmy 8 lat temu Sarę i mama bardzo chciała skopiować jej uszy. Ja się wahałam i pamiętam jak ta brzydulina siedziała obok mnie i się tuliła... normalnie serce mało mi nie pękło jak pomyślałam, że obetną jej ucho.
No i suma summarum ma uszyska, takie śmieszne "gremlinowskie", ale co tam... jest wyjątkowo oryginalnym psem. :lol:

Warrior i Jazzman są ciemno pręgowani - chyba moje ulubione maszczenie! :loveu:
Choć po prawdzie... nie ma boksera, który by mi się nie podobał kolorystycznie - białe też uwielbiam! :lol:
Ale Dagga nie będzie tak ciemna jak oni - będzie zdecydowanie jaśniej pręgowana.
No cóż...wzorzec mówi o wyraźnym kontraście pręgowania od tła, więc teoretycznie to lepiej, aczkolwiek w praktyce, samo tło pręgowania nie ma dużego znaczenia, bo i tak ocenia się na ringu przede wszystkim budowę i ruch. Poza tym... estetycznie umieszczone zdobienia, jak te białe "strzałki" na pysku dodają niesamowicie uroku. :cool3:

[quote name='kamilka91']Nie znam się na bokserach, a wymienione przez Ciebie imiona przodków nic mi nie mówią... :oops: Ale mogę Ci powiedzieć, że wizualnie mała bardzo mi się podoba :eviltong:
Już się nie mogę doczekać pierwszych relacji i zdjęć od Ciebie :cool3:
Trzymam kciuki :)

Trzymaj, przydadzą się ! ;)

[quote name='simbik']Fajna mała :-), bardzo lubię takie ciemne pręgusy u bokserów. Pocieszę, że szczenię doga też trudno wybrać i mimo tego że mam już sporą wiedzę w tej kwestii to wcale nie jest to łatwiejsze niż przy wyborze pierwszego ;-)

Oj, podejrzewam, że nie w jednej rasie przyszli nabywcy mają takie dylematy jak ja... :roll:
Wydaje mi się, że im więcej osobników w rasie tym trudniejszy wybór, bo wtedy mamy więcej różnorodności linii i typów...
Może w rasach mało znanych i mało liczebnych jest prościej? Choć pewnie gdyby sie za taką zabrać to pewnie też by się okazało, że to nie takie proste... :eviltong:

Zazdroszczę tym, którzy kupili sobie psa na kolana, bez stresu i wielomiesięcznego główkowania,a potem się okazało, ze mają super championa. :lol:

Posted

ja kupiłam Yanę chociaż jej na oczy nie widziałam :evil_lol: taka byłam zdesperowana, żeby kupić żółta sukę, dopiero jak ją zarezerwowałam, to dostałam fotki :evil_lol: ale rzeczywiście nie myślałam wtedy, że będę ja wystawiać

Posted

huhuhu, Ja Bibi kupiłam do agility, a zostałam młodzieżowym championem jak na razie.
;)
Yana i Patisa,wiem ,ze zabronione, ale znam psy które były kopiowane i to po 2012. Wolałąm spytać, bo nigsdy nie wiadomo. Ja tez nie jestem zwolennikiem ciecia niczego... Biedne psy :(
Mój tata ostatnio był u dentysty i wyrwali mu ząb, mówił,ze cały dzień bolał go ząb , którego nie miał. A moze kopiowane psy też tak odczuwaja brak narządów?

Posted

Maalwi napisał(a):
huhuhu, Ja Bibi kupiłam do agility, a zostałam młodzieżowym championem jak na razie.
;)
Yana i Patisa,wiem ,ze zabronione, ale znam psy które były kopiowane i to po 2012. Wolałąm spytać, bo nigsdy nie wiadomo. Ja tez nie jestem zwolennikiem ciecia niczego... Biedne psy :(
Mój tata ostatnio był u dentysty i wyrwali mu ząb, mówił,ze cały dzień bolał go ząb , którego nie miał. A moze kopiowane psy też tak odczuwaja brak narządów?

Podejrzewam, że do najprzyjemniejszych warżeń w życiu tego by nie zaliczyły. :razz:

Posted (edited)

[quote name='simbik']Fajna mała :-), bardzo lubię takie ciemne pręgusy u bokserów. Pocieszę, że szczenię doga też trudno wybrać i mimo tego że mam już sporą wiedzę w tej kwestii to wcale nie jest to łatwiejsze niż przy wyborze pierwszego ;-)

Ale ona jest baaardzo jaśniutka, tak jakby miodzik chlaśnięty pręgami :)

Ciemne, to takie diabły, prawie czarne, gdzie czasem trudno dostrzec pręgi, taki jest np tatuś Daggi.

Dagga to "nałoko" taki kolorek - http://www.boxerklub.pl/aktualnosci2011/img/grace_01.jpg

a tu ciemny pręgus: tatko Jazzik w sile wieku - http://www.calicocreek.com/files/Jazzman.jpg

Edited by drzalka
Posted

[quote name='drzalka']Ale ona jest baaardzo jaśniutka, tak jakby miodzik chlaśnięty pręgami :)

Ciemne, to takie diabły, prawie czarne, gdzie czasem trudno dostrzec pręgi, taki jest np tatuś Daggi.

Dagga to "nałoko" taki kolorek - http://www.boxerklub.pl/aktualnosci2011/img/grace_01.jpg

a tu ciemny pręgus: tatko Jazzik w sile wieku - http://www.calicocreek.com/files/Jazzman.jpg

[quote name='Patisa']simbik miała pewnie na myśli zdjęcia dziadka, bo to przeciez czarnych jest. :eviltong:

I tu wyszła moja kiepska znajomość tematu :eviltong:... myślałam że ona właśnie taka ciemno pręgowana będzie :roll:, ale i tak mi się podoba :lol:.

Posted

[quote name='drzalka']Ale ona jest baaardzo jaśniutka, tak jakby miodzik chlaśnięty pręgami :)

Drzalka nie zauważyłam tych linków...ale strzeliłaś foty! Ta jasnopręgowana boksia świetna jest... i maść Daggi naprawdę będzie prawdopodobnie identyczna! :crazyeye::cool3: Masz oko! :cool3:

No i superowa fota Jazzmana... następny boksio jakiego sobie sprawię będzie czarnuchem.
Ale ja jestem...jeszcze jednego nie mam a już kolejne mam w głowie...:evil_lol:
Ale prawda jest taka, że gdybym tylko miała takie możliwości to w moim domu biegałby i jasnopręgowany boksio, i czarny diabełek, i szczerozłoty rudzielec i białas. :diabloti:
Może to i dobrze, że takich możliwości na chwilę obecna nie mam.... :eviltong:

simbik nie przejmuj się w ogóle - w końcu masz prawo nie znac wszelkich rodzajów pręgowań u boksera, skoro Ty dogowa jesteś. ;)
Ja pewnie tez z niejednym bym się pomyliła patrząc na szczenię doga. :eviltong:

Posted

Trafiłam ostatnio na zdjęcie Jaguchy, mojej dawnej białej boksiowej tymczasowiczki...
i aż łezka mi się zakręciła. Już z pół roku temu dowiedziałam się, że zmarła w wyniku powikłań po ukąszeniu kleszcza...
Rozpaliła we mnie nieprzyzwoitą miłość do białych bokserów...:roll:

Trochę wspomnień...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Sekunduje pręgusce od poczatku. Oby Wam się powiodło!

pzdr.

agrazka napisał(a):
śliczny biały pychol :)
Czytam, że będzie małe pręgowane :) Super :)

iiii......... JEST! :multi:
Właśnie ładują się foty :cool3:

Posted

Po wczorajszej wyprawie wreszcie upolowałam swojego boksia. :multi:
Ma na imię DAGGA - imię wymyślone przeze mnie, nawiązujące do przyszłego ( mam nadzieję, że mnie nikt nie uprzedził z pomysłem) przydomkiem hodowlanym - ale co dokładnie i jak, wyjaśnię, gdy już bedzie wszystko zatwierdzone. :eviltong:
Podróż była długa i mecząca...ale za to jaki łup! Suczka to żywe złotko. :diabloti:
Wg hodowców najżywsza, najbardziej rozgadana i największy łakomczuch - czyli zostałam rzucona na głęboką wodę. :evil_lol:
Ale ogólnie wychowana, wariuje, ale z umiarem, grzeczne suczydło. :p

Jeszcze nie dojechaliśmy do domu, bo zatrzymaliśmy się wczoraj u moich rodziców, gdzie oczekiwał swojej psiny syn mój jedyny ( co za rymy :eviltong: ). Oba dzieciaki sie dogadują póki co bez zarzutu - syn zadowolony, że w końcu pojawił się pies nim interesujący, a pies ma całkiem niezłe wyczucie ( jak na szczeniaka :diabloti: ) .

A oto moja "Świnka Morska" ( "Świnka" - bo to bokser, a "Morska" - bo z pomorza :lol: )

Posted

:cool3:

Nie chciała ode mnie buzi... :eviltong:

Wdzięczny "back" :cool3:

No i to na razie tyle ze zdjęć. :p

Zaraz jej zmajstruje galeryjkę... :p

Posted

[quote name='Maalwi']ŚLICZNOŚCI!
Ale mała na fajne łapki :)
A wołasz po prostu-Daga?

Dagga, świnia... jakkolwiek :eviltong::lol:
Wiesz co, ja to na swoje psy bardzo różnie wołam, szczególnie jak jesteśmy w domu, na luzie... mają wtedy tyle ksyw, że ciężko spamiętać wszystkie :lol:
A większość głupia do bólu :eviltong:

Jest i oto [SIZE="3"]Galeria Boksi :cool3:

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Jest śliczna :loveu:

Dzięki. ;)
Strasznie pocieszna.
Mały się śmieje w głos jak ją widzi. :D
A rozgadana... matko, u nas cała rodzina dużo gada ;P