Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Veni Vidi Vici

tak zacznę - a co jak się chwalić to na całego :) Może początek zbyt górnolotny ale czuję się uskrzydlona ;)

Podaję pełną stawkę :) z rezultatami

PSY

KLASA SZCZENIĄT

IMRPOVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra - W O

KLASA MŁODZIEŻY

KONTRAPUNKT PRZYDATNY DROBIAZG - I złoto , doskonała, Zw Mł , NJwR
SPLENDIDO SPLENDENTE DEL CATNTOCIO DELLE CREATURE - II doskonały

KLASA POŚREDNIA

KONTRAPUNKT OKTAWIAN -I złoto doskonały NDPwR, CWC BOB

SUKI

KLASA MŁODZIEŻY

LITTLE KING'S CANDY GIRRL - I złoto doskonała Zw Mł

KLASA POŚREDNIA
KONTRAPUNKT ORTOGRAFIA - I złoto doskonała, CWC NDSwR

KLASA OTWARTA

Kontrapunkt VESPERATARIA II srebro doskonała
ENJA Kobuk I złoto doskonała CWC

NA BIS Szczeniąt zanim zdążyliśmy wejść na ring ( a my z Gutkiem oboje z racji wzrostu szliśmy na końcu ) to już została wybrana finałowa III i nawet sędzia na nas nie spojrzał :) A prezentowaliśmy się pięknie :) ha ha ha co pewnie potwierdzą i Renata i dwa Pawły i Janeczka :)

Z ciekawostek powiem tylko że razem z Janeczką skorzystałyśmy z możliwości "prezentacji rasy" na ringu głównym i "pęczek" psów poszedł godnie prezentować rasę :) :)
I sama Pani Konferansjer stwierdziła że nie będzie obiektywna przy zachwalaniu tej rasy bo sama posiada tą wspaniałą rasę :)

O zdjęcia męczcie Mariankę ( Marianka daj te zdjęcia do mnie- a ja wstawię) i Renatę :) :) :)

Nie wiem jak poszło Janecznce z BOG....
zaperwne dowiemy się nibawem...

Baaardzo polecam wystawę - gdyby nie doskiwrający upał było by idealnie. Ale ogranizatorzy nie mająwpływu na pogodę .

Nasz namiot jak statek poijany dostarczał nam udanej zabawy. ( Nawet "zakosliliśmy" Mariance kartę ocen :) :P

Posted

Kochani!
Po pierwsze gratulacje dla Pani Janki i Marty!
Uprzejmię donoszę że Pani Janka i KONTRAPUNKT OKTAWIAN byli
III na BOG V :multi:

Bardzo dziękuje za cudowne towarzystwo Jackowi i Piotrowi oraz pozostałym pomko maniakom!!

Dla mnie wyjątkowo udana wystawa bo moja suczka Westie zdobyła BOB i I miejsce BOG III grupy :multi::loveu:

Ale nie ma tak dobrze jak mogło by być i po wystawie okazało się, że nie mamy ani jednego zdjęcia z wystawy, bo w aparacie nie było karty :placz:
Więc idę się zastrzelić w tym momencie:wallbash::flaming:

Dobrze, że chociaż puchary zostały...

Posted

Witam i przesyłam gratulacje dla Neutralki za GOG III i ukcesy jej reszty pomków.
Gratulacje dla Marianki Westi i pomeranianki .
Gratulacje dla Marty i jej szczeniaczka .Zazdroszcze ,ze nie widziałam tego na własne oczy .
Ula:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Gucio na ringu honorowym

Gucio przymierza się do pucharu starszego kolegi:lol:

Pucharek przymierza się do Gucia:evil_lol:

Gratuluję wszystkim osiągnięć i dziękuję za miło spędzony czas:multi:

Posted

Wanilkowy Pawle, zdjęcia bardzo ładne, a Gucio wyglądający z pod namiotu wyszedł prześlicznie.

Wystawę przeżyłam w tym upale wraz z psami dzięki gościnie w namiocie
Państwa Wanilkowstwa ,a póżniej w namiocie Marianki, w obu namiotach
była bardzo przyjemna , koleżeńska atmosfera - dziękuję gospodarzom za schronienie i towarzystwo.
Wystawa była w sumie nie wielka - 565 psów i wszystko sprawnie przebiegało, a trawa pod stopami była krótko wystrzyżona i gęsta jak kobierzec z dobrej wełny.Konferansjerkę prowadziła pani Agnieszka Kępka ze Słupska ( o której wspomniała Marta przy okazji naszej prezentacji 5 pomeranianów przed publicznością) właścicielka pomeranianki (

Posted

Następne zdjęcia (dla Marianki dla mnie) Filonek zamieścił się w czasie, gdy pisałam poprzednią notatkę. Je też zawdzięczamy Pawłowi i chylę czoła przed jego pracowitością, a Filonkową zamieszczalnością

Posted

Gratuluje wszystkim Zwyciezca ,Gucio jest naprawde cudowny.

czy ktos z was wybiera sie do Dortmundu w pazdzierniku, moge zaprosic na Nocleg.
Magi

Posted

Nie słyszałam, aby ktoś wybierał się do Dortmundu, sama też nawet o wystawie w Dortmundzie nie marzę. Ale jak miło słyszeć Twoje zaproszenie!
Czasami Wiola i/lub Elżbieta odważają się na wyprawy na wystawy w Niemczech.

Posted

To nie trzeba marzyc ,tylko przyjachac:multi:.Wystawa jesienna w Dortmundzie trwa 2 dni i mozna zdobyc 3x CAC i 2x CACIB.Wiem ,ze czesto Polacy z innymi Rasami przyjezdzaja,a pomeraniany w Polsce coraz ladniejsze.
Wioletta sie juz dlugo nie meldowala i tez malo jezdzi ostatnio na wystawy-szkoda.

Magi

Posted

Witam
Marzę o wystawie zagranicznej ale nie wiem jak to załatwić .Do kiedy przyjmują zgłoszenia psów na wystawę w Dortmundzie.Pani Janeczko a może tak razem ruszymy ja z Szelti a Pani z Pomeranianami.

Posted

[quote name='Wspólny Dom']Witam
Marzę o wystawie zagranicznej ale nie wiem jak to załatwić .Do kiedy przyjmują zgłoszenia psów na wystawę w Dortmundzie.Pani Janeczko a może tak razem ruszymy ja z Szelti a Pani z Pomeranianami.

Zglosic jest bardzo proste.Tu jest link do VDH
www.vdh.de

strona jest tez po angielsku i mozna meldowac prosto ze strony online.
Pierwsze Meldowanie do 20.08.
Jak by porzebna pomoc to bardzo chetnie sluze
Magi