LadyS Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Jeśli karmy dla psów mają tak dobre jakościowo, jak np. karmy dla gryzoni, to mogę z czystym sercem polecić. Quote
gryf80 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 dzięki wszystkim właśnie o tę mi chodziło. Quote
gryf80 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 pomęcze jeszcze odnosnie tej marki-czy spotkaliście się z [próbkami tejże karmy? Quote
Agnes Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Ja nie, ale nie wiem czy pisalam bezposrednio do producenta, sprobuj. Ja na probe kupilam po prostu worek 3 kg. Uwazac trzeba tylko na dawkowanie! Podane w internecie jest bledne. Ja sie mocno zdziwilam jak zobaczylam na worku, ze karme nalezy podawac w znacznie wiekszej ilosci. Quote
gryf80 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 dzięki za informacje.oczywiście spróbuję. Quote
Agniesia666 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 zamówiłam właśnie BENTO KRONEN NB MAXI REGULAR 15KG. Zobaczymy, czy podpasuje mojej suni nowofundlanda (po 2 worach Josery Festival zaczyna na nią kręcić nosem, a że Bento Kronen w tej samej cenie, postanowiłam spróbować) Quote
Agnes Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 tu_ania_tu napisał(a):ja bezustannie polecam :) BK niektorzy to maja szczescie:evil_lol: niestety zrobilam podejscie nr 2 do lososia i nic z tego, suka tak roznie sie zalatwiala ze nie szlo zapanowac nad tym:shake: Quote
tu_ania_tu Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 jakie to niesamowite, kazdemu psu faktycznie co innego służy. Tyle się naszukałam karm i w końcu trafiłam na BK i jest super. Ostatnio znajomi chwala bardzo 1stChoice ale ja nie mam już smiałości zmieniać karmy na inną :) Quote
FredziaFredzia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Nam pasowała i BK i 1stChoice - ale bardziej chyba ta druga. ;) Quote
tu_ania_tu Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 no masz! prosze nie kusić i nie zachęcac do eksperymentów:mad: Pies sie pieknie błyszczy, kupy są ok a tu mi jakiś "pierwszy wybór":lol: podsuwają Quote
Agnes Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 tu_ania_tu nie zmieniaj karmy jesli psu sluzy. Ja popelnilam ten blad i od lat nie moge trafic na ta dobra, ciagle cos jest nie tak. Quote
FredziaFredzia Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Dokładnie - jeśli wszystko jest ok, nie zmieniaj - każdy pies inaczej reaguje. ;) Ja napisałam jak było u nas. Teraz też chętnie karmiłabym 1st choicem, ale niestety już została nam weterynaryjna hills u/d. Quote
Agniesia666 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Agniesia666 napisał(a):zamówiłam właśnie BENTO KRONEN NB MAXI REGULAR 15KG. Zobaczymy, czy podpasuje mojej suni nowofundlanda (po 2 worach Josery Festival zaczyna na nią kręcić nosem, a że Bento Kronen w tej samej cenie, postanowiłam spróbować) Mogę chyba napisać już jakąś opinię :cool3: Kupy ładne, małe, zwarte. Czasami zaparcia. Gazów nie ma. Sierść OK, choć bez rewelacji, ale nie ma łupieżu i się nie drapie. ALE NIESTETY karma nie smakuje, sunia jest ogólnie wybredna, ale niestety w przypadku BK również. Duży plus za ogromne granulki :) Nie kupię ponownie, chyba wrócę do Josery :shake: Quote
evel Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Odgrzebuję temat - za jakiś czas dam znać, jak na Bento Kronen NB Growth Medium ma się młoda malina :) Gdyby ktoś potrzebował - analiza składu: [QUOTE][COLOR=#000000][FONT=Arial]Proteiny 29%, tłuszcz 18%, błonnik 1.5%, minerały 7.5%, węglowodany 33%, wilgotność 10%.[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Quote
majusa Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Ja karmiłam BK mojego bokserka ['] przez wiele lat i byłam bardzo zadowolona z karmy. Teraz tez przyzwyczajam mlodą do BK. Na dzień dzisiejszy BK growth mini a jak sie skonczy ta 3 kg pake to kupimy BK growth medium. Quote
evel Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Niespełna roczny malinois na BK MG ma się świetnie. Dostaje co prawda ciut więcej niż w tabelce, ale ogólnie jest super :) Quote
KarmaExpress.pl Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 [quote name='Lotos']Wyszukałam sobie na allegro, któreż to głosi iż psu 25-30kg należy podawać 270-360g. Ze swojej strony pytanie: Czy ktoś karmił BK Happy Life L&R? Czytam składy ale to dla mnie czarna magia. Czy ktoś się może orientuje jak się on prezentuje w porównaniu ze składami Brita, Josery czy też Nutra Nuggets Lamb & Rice? znam tę karmę i mogę pomóc. poniżej podaje jej zawartość i dzienne porcje. Rzeczywiście jest wiele przekłamań w internecie zarówno w temacie składu karmy jak i dawkowania. Warto zczytywać informacje z etykiet na opakowaniach - to jest kontrolowane. Warto wiedzieć jak odczytywać te informacje. W razie wątpliwości służę pomocą. Pozdrawiam Tomasz [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD="align: left"][TABLE="width: 100%"] [TR] [TD="width: 100%, align: left"][TABLE="width: 100%"] [TR] [TD] Waga zwierzęcia[/TD] [TD] Dawka dzienna [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD] < 10 kg[/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 300"][/TD] [/TR] [TR] [TD] 10 - 15 kg[/TD] [TD] 120 - 265 g[/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 300"][/TD] [/TR] [TR] [TD] 15 - 25 kg[/TD] [TD] 265 - 390 g[/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 300"][/TD] [/TR] [TR] [TD] 25 - 45 kg[/TD] [TD] 390 - 605 g[/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 300"][/TD] [/TR] [TR] [TD] 45 - 70 kg[/TD] [TD] 605 - 840 g[/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 300"][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [TD="width: 5"][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD="width: 13"][/TD] [TD="width: 100%"] [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD] Składniki analityczne [/TD] [/TR] [TR] [TD] [TABLE="width: 100%"] [TR] [TD] [TABLE] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Białko [/TD] [TD="align: right"]25 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Tłuszcz [/TD] [TD="align: right"]12 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Błonnik [/TD] [TD="align: right"]3 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Minerały [/TD] [TD="align: right"]7 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Wapń [/TD] [TD="align: right"]1,5 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Fosfor [/TD] [TD="align: right"]1 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Sód [/TD] [TD="align: right"]0,4 [/TD] [TD="align: left"]% [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Witamina A [/TD] [TD="align: right"]12.000 [/TD] [TD="align: left"]j.m./kg [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Witamina D3 [/TD] [TD="align: right"]1.000 [/TD] [TD="align: left"]j.m./kg [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [TR] [TD="align: left"] Witamina E [/TD] [TD="align: right"]120 [/TD] [TD="align: left"]mg/kg [/TD] [/TR] [TR] [TD="bgcolor: #CCFFCC, colspan: 3"][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
andromeda Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 (edited) Może mi ktoś napisać czy wersja z łososiem ma w składzie kurczaka? Przeglądałam oferty różnych sklepów. Niektóre podają że w składzie jest drób, a inne już nie. No i mam problem Już wiem :) Znalazłam potrzebne informacje. Edited April 18, 2013 by andromeda Quote
Recommended Posts