bartek_yo Posted July 17, 2004 Posted July 17, 2004 mam 10 tygodniowa bokserke. Dostaje jesc 4 razy dziennie. Kiedy przerzucic sie na 3 posilki dzinnie, i kiedy na dwa. Ile musi miec miesiecy na 3 i 2 pislki dzinnie ?? Quote
hohufka Posted July 17, 2004 Posted July 17, 2004 Ja trzy posiłki zacząłem dawać, około 6-7 miesiąca, dwa po 12 miesiącach. Chociaż nadal czasami daję mu jeść trzy razy dziennie - oprócz śniadania i obiadu czasami jest też kolacja w postaci białego sera :D Quote
amokk Posted July 17, 2004 Posted July 17, 2004 ja podobnie jak moja poprzedniczka. Mam pieska ktory w poniedzialek skonczyl rok i nadal karmie go 3 razy dziennie. Na razie nie zamierzam sie przerzucac na karmienie dwa razy. Moze za pol roku jak juz bedzie wystarczajaco dorosly :) Quote
Zeliika Posted July 17, 2004 Posted July 17, 2004 My postepujemy zgodnie z zaleceniami naszej hodowczyni: - do konca 3 m-ca zycia Daksio jadl 5 posilkow dziennie - do konca 4 m-ca zycia - 4 posilki - do konca 6 m-ca zycia - 3 posilki - od 6 m- ca - jedzenie 2x dziennie i tak juz zostanie, chociaz po ukonczeniu 1,5 roku - 2 lat mozna jesc juz 1x dziennie. Ale nie chcemy nadmiernie obciazac ukladu pokarmowego i prowokowac skretu zoladka, wiec zawsze bedzie snadanko i kolacja :) pozdrawiam Zeliika Quote
dbsst Posted July 18, 2004 Posted July 18, 2004 my tez jemy sniadanko i kolacje uwazam to za najlepsze wyjscie szkoda ze nie wielu ludzom moge to wytlumaczyc i ciagle uwazaja ze dorosly pies to raz dziennie je wrrrrrrrrrrrrr. Bartek ja tez 3 posilki zaczelam dawac ok 6 miesca Quote
netka Posted August 5, 2004 Posted August 5, 2004 Moja Gotka ma 5-mies. i je 4-ry posiłki dziennie.Większość dnia jest z nami na polu i ona potrzebuje zjeść cztery razy dziennie.Myśle ze jak zmieści na raz wiecej to będzie sie czuła dłuzej syta i sama zobacze ze trzy posiłki jej starcza.Zobaczymy :wink: Quote
Złośnica Posted August 6, 2004 Posted August 6, 2004 Co hodowla to inne zalecenia , co pies to inne upodobania :) Lukier do 4 miesiąca dostawał suche żarcie i teoretycznie dostawał 3 razy dziennie. Teoretycznie ....bo i tak jadł kiedy chciał i sucha karma wiecznie leżała w misce...jakos sie tak zmuszał, żeby ją jeść :-? A w wieku 5 miesięcy przerzuciłam go na dietę BARF i też dostawał 3 posiłki dziennie, tyle że znikały z miski z prędkością światła 8) W tej chwili ma już 8 miesięcy i właśnie w połowie lipca sam zdecydował, że "śniadania" to on jadał nie będzie, więc niejako sam zadecydował, że czas już podawać tylko 2 posiłki dziennie, po południu i wieczorkiem :wink: Quote
Recommended Posts