OlgaK68 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Witam Was moi mili. Potrzebuję pomocy. Wzięłam dziś psa ze schroniska, bo niedawno pochowałam moją 11 letnią suczkę i nie mogłam się pozbierać po tym fakcie. Suczka jest około 2 - 3 letnia i niestety musiałam dziś jej podpaść, ponieważ była koszmarnie brudna i śmierdząca, więc siła rzeczy konieczna była kąpiel. Chyba nigdy nie była kąpana bo cyrk jaki urządziła w łazience o tym świadczy. Chciałam ją teraz wyprowadzić na tzw. siusiu, ale musiałam ją znieść o schodach bo widać, ze chyba nigdy nie była prowadzana na smyczy. Wyszła na dwór i nie załatwiła swojej potrzeby bo chyba się bała. Powiedzcie, jak mam ją socjalizować. Z poprzednim psem nie było tego problemu, gdyż miałam ją od szczeniaka. Quote
Olena84 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Miałam ten sam problem, bała się kąpieli (ale mało psow to lubi), do windy wejść nie chciala, siku zrobila w domu, a potem przez 2 dni nic, koopka rozwolnieniowa, pierwsza rzecz jaką zjadla to byl kawalek chodnika - taki odlamek i liscie... ale przeszlo, do windy lubi wchodzic bo wie ze idzie na spacer, nie robi juz kółek, czasem tylko jak sie zdenerwuje. Jednak strach przed ludzmi pozostal, ale w taki sposob ze jest na dystans, ale daje sie poglaskac, podchodzi z ciekawosci, jednak gwaltownych ruchow nie mozna przy niej robic bo ucieka. Widze ze od Twojej wypowiedzi minelo pare dni, wiec juz powinno byc lepiej;). Quote
Recommended Posts