Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznany na spływie kajakowym FENRIS - posiadacz niezwykle powabnej Santy (Cane Corso) rozpostarł przed nami uroki Dogomanii. Strasznie się cieszę, że będzie gdzie wstawiać fotki naszego łaciatego młodzieńca.
By nie zanudzić drogi czytelników, przechodzę do rzeczy :D
Oto Toledo - nasz BEABOX znakomity:

Posted

Naszego Toledka przygarnęliśmy za pomocą Allegro, gdzie była ta psia sierotka do jak najrychlejszego wydania za symboliczne 1 zł. Podebatowaliśmy, rzuciliśmy monetą i wbrew wynikowi losowania wyruszyliśmy na poniedziałkową wyprawę 'zarazporobocie'. Pojechaliśmy zaopatrzeni w kocyki smyczkę i pudełko po odkurzaczu. Na miejscu poznaliśmy właścicieli, uroczą psią mamę i naszego malca. Malec okazał się mieć ucięty ogonek - właściciele chyba liczyli, że uda się go sprzedać jako boksera (?!?) - tak postąpili z bratem naszej czterołapej roz-gwiazdy). Do domu nasz łup przywieźliśmy i nawet nie wiedzieć kiedy TOLEDO (imię na cześć średniowiecznego miasta w Hiszpanii, gdzie była szkoła kształcąca czarnoksiężników) już spędzał z nami pierwszą zimę:

Posted

Gdy toledo miał pół roku powędrowaliśmy z tym dzieciuchem na szkolenie. Coś nam mówiło, że bydlątko ma potencjał, bo jakoś szybko chwytało różne rzeczy. Nie chwytało jedynie, że zasikiwanie nam schodów powoduje u nas 'taniec z mopami' i mordercze spojrzenia w stronę łaciatego siuśka.
Tak, czy inaczej zaczęła sięregularna edukacja i pierwsze, przedwiosenne spacery szkoleniowe:

Toledek zaczął poznawać nowych kolegów. Obecnie niestety te owczarek szwajcarski bardzo go tarmosi :/ Już na tym zdjęciu zresztą szwajcar wygląda trochę jak wilczek z 'Draculi' :BBB

Posted

a teraz wierszyk zamiast posta, który mi się powtórzył przez przypadek:

[PROSIĘ, PROSIĘ]

Trącał prosiak grudkę piasku
Trącał, trącał gdy wśród wrzasku
że minę skrywał zagonek
- odkrył zwierz,a rolnik Romek
patrzy - miast lubego dziczka
w polu dziura - w niej raciczka...
:D

Posted

Zębowa Wróżka napisał(a):
Czeeść Dorian! Ale fajnie - mamy pierwszy komentarz :D Myślałam, że nigdy nie będzie takowego biorąc pod uwagę ogrom piesków na dogomanii :D Buziaki!

Haha nawet się nie obejrzysz, a wejściówek Ci zbraknie ;) Ale uprzedzam! - dogomania uzależnia :diabloti:

Posted

Od marca 2008 Todelo dzielnie uprawia ze mną w pobliskim parku biegi emeryckie. Emeryckie dlatego, że tempo to raczej jogging niż sprint oraz z tego powodu, że potykamy sięco i rusz o emerytów i ich jazgoczące pieski. Myślę że takie pieski emeryckie winny być zakwalifikowane jako nowa rasa! Jakby nie spojrzeć na te wszystkie 'jafki' to eksterior już z grubsza jest - proponuję nazwę dla nowej rasy: OBŁY POLSKI...

A z Toledo osiągnęliśmy przed wakacjami dystans 10 km - jestem z nas bardzo dumna!

Posted

[quote name='Zębowa Wróżka']Od marca 2008 Todelo dzielnie uprawia ze mną w pobliskim parku biegi emeryckie. Emeryckie dlatego, że tempo to raczej jogging niż sprint oraz z tego powodu, że potykamy sięco i rusz o emerytów i ich jazgoczące pieski. Myślę że takie pieski emeryckie winny być zakwalifikowane jako nowa rasa! Jakby nie spojrzeć na te wszystkie 'jafki' to eksterior już z grubsza jest - proponuję nazwę dla nowej rasy: OBŁY POLSKI...

A z Toledo osiągnęliśmy przed wakacjami dystans 10 km - jestem z nas bardzo dumna!
http://lh4.ggpht.com/rapacholin/SIt2qGpEoJI/AAAAAAAAAa4/O0TEDhKCvJI/dumny%26blada.jpg?imgmax=576
Ło, tyle to mi się jeszcze nieprzerwanie biec nie zdarzyło :p
Jak chcecie to zapraszam do się nad morze, tak po 5 sierpnia jak wrócę z woodstocku !! Wtedy będę w stanie ustalić termin, do dyspozycji dwa pokoje, kuchnia, wc, prysznic :p okolica zapewniam ciekawa i w sumie niedaleko samego morza :p