odin1983 Posted July 18, 2004 Posted July 18, 2004 Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem przeuroczej suczki owczarka niemieckiego. Ma niespełna 3 miesiące i ..... nieograniczony dostęp do świeżej wody. No i dzisiejszego, upalnego i pełnego ruchu, dnia moja Aura co 10-15 minut czerpała wspomniane H20. Efektu się można domyśleć. Oddawała mocz co jakieś 20 minut. I tak przez cały dzień. Nie wiem czy to jest normalne czy nie i ewentualnie czy to przejdzie. Może młode pieski mają mały pęcherz i często potrzebują pić ale z tego co mi opowiadała wcześniejsza właścicielka (pani, która zajmuje się hodowlą psów od kilkunastu lat) gdy przetrzymywała pociechę w domu, dawkowała dostęp do wody i problemu nie było a na świeżym powietrzu - tak jak u mnie - świeża woda była all time (i "problem" zresztą też). Czy mam się martwić ?? Quote
bartek_yo Posted July 18, 2004 Posted July 18, 2004 ja znalem przypadki, gdy male psiaki zostawialy male plamy co 1 metr.....i tez suki. Z czasem przechodzilo, gdy uczyly sie zalatwaic na polu. Niech inni sie wypowiedza...moze to jednak cos innego ? Quote
lyroy Posted July 19, 2004 Posted July 19, 2004 Czy mam się martwić ?? Nie martw sie, tylko musisz wykazac duzo cierpliwości ;) bo ona z tego wyrosnie, ale to moze potrwac jeszcze do 3 m-cy :( Musisz duzo z nią wychodzić i jesli sie załatwia na polu to natychmiast pochwalic i dac jakąś nagrodę, natomiast jesli robi to w domu to zachowaj kamienna obojetność :) Quote
odin1983 Posted July 19, 2004 Author Posted July 19, 2004 THX..... będę cierpiwy i poczekam. A pożyczyłem sobie z biblioteki parę książek o pieskach typu "Okiem PSA" Fishera. Może polecicie mi jakąś dobrą książkę o tresurze/wychowaniu szczeniaka od a do z w cenie około 50 zł ?? Quote
aga1215 Posted July 20, 2004 Posted July 20, 2004 Zofia Mirzewska "Jak rozmawiać z psem" - broszurka z serii HOBBY za 12.90 zł - wg mnie niezła - powodzenia Quote
Recommended Posts