UeMka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='asiaf1'] Te tylnie łapki są w porządku? Bo wyglądają niepokojąco. Quote
Cekinka13* Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 UeMka, racja! Teraz to zauważyłam. Jakieś takie powykrzywiane ma... Co wykazało USG? Quote
asiaf1 Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 usg wykazało, że sunia nie miała sterylki. ma mieć robiony rtg łap. Miała być sterylizowana jutro ale ja uważam, że najpierw trzeba jej zrobic badania krwi, żeby wykluczyć jakiec poważne schorzenia nerek czy watroby a dopiero potem ciąć. Zresztą nie może przecież po sterylce trafić do budy. Sytuacja się bardzo skomplikowała bo Pani, która ja znalazła została postawiona przez rodzinę w trudnej sytuacji-musi szybko ją oddać. Niestety Pani może zapłacić za hotel 50-70 pln miesięcznie. Ja mogę dorzucić 100 czy ktoś jeszcze pomoże? Prosimy bardzo. Dowiedziałam się, że jak ją Pani znalazła to sunia miała związane łapy i przyczepione do obroży.:angryy: Quote
Cekinka13* Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 asiaf1 napisał(a):Dowiedziałam się, że jak ją Pani znalazła to sunia miała związane łapy i przyczepione do obroży.:angryy: Co za skur...... :angryy::angryy::angryy: Biedulka... :-( Quote
UeMka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Czy wiadomo jaki suka ma stosunek do innych suk? I do kotów? Dla mnie ważne info - niby mam remont całego mieszkania i wszystko rozkute ale się poważnie zastanawiam. Quote
Kala&Majka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='asiaf1'] Sytuacja się bardzo skomplikowała bo Pani, która ja znalazła została postawiona przez rodzinę w trudnej sytuacji-musi szybko ją oddać. Niestety Pani może zapłacić za hotel 50-70 pln miesięcznie. Ja mogę dorzucić 100 czy ktoś jeszcze pomoże? Prosimy bardzo. Dowiedziałam się, że jak ją Pani znalazła to sunia miała związane łapy i przyczepione do obroży.:angryy: :angryy::mad: Jeśli znajdę coś sensownego, to wystawię na bazarek. Quote
wilczyca Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 wilczyca napisał(a):kiedy to się skończy, co w tych "ludziach" jest że tak perfidnie postępują. Cholera czy tak ciężko jest jechać z psem na wakacje??. mysza 1 napisał(a):Wcale nie jest ciezko ja jadę pod koniec sierpnia z trzema:eviltong: no właśnie, ty masz trzy i możesz z nimi jechać ja mam dwa i też mogę, a jak się złoży że nie mogę z nimi jechać to rezygnuję z wyjazdu i wakacje spędzam w domu. Więc z jednym tym bardziej nie powinno być problemu (a hotele też istnieją). Quote
ewatonieja Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 ja mam kilka książek chętnie zrobię bazarek :) przepiękna jest Quote
al-ka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Na Owczarku jest informacja,że sunia ma tatuaż 752H i że jest to ZKwP oddział w Kielcach http://www.zkwpkielce.republika.pl/ Bardzo prawdopodobne,że sunia jest kradziona.Po tatuażu można ustalić hodowcę a także właściciela.Nie wydaje mi się aby ktoś kto jest fanem ONków a przede wszystkim ktoś kto zapłacił kasę za "papierową "ONkę wyrzucił ją w taki sposób.Najpewniej jest kradziona i złodziej nie mógł jej sprzedać ,bo ktoś zaczął może drążyć temat tatuażu Quote
asiaf1 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 [quote name='al-ka']Na Owczarku jest informacja,że sunia ma tatuaż 752H i że jest to ZKwP oddział w Kielcach http://www.zkwpkielce.republika.pl/ Bardzo prawdopodobne,że sunia jest kradziona.Po tatuażu można ustalić hodowcę a także właściciela.Nie wydaje mi się aby ktoś kto jest fanem ONków a przede wszystkim ktoś kto zapłacił kasę za "papierową "ONkę wyrzucił ją w taki sposób.Najpewniej jest kradziona i złodziej nie mógł jej sprzedać ,bo ktoś zaczął może drążyć temat tatuażu ona mam tatuaż 752 M dziewczyna miała problem z odczytaniem Quote
asiaf1 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 być może ktoś jej się pozbył z powodu dysplazji tylnych łap dość zaawansowanej:shake: Quote
Angie :) Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='asiaf1']być może ktoś jej się pozbył z powodu dysplazji tylnych łap dość zaawansowanej:shake: hej, wrzuc ja tutaj - bezplatne: http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=6 Quote
UeMka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Czy ktoś mi odpowie? Bo nie wiem czy mam wstrzymywać remont czy psies ma już tymczas? Quote
asiaf1 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 UeMka napisał(a):Czy ktoś mi odpowie? Bo nie wiem czy mam wstrzymywać remont czy psies ma już tymczas? zadałam pytanie ale dostałam jasnej odpowiedzi Quote
asiaf1 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 do kotów nie za bardzo ma mozliwość sprawdzenia, do psów raczej łagodna. a czy to jest domek czy mieszkanie w bloku i gdzie (pruszków). w lecznicy to jakiś psiak sie do niej rzuciła a ona nie reagowała Quote
UeMka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 asiaf1 napisał(a):zadałam pytanie ale dostałam jasnej odpowiedzi Nie widziałam żadnego pytania. asiaf1 napisał(a):do kotów nie za bardzo ma mozliwość sprawdzenia, do psów raczej łagodna. a czy to jest domek czy mieszkanie w bloku i gdzie (pruszków). w lecznicy to jakiś psiak sie do niej rzuciła a ona nie reagowała Mam w domu dwie młode suki, małe. Mam także tchórzofretkę. Mieszkam w kamienicy w okolicy lasku. Sosnowiec okolice Katowic. Nie chciałabym mieć w domu jakiejś masakry. Na zdjęciu suka wygląda na zrównoważoną ale nie wiem jak będzie reagowała na zaczepki młodych. Quote
asiaf1 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Pytanie zadałam dziewczynie, która ją ma teraz u siebie;) UeMka napisał(a):Nie widziałam żadnego pytania. Mam w domu dwie młode suki, małe. Mam także tchórzofretkę. Mieszkam w kamienicy w okolicy lasku. Sosnowiec okolice Katowic. Nie chciałabym mieć w domu jakiejś masakry. Na zdjęciu suka wygląda na zrównoważoną ale nie wiem jak będzie reagowała na zaczepki młodych. sytuacja wyglada następująco-przyszła teściowa wyjechała więc sunia może zostać tam gdzie jest do piątku. potem jeżeli nie znajdzie domu mam wstępnie umówiony hotelik u Gajowej. Dziś była jedna osoba ją oglądać, jutro będzie druga. Dzięki Waszym ogłoszeniom coś się dzieje, może uda się w miarę szybko znależć odpowiedni dom. Quote
UeMka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 asiaf1 napisał(a):Pytanie zadałam dziewczynie, która ją ma teraz u siebie;) Ja to zawsze coś palnę :oops: Suka jest badzo ładna więc myślę że i dom się znajdzie. Oby tylko zdrowa była bo nie wiadomo z jakiego powodu ktoś ją wyrzucił. Swoją drogą tak potraktować żywą istotę :shake: Quote
ewatonieja Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 i co ?jak ogladacze?adoptowali? co z sunią? wystawiać bazarek? Quote
asiaf1 Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 ewatonieja napisał(a):i co ?jak ogladacze?adoptowali? co z sunią? wystawiać bazarek? na razie nie ma dalszych chetnych. Sunia dziś będzie miała robiony rtg i najprawdopodobniej sterylkę u p Moniki na Kosiarzy. Będą potrzebne pieniążki na opłacenie tych zabiegów. Prosimy o pomoc:modla: Bazarki bardzo potrzebne. Quote
Recommended Posts