gokaiba Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Ogromne gratulacje, taki sukces na najważniejszej w Belgii wystawie ! Bardzo dobrze, że keraki są pokazywane na finałach. Może więcej młodych ludzi zaangażuje się w hodowlę tej pięknej rasy. Teraz na ringach w zasadzie widać tylko "starych" wyjadaczy. Nadzieja w takich ludziach jak właściciele Drago. Quote
czapla Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 ROCOCO to piękny pies, na światówce przegrał tylko porównanie z Amadeusem, choć i tu opinie były różne, ja też miałabym dylemat:roll: Co do "starych wyjadaczy" - im łatwiej o dobrego psa, wiedzą jak go przygotować i zaprezentować. Każdy "Nowy" potrzebuje dużo szczęścia by trafić na fajnego zwierzaka, nie bez znaczenia jest pomoc hodowcy, a i jak spotka na swej wystawowej drodze przyjaznych ludzi, to już jest komplet - bedzie zarażony:lol: Quote
Zebra Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Nooo ja jako chyba "stary wyjadacz" czuję się nieswojo, czyżbyś Gokaiba sugerował, ze mam swoich psów juz nie pokazywać i w ten sposób dać szansę tym młodym wyjadaczom? Pani Daviani, która jak sądzę prezentuje Rokoko na tej wystawie, raczej takze do nowicjuszy nie należy i myśle, że do nowicjusza TAKI pies napewno by nie trafił. widziałam go na żywo na Światówce, piękny pies, i tak jak czapla, miałabym dylemat którego wybrać z psów wybrać Amadeusa, czy Rokoko. Quote
gokaiba Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Zebra, tego nie sugeruję. Stara gwardia ma wystawiać ale młoych zachęcać trzeba W innych rasach jest trochę więcej nowych twarzy. Quote
czapla Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 hmmm może jest i więcej w innych rasach, ale ja mam zawsze mieszane uczucia, bo często z ilością nie idzie jakość... Zacytuję tutaj pewną charakterystykę kerry blue, która swego czasu bardzo mi przypadła do gustu "Temperament niemal bez zarzutu, jeśli akceptuje się pewną skłonność do zmniejszania populacji kotów. Jest...niezrównany w polowaniu na szczury, czarujący jako towarzysz, godny zaufania jako stróż." E.M.Webb 1922 r. Quote
czapla Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 A w tej materii brak mi doświadczenia - własnych kotów nie posiadam, a obce moje psy traktują według opisu...choć oczywiście staram się by nie miały możliwości. Naszło mnie dziś na wstawianie fotek. Mój przystojniaczek:loveu: Quote
gokaiba Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Sąsiad rano krzyczy, patrz pan Czapla i glapi się w niebo. Ja durny myślałem że na motolotni przyleciała taki kawał, a to ptaszysko z wygiętą szyją czaiło się z góry na mój stawik zamiast odlecieć na południe. To żarcik oczywiście. TRISTAN BIS Zagrzeb CACiB. Kerry górą. Bardzo ładnie się Niunie prezentuje j młodzieniaszk. Quote
Zebra Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 To ja dodam, że brat tristana todler był 2 na BIS w Rydze Quote
gokaiba Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Dobry był miot. Szkoda że Toscca się nie pokazuje. Podobno jest bardzo ładna. Quote
gokaiba Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Co tak cicho. Wszyscy zamarzli? Marmur, chwal się i zdjęcia proszę. Quote
Zebra Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Faktyczie coś starsznie cicho.. My nadal walczymy z chorobą Qu, wyniki kiepskie , leki nie pomagają, mam już całą aptekę w domu...ale Qu czuje się dobrze, biega cieszy sie życiem i towarzystwem zwariowanej Semisi, która wczoraj chciała rozebrać na części pierwsze ozdobnego Mikołaja z kanapy naszej córki :evil_lol:. Na Świeta wyjeżdzamy w Bieszczady i mam nadzieję, ze śnieg całkiem nie stopnieje przynajmniej tam i ze dziewczyny bedą się świetnie bawić razem z nami. Wszystkim bywalcom naszego forum życzę wspaniałych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych ciepła i radości. Quote
gokaiba Posted December 23, 2009 Posted December 23, 2009 Wszystkim życzę dużo szczęścia i mile spędzonych Świąt. Quote
czapla Posted December 24, 2009 Author Posted December 24, 2009 No strasznie tu pusto się zrobiło... Święta praktycznie już, śledzie gotowe, choinka ubrana i tylko pozostaje wypatrywać pierwszej gwiazdki, ale żeby mi nie było za dobrze, to jutro mam dyżur w robocie:roll: takie życie - ktoś musi pracować by świętować mógł ktoś:lol: Quote
Zuza i Noddy Posted December 24, 2009 Posted December 24, 2009 To i ja przyszłam złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia Quote
czapla Posted December 25, 2009 Author Posted December 25, 2009 A gdzieś Ty taką zimę znalazł? u nas deszcz padał całą noc i pół dnia i ze śniegu zostały niewielkie brudne placki. Zuza - widzę, że wspólna fotka z Niuniem przypadła Ci do gustu :-) Quote
Zuza i Noddy Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 czapla napisał(a):A gdzieś Ty taką zimę znalazł? u nas deszcz padał całą noc i pół dnia i ze śniegu zostały niewielkie brudne placki. Zuza - widzę, że wspólna fotka z Niuniem przypadła Ci do gustu :-) Oj tak zdecydowanie :loveu:;) Quote
gokaiba Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 A u nas na zadupiu Wigilia jeszcze ze śniegiem. Ale już Boże Narodzenia zdecydowanie inne, 14 stopni na plusie. Quote
aluwis Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2010 ROKU od małej włoszczyzny. Quote
gokaiba Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Jak tu cicho się zrobiło. Czyżby jeszcze kac poświąteczny? Mrozik niczego sobie, bielusieńko. Piesy mają radochę, a co najważniejsze są czyściutkie. I jeszcze w paszczę mogą nabrać rego białego puchu. Quote
Zuza i Noddy Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Cichutko to ja może zaproszę na moją nowa stronę www KLIK do której Niunio troszkę wykorzystany, mam nadzieje, ze nie ma pani nic przeciwko. I przy okazji chciałam spytać czy wybieracie się może na rzeszowską wystawę? Quote
czapla Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Gokaiba - jaki kac? wszyscy zawaleni robotą, bo to podliczenia, podsumowania, zestawienia za cały rok trzeba zrobić, nawet ja jestem w komisji inwentaryzacyjnej i spis będę magazynu robić:-o Zuza - na stronkę wejść nie mogę, ale nie mam nic przeciwko wykorzystaniu niuniowej fotki przez Ciebie (wogóle to mam ich więcej:p) a Rzeszów dla mnie jest bardzo gościnny, więc na pewno będę, ale jeszcze nie wiem w jakim składzie choć Niuńka pewnie zgłoszę - szykuj czerwoną garsonkę:lol: Quote
Zuza i Noddy Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='czapla']Zuza - na stronkę wejść nie mogę, ale nie mam nic przeciwko wykorzystaniu niuniowej fotki przez Ciebie (wogóle to mam ich więcej:p) a Rzeszów dla mnie jest bardzo gościnny, więc na pewno będę, ale jeszcze nie wiem w jakim składzie choć Niuńka pewnie zgłoszę - szykuj czerwoną garsonkę:lol: Już poprawiłam link, bo wcześniej musiało mi się coś źle wpisać. A co do zdjęć to jakby pani miała chwilkę to proszę wysłać na maila zuziazl@op.pl A w Rzeszowie będę raczej na pewno, wiec Niunia, ze tak powiem już sobie rezerwuje i tym razem będziemy jeszcze ładniej wyglądać i powalczymy o lepsze miejsce ;) Quote
czapla Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Byłam, widziałam, bardzo fajna stronka i zazdroszczę niezawistnie;) bo moja od dawna odłogiem leży i aktualizacji brak, a pochwalić jest się czym:lol: U nas zima w pełni Quote
Recommended Posts