k.iwona Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Mam troszke do napisania o tej wystawie o tym co w ringu i poza ringiem. To długa i dziwna historia i nie wiem co o tym sądzić - e tam nie wiem jasne ze wiem. Teraz napisze nie o tym ale o wynikach - wynikach oststecznych bo wyniki zmieniły sie po zejsciu afganów z rinu czyli po rozdaniu kart ocen. BREATHLESS de DARJEELING " FURYO " CWC , Najlepszy pies w Rasie i zakończył CHAMPIONAT POLSKI :thumbs: CALAMUS TWISTER PRINCE CWC - jestem bardzo z niego dumna bo spisał sie swietnie pokazywał sie wzorowo a do Chojnic pojechał jałowy sorki Lidka ale obiecuje poprawe i juz zapisuje go na następne wystawy. więcej zdjęc wstawie jutro Quote
kasia_frodo Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Iwona, strasznie mi przykro z powodu tej żenującej sytuacji... ja czuję się z wygrana w takim stylu bardzo głupio, a jeszcze bardziej głupio czuję sie z faktem sprawdzania jąder u mojej suki i ciągłym tłumaczeniem sędziemu, że mój pies to suka.... I pomimo tego, że Miśka mogła by jeszcze trochę wystaw powygrywać to wiem, że po tej wystawie w Chojnicach moje afgany w najbliższym czasie w Polsce wystawiane na pewno nie będą.... o ile jeszcze kiedykolwiek będą... może w klasie weteranów się na to zdecyduję.... Quote
k.iwona Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 o tak żenująca sytuacja. Poniedziałek to dla mnie najtrudniejszy dzień tygodnia zawsze full ludzi a dziś to juz w ogóle meksyk i na dodatek ta temperatura. Opisanie całego zdarzenia chwile mi zajmie ale musze najpierw wypic pierwsza kawe bo umre nim dojde do sedna sprawy. wstawiam jeszcze kilka fotek , fotki z finałow i BISa w następnym poście. na fotce oczywiście mój cukiereczek MAOŚ na fotce rzecz jasna FURYO który po ocenie ringowej tak się relaksował Quote
k.iwona Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 no to opowiadam : Wszystko zaczeło się standardowo młodzież , psy , suki porównanie o rase . Sedziował Pan Brabletz sędzia reprezentujacy oddział Poznań. Kółek było całkiem sporo jak na ten upał i przekładał nas raz biegłam za suka raz przed suka sedzia zatrzymał stawke i powiedział : „anatomicznie wolałbym suke sle wygrywa pies ponieważ suka częściej wchodzi w inochód” dodał ze obydwa afgany podobają mu się . Nie wzbudziło to we mnie zadnych podejrzeń ani wątpliwości ( teraz pisze o sobie ) mój pies podskakiwał od czasu do czasu jak to Furyo potrafi J ale ni razu nie wszedł w inochód . Nie jestem w stanie ocenic jak biegła Emi ring był duży i jak biegła z przodu starałam się zrobić na tyle duży odstęp żeby nie przeszkadzac jej w ruch natomiast gdy biegła z tyłu szułam jej nos na ogonie Furyanka wiec w żaden sposób nie miałam mozliwości zerkniecia na nią . Nastapiło wyrażne wskazanie na samca podeszliśmy do stolika sedzia mi pogratulował oddał karte oceny z zakreslonym tytułem zwycięzca rasy nie czekałam na uzupełnienie karty Emi i poszłam sobie z ringu do namiotu oczywiście zadowolona bo wszystkie gwiazdy na niebie ( i ziemi J))) ) mówiły ze porównanie wygrał Furyo w między czasie pogratulowała mi również właścicielka psa młodziezowego . No i ta część nie jest w żaden sposób odbiegająca od narmalnych sytuacji ringowych. Po chwili przycszła do naszgo namiotu Kasia & Frodo i mówi że proszona jestem z kartą oceny Furya do stolika sędziowskiego, po drodze powiedziała mi że jej suka również otrzymała zwycieztwo rasy i sedzia chce to wyjaśnić . Oczywiście nie miała zadnych wątpliwości że powinnam tam pójść z kartą oceny Furya i o losie byłam pewna że to w karcie oceny suki Kasi jest błąd . No to poszłam a Pan Brabletz powiedział : "że jemu się pomyliło , że winne jest prażące słońce i upał i że on zwycięstwo rasy chciał przyznać suce i coś tam jeszcze chyba ze sie zle przez temperature zle się wysłowił " nie pametan już tak dokładnie a nie chce koloryzować . Byłąm tak zdumiona i zaskoczona że nic ale to zupełnie nic mu nie odpowiedziałam. Odebrałąm karte oceny i wróciłąm do namiotu , przyszła Ania i mówi że Ola widziałą jak Furyo dostała rase i że gratuluje jaka była jej mina gdy jej powiedziałam że to była tylko fatamorgana wywołana upałem i słońcem . Kasiu i Frodo nie mam do was pretensji bo przy przekreślonym zwycięstwie rasy nie ty się podpisałąś nie ma tam też odcisku łapy Emi.Schodząc z ringu byłam pewna że rase wygrał Furyo. Oczywiście można snuć spiskowe teorie i zacząć od tego że Ty i Pan Brabletz pochodzicie z Poznania i że należycie do tego samego oddziału i że nie ma mozliwości żebyście się nie znali ale to wiedziałam już wcześniej i zapisałam się do Brabletza bo nie miałam zastrzeżeń jeśli chodzi o jego werdykty. Mam nadzieję że ciągle podnosząca się temperatura i coraz silniej prażące słońce nie przeszkodziło Panu Brabletzowi w sędziowaniu pozostałych ras. Musze przyznać że jako rasowy lekarz z wieloletnia praktyką świetnie poradził soobie z gorącem bo podczas wyborów w grupie widziałam go w pełnej formie i doskonałej kondyji umysłu. Bezbłędnie wskazał na zwycięzce grupy króry moim zdaniem jest w swojej życiowej formie i nie pozostawia wątpliwości co do tego kto tu jest KING ! Mowa o borzoju Viktorze -VICTORY BLACK MAGIC from FS który równie fantastycznie pokazał się na BIS - ie . BIS został przyznany nowofunlandowi pieknemu i już widziałąm go w świetnej formie ale to ewidentnie nie był jego dzień słońce mocno mu dokuczało i wydaje mi się że był to ten sam nowofunland który tryskał swierzością na BIS w Koszalinie ( też wygrał ) . Viktor otrzymał r.BIS jemu słońce nie przeszkadzało w pokazanu wszystkiego co w nim najpiękniejsze . To tyle jeśli chodzi o moje wrażenia z wystawy w Chojniach. Celowo powstrzymuje sie od komentowania tego co słuszałam a czego nie doświadczyłam i pozostawiam to do własnej wiadomości . Tematu podgrzewać nie mam zamiaru. Zastanawiam się czy oddział w Chojnicach nie wyśle mi dodatkowego rachunku do uregulowania za dodatkowe atrakcje nie przewidziane w opłacie podstawowej a teraz jeszcze kilka fotek. Quote
kasia_frodo Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 to teraz moje wersja.... Amy, lat 6, wystawiana w klasie championów, przed nią miała być suka w klasie szczeniąt - niestety nieobecna... Początek oceny i... sprawdzanie jąder ... mówię, że to suka... biegamy, stajemy do opisu i słyszę jak dyktuje "bardzo obiecujące szczenię"... no to mówię, że to championy - odpowiedź sędziego "tak się dziwiłem, że ma taki długi włos"... Porównanie o rasę, ustawiamy się w kolejności pies młodzież, pies dorosły i suka czyli Amy na końcu... biegamy 2 kółka, psu z młodzieży sędzia dziękuje, pokazuje na mnie i prosi... żeby pies przeszedł do przodu... mówię, że to suka... biegamy 2 kółka i sędzia mówi, że wygrywa pies, bo suka chodzi inochodem... trochę się zdziwiłam, bo wydawało mi się, że biegła cały czas kłusem, ale ok, mogło się zdarzyć ... idziemy do stolika po dokumenty, sekretarki wpisują psu Zw.Rasy, Iwona odbiera teczką i odchodzi, ja czekam na swoje papiery, sędzia patrzy na mój numer i wpisuje do dokumentów Zw.Rasy.... mówię, że to suka... a sedzia, że tak, że ten pies dostaje Zw.Rasy bo suka chodziła inochodem... to się pytam czy to zwierzę, które stoi koło mnie dostało tytuł Zw.Rasy - odpowiedź brzmi "tak"... no to mówię, że to suka... a on na to "a to psy mi się pomyliły, wygrywa suka, bo pies chodził inochodem i podskakiwał"...... mam nadzieję, że winne było słońce.... i że już więcej nikomu nie będę musiała tłumaczyć, że moja suka to suka... Quote
k.iwona Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 hahaha O tak bez wątpienia wielce obiecujące to szczenie .- tak dokładnia tak powiedział że : bardzie anatomicznie podoba mu się suka ale dzis wygraywa pies bo suka bardziej chodzi inochodem. Furyo nie biegł inochodem , nigdy tego nie robi ale podskakiwał Furyan jest jeszcze bardzo młody nie ma 2wóch lat i młodość w nim kipi czasem mogła by sobie dac na luz i przystopowac ale cóż poczać . Nie mam zamiaru roztrząsac tematu było mineło. Wiem że temat ma sporą oglądalnośc i wielu ludzi wchodzi tu szukając wątku sensacyjnego i licząc na ostrą wymiane zdań miedzy stronami a tu zonnk hihihi co za nieszczęście zaraz wstawie jeszce kilka fotek Quote
k.iwona Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 a teraz moje ulubione Viktor i jego nowa micha na wode Quote
Florka_xyz Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 przyznam ze niezle jaja sie tam dzialy:evil_lol:OGORMNE GRATULACJE dla Oli i jej Victora super duecik;)Oby tak dalej:)Zdjecia super az milo na cieszyc oko:loveu: Quote
kasia_frodo Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 k.iwona napisał(a): tak dokładnia tak powiedział że : bardzie anatomicznie podoba mu się suka ale dzis wygraywa pies bo suka bardziej chodzi inochodem. hahahaha tylko nie wiemy czy już wtedy pies z suką mu się pomyliły czy jeszcze nie... następnym razem jak będziemy na tej samej wystawie to zawiąże Amy jakieś wściekle różowe wstążeczki na uszach i ogonie, żeby się znowu dwa czarne afgany sędziemu nie pomyliły :eviltong: na razie jednak to nam nie grozi... Quote
k.iwona Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 Wściekły róż ojjj to by mogło być niebezpieczne Furyo lubi wściekły róż na pewno by was dogonił - testosteron uszami by mu wyszedł - i widok byłby niczym z kreskówek i Plucie i Pudlicy. i jeszce kilka fotek Anka wiedziałam że tym fotkom czegoś brak złozyłam swój podpis i teraz wygladają doskonale hihihihihih Quote
Ania i Joli Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Gratulacje dla Oli i Victora zawsze jej kibicuje!!!!:multi::multi: Ślicznie wyglądaja z tym pucharem!!!! Ola tak trzymaj!!!! Quote
M.M. Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Jak to wszystko czytam,przestaje żałować,że nie dojechaliśmy.Ciekawe z kim pomyliłby Dandysa:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
diamantina Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 No to ja jeszcze dodam kilka moich słów, z tego co pamiętam, to ja od tego młodzieżowca :) Już po porównaniu, było małe zamieszanko i przez moment nie wiedziałam, kto wygrał, ale sędzia pogratulował Iwonie, to ja jej złożyłam gratulacje, a potem jak zeszła z ringu, to sędzia powiedział coś w tym rodzaju, że ta suka nie może dostać rasy (wskazując ręką na psa Iwony), bo chodziła inochodem. I se myślę suka:crazyeye: Ale nie zastanawiałam się już nad tym i czekałam na moją teczusię i se poszłam, a później Iwona opowiedziała mi co zaszło:diabloti: Ja myślę, że to chyba rzeczywiście słońce, bo pan Brabletz jest raczej znany z dobrego oceniania i ja także na niego nie narzekam, nie chodzi mi o tą wystawę, ale kiedyś kilka razy u niego wystawiałam ogara :) Quote
ewa.c Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Gratulacje dla wszystkich!Bo niby były 2- Zw.Rasy... Już długo pokazuję afgany, ale takiej sytuacji nie widziałam, aby sędzia.. pomylił psa z suką...albo pomylił Championkę...ze szczenięciem! Nie oceniał mnie ten sędzia i nie mogę wypowiedzieć się na temat jego gustu, a sytuację na ringu przypisałabym upałowi w dzień wystawy. Ciekawa jestem, jak sędzia oceniłby w ringu np. 10 złotych lub czarnych podobnych do siebie afganów...:diabloti: Quote
k.iwona Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Normalnie jak w niezłym skeczu Monty Phytona . Wiecie co ja pomyslałam : mój pies podskakiwał ale Kaśki suka biegła inochodem. Text który zkwitował zwycięstwo rasy potem jeszcze mi pogratulował i oddał karte z zakreślonym Zw Rasy hahaha Monty Phyton lepiej by tego nie wymyślił a na koniec miałam takie oczy :shocked!: bahahahahaha. Quote
k.iwona Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 Ewa C :)) tak patrze na obrazek i dopiero załapałąm - Cześc Ewa Gratulacje za Bedzin masz pełne wyniki ? 10 podobnych afganów hahaha to by była fatamorgana i karawana . Quote
laisve Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 k.iwona Furyo - FANTASTIC :loveu::multi: vi budite na Bialystok? Quote
k.iwona Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 laisve dzieki :) Tak będziemy w Białymstoku przywioze 3 afgany , do Sopotu 2 afgany i w Toruniu pokarze 3 afgany :) . W tym roku chce tez przyjechac do was na wystawy ale mam plany hodowlane i nie wiem jak mi się wszystko w czasie rozłozy. Quote
k.iwona Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Przecztalam jeszcze raz ten temat i widze ze nie wszedl jeden z moich postow: Pani Kasiu Gratuluje wygranej .Posiada Pani bardzo ladna suke - wracajcie na ringi jak najszybciej. Quote
kasia_frodo Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Pani Iwono, bardzo dziękuję za gratulacje :lol: Powrót Amy na ring będzie o tyle trudny, że Amy postanowiła zadziałać na własną łapę i przyspieszyła to co było planowane na koniec roku. W związku z tym nasze pozostałe plany wystawowe, niezależnie od wystawy w Chojnicach, rozsypały się jak domek z kart... Ale to już temat na osobny wątek ;) Quote
k.iwona Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 To powiało tajemniczo - niech i tak będzie My też powolutku zblizamy sie do mety 2008. Bardzo bym chciała pokazać IRE na wystawie Europejskiej ale to raczej mało prawdopodobne IRA dużymi krokami zbliza się do cieczki a tajemnicą nie jest ze bedę próbowała powielić jej geny , utrwalić typ i temperament. Quote
Recommended Posts