filonek_bezogonek Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Veni Vidi Vici tak zacznę - a co jak się chwalić to na całego :) Może początek zbyt górnolotny ale czuję się uskrzydlona ;) Podaję pełną stawkę :) z rezultatami PSY KLASA SZCZENIĄT IMRPOVISATOR'S MASTERPIECE Vintoyra - W O KLASA MŁODZIEŻY KONTRAPUNKT PRZYDATNY DROBIAZG - I złoto , doskonała, Zw Mł , NJwR SPLENDIDO SPLENDENTE DEL CATNTOCIO DELLE CREATURE - II doskonały KLASA POŚREDNIA KONTRAPUNKT OKTAWIAN -I złoto doskonały NDPwR, CWC BOB SUKI KLASA MŁODZIEŻY LITTLE KING'S CANDY GIRRL - I złoto doskonała Zw Mł KLASA POŚREDNIA KONTRAPUNKT ORTOGRAFIA - I złoto doskonała, CWC NDSwR KLASA OTWARTA Kontrapunkt VESPERATARIA II srebro doskonała ENJA Kobuk I złoto doskonała CWC NA BIS Szczeniąt zanim zdążyliśmy wejść na ring ( a my z Gutkiem oboje z racji wzrostu szliśmy na końcu ) to już została wybrana finałowa III i nawet sędzia na nas nie spojrzał :) A prezentowaliśmy się pięknie :) ha ha ha co pewnie potwierdzą i Renata i dwa Pawły i Janeczka :) Z ciekawostek powiem tylko że razem z Janeczką skorzystałyśmy z możliwości "prezentacji rasy" na ringu głównym i "pęczek" psów poszedł godnie prezentować rasę :) :) I sama Pani Konferansjer stwierdziła że nie będzie obiektywna przy zachwalaniu tej rasy bo sama posiada tą wspaniałą rasę :) O zdjęcia męczcie Mariankę ( Marianka daj te zdjęcia do mnie- a ja wstawię) i Renatę :) :) :) Nie wiem jak poszło Janecznce z BOG.... zaperwne dowiemy się nibawem... Baaardzo polecam wystawę - gdyby nie doskiwrający upał było by idealnie. Ale ogranizatorzy nie mająwpływu na pogodę . Nasz namiot jak statek poijany dostarczał nam udanej zabawy. ( Nawet "zakosliliśmy" Mariance kartę ocen :) :P Quote
Marianka Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Kochani! Po pierwsze gratulacje dla Pani Janki i Marty! Uprzejmię donoszę że Pani Janka i KONTRAPUNKT OKTAWIAN byli III na BOG V :multi: Bardzo dziękuje za cudowne towarzystwo Jackowi i Piotrowi oraz pozostałym pomko maniakom!! Dla mnie wyjątkowo udana wystawa bo moja suczka Westie zdobyła BOB i I miejsce BOG III grupy :multi::loveu: Ale nie ma tak dobrze jak mogło by być i po wystawie okazało się, że nie mamy ani jednego zdjęcia z wystawy, bo w aparacie nie było karty :placz: Więc idę się zastrzelić w tym momencie:wallbash::flaming: Dobrze, że chociaż puchary zostały... Quote
filonek_bezogonek Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Marianka Dzieki za inforacje Również gratuluje BOB - i BOG !!!!! buziaki dla weścicy :) Neutralko Gratuluje BOG III nie pozostae nam nic inneg jak poczekac az Renata ( vel Wanilka ) się zlituje i wstawi zddjęcia :) Pozdrawiam M Quote
Karma Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Witam i przesyłam gratulacje dla Neutralki za GOG III i ukcesy jej reszty pomków. Gratulacje dla Marianki Westi i pomeranianki . Gratulacje dla Marty i jej szczeniaczka .Zazdroszcze ,ze nie widziałam tego na własne oczy . Ula:multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Wanilka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Gucio na ringu honorowym Gucio przymierza się do pucharu starszego kolegi:lol: Pucharek przymierza się do Gucia:evil_lol: Gratuluję wszystkim osiągnięć i dziękuję za miło spędzony czas:multi: Quote
filonek_bezogonek Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Wanilkom dziękuje za towarzystwo i za zdjęcia :) i za Gucia :) Quote
filonek_bezogonek Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 Neutralko znalazłam coś dla ciebie :) Marianka - a to dla ciebie Quote
Neutralka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Wanilkowy Pawle, zdjęcia bardzo ładne, a Gucio wyglądający z pod namiotu wyszedł prześlicznie. Wystawę przeżyłam w tym upale wraz z psami dzięki gościnie w namiocie Państwa Wanilkowstwa ,a póżniej w namiocie Marianki, w obu namiotach była bardzo przyjemna , koleżeńska atmosfera - dziękuję gospodarzom za schronienie i towarzystwo. Wystawa była w sumie nie wielka - 565 psów i wszystko sprawnie przebiegało, a trawa pod stopami była krótko wystrzyżona i gęsta jak kobierzec z dobrej wełny.Konferansjerkę prowadziła pani Agnieszka Kępka ze Słupska ( o której wspomniała Marta przy okazji naszej prezentacji 5 pomeranianów przed publicznością) właścicielka pomeranianki ( Quote
Neutralka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Następne zdjęcia (dla Marianki dla mnie) Filonek zamieścił się w czasie, gdy pisałam poprzednią notatkę. Je też zawdzięczamy Pawłowi i chylę czoła przed jego pracowitością, a Filonkową zamieszczalnością Quote
Marianka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Wanilko, Martuniu dziękie wielkie za fotki :multi: A wszystkim dziękujemy bardzo za gratulacje :) Quote
Magi Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Gratuluje wszystkim Zwyciezca ,Gucio jest naprawde cudowny. czy ktos z was wybiera sie do Dortmundu w pazdzierniku, moge zaprosic na Nocleg. Magi Quote
Neutralka Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Nie słyszałam, aby ktoś wybierał się do Dortmundu, sama też nawet o wystawie w Dortmundzie nie marzę. Ale jak miło słyszeć Twoje zaproszenie! Czasami Wiola i/lub Elżbieta odważają się na wyprawy na wystawy w Niemczech. Quote
Magi Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 To nie trzeba marzyc ,tylko przyjachac:multi:.Wystawa jesienna w Dortmundzie trwa 2 dni i mozna zdobyc 3x CAC i 2x CACIB.Wiem ,ze czesto Polacy z innymi Rasami przyjezdzaja,a pomeraniany w Polsce coraz ladniejsze. Wioletta sie juz dlugo nie meldowala i tez malo jezdzi ostatnio na wystawy-szkoda. Magi Quote
Wspólny Dom Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Witam Marzę o wystawie zagranicznej ale nie wiem jak to załatwić .Do kiedy przyjmują zgłoszenia psów na wystawę w Dortmundzie.Pani Janeczko a może tak razem ruszymy ja z Szelti a Pani z Pomeranianami. Quote
Magi Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='Wspólny Dom']Witam Marzę o wystawie zagranicznej ale nie wiem jak to załatwić .Do kiedy przyjmują zgłoszenia psów na wystawę w Dortmundzie.Pani Janeczko a może tak razem ruszymy ja z Szelti a Pani z Pomeranianami. Zglosic jest bardzo proste.Tu jest link do VDH www.vdh.de strona jest tez po angielsku i mozna meldowac prosto ze strony online. Pierwsze Meldowanie do 20.08. Jak by porzebna pomoc to bardzo chetnie sluze Magi Quote
Wspólny Dom Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Witam Dziękuje za link na stronę VDH .i za oferowaną pomoc.Muszę jednak podiąć decyzje czy wystawa czy szczenięta .mam jeszcze kilka dni Pozdrawiama Anna Quote
Recommended Posts