Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś do schroniska mój przyjaciel z pobliskiego miasta przywióżł tego psiaka.

Dostał imie Aster....pies został najprawdopodobniej wyrzucony z samochodu...przed wyjazdem wakacyjnym!!!:angryy:
Przez weekend znalazł schronienie u kolegi.

Aster to mix akity....ma wspaniały charakter.

UWIELBIA DZIECI!!! Nie reaguje na koty , ani psy...nasze 4 małe burki go dopadły w schronie, ale on bardzo ładnie sie zachowywał:p Oczywiscie jesli psiak go atakuje to ten nie zostaje dłuzny-jednak jest to typ psa, który potrafiłby zyc z innym zwierzakiem.Potrafi siadac i lezec na polecenie.

Biedaczek jest troche wychudzony.....

Szukamy dobrego domu.

Oczywiście pies zostanie wykastrowany.

Aster ma ok 2-3 lat...dał sobie zajrzec bez problemu w zeby. Bardzo ładnie i spokojnie jechał samochodem.

Może jakis znawca Akit mógłby sie cos wypowiedzkieic na temat tych psiaków?:cool3:

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A nosi ogon na grzbiecie jak idzie czy biegnie czy też zawsze ma opuszczony?

Jeśli nosi ogon na grzbiecie (a nie ma tatuazu) to moze byc pies w typie akity. Jeśli zawsze ma opuszczony i w dodatku jest łagodny do psów jak czytam to raczej mix akita-husky. Poza tym na samca akity jest troche zbyt szczupły.

Posted

mi się poprostu wydaje, że on jest wychudzony jak na jakiegokolwiek psa, a nie jak na samca akity.
Ale faktycznie jakby miał ogon na grzbiecie to zupełnie jak akita

Posted

Hmmm...sezon wakacyjny w pełni:angryy:
Dodam go na stronę Akit w Potrzebie. Mogę wykorzystać zdjęcia i opis?
I jeszcze dwie sprawy
- proszę o podanie namiarów na osobę do kontaktu w sprawie adopcji psiaka.
- na kiedy planowany jest termin kastracji (rozumiem, że kastracja będzie w schronisku tak?)

Posted

Taishi napisał(a):
mi się poprostu wydaje, że on jest wychudzony jak na jakiegokolwiek psa, a nie jak na samca akity.

Nie miałam na myśli wychudzenia (bo jest oczywiste) a raczej to, że jak na samca akity ma wąską klatkę i mało rozbudowany jest.

Posted

czy byłaby ew. możliwość zorganizowania transportu dla Astera....gdyby coś...( to nic pewnego, ale chodzi o trasę ze schronu do Kielc).
aaa.....no i jeszcze ogromna prośba- sprawdźcie dokładnie proszę reakcję Astera na inne psy, bo gdyby coś, gdzieś...to miałby towarzystwo psa husky.

Posted

no to byłoby super, bo to by oznaczało, że prawdopodobnie ma domek :). Aniu- przekazałam zainteresowanej Pani namiary na Ciebie. Jak się odezwie- daj znać.

Posted

Witam,
czy Aster nadal szuka domu?

Kilka miesięcy temu straciliśmy swoją akitkę - jakiś czas temu doszliśmy do wniosku, że w domu bez psa jest strasznie pusto. Potem przypadkiem wpadłam na ogłoszenie o tym psiaku - no co tu gadać, strasznie chwyta za serce :(

Mam tylko jedno pytanie - w jaki sposób sprawdzano jego stosunek do kotów? W domu niepodzielnie od wielu lat rządzą koty, w tym 10-letni weteran, który ma bardzo fajny stosunek do psów, o ile te go jakoś specjalnie nie gonią - wtedy strasznie panikuje, a wiadomo, nie możemy zrujnować mu reszty życia...

Co do warunków - dom ze sporym ogrodem, pies oczywiście do domu, w żadnym razie do budy ;) ale z możliwością wyjścia. W okolicy świetne tereny spacerowe, plus pozytywnie nastawione psy w sąsiedztwie.
Gdyby okazało się, że Aster może do nas trafić, najchętniej bralibyśmy go po kastracji - ale w razie czego możemy przeprowadzić zabieg już na miejscu.

Z dojazdem nie byłoby problemu, do Brodnicy mamy bliziutko, a własny transport też jest.

Bardzo proszę o informację na temat jego reakcji na koty - nie ukrywam że strasznie nam zależy... jak raz się miało akitę, to ciężko wziąć innego psa ;)

pozdrawiam serdecznie :)

/ edit: no cóż, kiedy pisałam, nie widziałam jeszcze poprzedniego posta. Jeśli się spóźniliśmy, trudno - grunt żeby piesek miał dobry dom :)

Posted

Ja myślę, że tutaj nic nie jest do końca rozstrzygnięte. Rozstrzygnięte to będzie jak pies będzie w domu :) I cieszę się ogromnie, że po Astera są dwa chętne domki :) bo to poniekąd oznacza, że być może dwie akity znajdą "swojego Człowieka". Nie ukrywam- akit w potrzebie przybywa. Zapraszam na naszą stronę (link w moim podpisie). Znajdziesz tam więcej akit i ich mixów poszukujących nowego domu. Może któraś przypadnie Ci do serca.

Posted

Dzis rozmawialm z pania , która mial sie do mnie zgłosic:)

Tu jedyny problemem było to, czy na pewno nie jest on agresywny do psów.

Dzis gdy był w boksie i podbiegl do niego amstaff to zaczely na siebie szcekac...jednak gdy zistał wyprowadzony to nie było zadnej reakcji na psy. W ogole go nie interesowały. Było obwąchanie z owczarkiem niemieckim...ale nie wykazal Aster zadnej agresji.

Bede jeszcze rozmaiwac z ta pania z Kielc i mysle ze ostateczna decyzja czy on do niej pojedzie zapadnie w tym tygodniu.
Pani z Kielc ma pierwszenstwo odnosnie adopcji, wiec prosze cie MMara jeszce o chwile cierpliwosci-bo ostateczna decyzja jeszce nie zapadała.

Aster jest boski!!! Dostojny, dał sobie zajrzec wszedzie- na moje oko ma 1,5 roku max...piekne bialutkie zabki. Jest niestety bardz, bardzo wychudzony...musiał sie dlugo błakać.

Potem wstawie fotki.