Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja trzy posiłki zacząłem dawać, około 6-7 miesiąca, dwa po 12 miesiącach. Chociaż nadal czasami daję mu jeść trzy razy dziennie - oprócz śniadania i obiadu czasami jest też kolacja w postaci białego sera :D

Posted

ja podobnie jak moja poprzedniczka.

Mam pieska ktory w poniedzialek skonczyl rok i nadal karmie go 3 razy dziennie. Na razie nie zamierzam sie przerzucac na karmienie dwa razy. Moze za pol roku jak juz bedzie wystarczajaco dorosly :)

Posted

My postepujemy zgodnie z zaleceniami naszej hodowczyni:

- do konca 3 m-ca zycia Daksio jadl 5 posilkow dziennie

- do konca 4 m-ca zycia - 4 posilki

- do konca 6 m-ca zycia - 3 posilki

- od 6 m- ca - jedzenie 2x dziennie i tak juz zostanie, chociaz po ukonczeniu 1,5 roku - 2 lat mozna jesc juz 1x dziennie.

Ale nie chcemy nadmiernie obciazac ukladu pokarmowego i prowokowac skretu zoladka, wiec zawsze bedzie snadanko i kolacja :)

pozdrawiam

Zeliika

Posted

my tez jemy sniadanko i kolacje uwazam to za najlepsze wyjscie szkoda ze nie wielu ludzom moge to wytlumaczyc i ciagle uwazaja ze dorosly pies to raz dziennie je wrrrrrrrrrrrrr.

Bartek ja tez 3 posilki zaczelam dawac ok 6 miesca

• 3 weeks later...
Posted

Moja Gotka ma 5-mies. i je 4-ry posiłki dziennie.Większość dnia jest z nami na polu i ona potrzebuje zjeść cztery razy dziennie.Myśle ze jak zmieści na raz wiecej to będzie sie czuła dłuzej syta i sama zobacze ze trzy posiłki jej starcza.Zobaczymy :wink:

Posted

Co hodowla to inne zalecenia , co pies to inne upodobania :)

Lukier do 4 miesiąca dostawał suche żarcie i teoretycznie dostawał 3 razy dziennie. Teoretycznie ....bo i tak jadł kiedy chciał i sucha karma wiecznie leżała w misce...jakos sie tak zmuszał, żeby ją jeść :-?

A w wieku 5 miesięcy przerzuciłam go na dietę BARF i też dostawał 3 posiłki dziennie, tyle że znikały z miski z prędkością światła 8)

W tej chwili ma już 8 miesięcy i właśnie w połowie lipca sam zdecydował, że "śniadania" to on jadał nie będzie, więc niejako sam zadecydował, że czas już podawać tylko 2 posiłki dziennie, po południu i wieczorkiem :wink: