Just-tea Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 No właśnie ja też słyszałam, że Bento jest dobrą karmą ale chodzi mi o linie HAPPY LIFE która według mnie jest tania... Quote
ogromek Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Bento Kronen jest dobra karma ale z lini nutritional balance, ktora moge polecic w 100% :cool3:,linia happy life jest wersja tansza więc jakosc jej jest na pewno gorsza, mysle ze jakościowo jest podobna do purriny dog chow Quote
asher Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 ogromek napisał(a):linia happy life jest wersja tansza więc jakosc jej jest na pewno gorsza, mysle ze jakościowo jest podobna do purriny dog chowA że Dog Chow ma jakośc porównywalną z Pedigree... :razz: Quote
Just-tea Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 No właśnie tak myślałam ale wolałam się upewnić:p , bo sama nie probowalam a dokladnego skladu nie znlazlam w sieci...:roll: Quote
olekg89 Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Ostatnio przeglądając sklepy internetowe natkąłem się na Bento kronen dla aktywnych za 99zł/15kg i był też chyba dla pracujących za 109zł . Skład jest całkiem interesujący :cool3: A więc mam pytanie karmi ktoś z Was tą karmą.Jeśli tak to proszę o udzielenie informacji. Z jaką karmą możnaby porównać tanią wersje bento ?Z Britem? Z góry dziękuje:) Quote
malus-rita Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Ja zastosowałam ją raz. Dostałam jej próbki na wystawie w Krakowie kupując coś innego. I obydwa moje psy dostały uczulenia. strasznie sie drapały. Wprawdzie po podaniu wapna wszystko przeszło ale karmę wywaliłam do kosza. Quote
olekg89 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 A czy generalnie też łatwo uczulają się na pokarm?Czy tylko na tej danej karmie dostały uczulenia? Quote
Eriu Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Czy chodzi Ci o tą linię Happy Life? Jesli tak to tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19419&highlight=happy+life jest temat, ale jak widać mało informacji. Quote
wiq Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 dzięki:) skoro porównywalna z Dog Chow to już mam jakiś obraz. około roku moje suki jadły DC i nie mogę się skarżyć;) Quote
Eriu Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 A ja się zastanawiam, czy nie zmieszać tego małej ze zwykłym Bento, którym karmię ze względu na fundusze. Jak myślicie, ma to chociaż ręce i nogi? Quote
wiq Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 olekg18 napisał(a):To co wiq próbujemy?:P nie no, jak to to, co DC to ja poszukam czegoś innego;) DC activa już nam;) karmiłam nim zimą. Eriu napisał(a):A ja się zastanawiam, czy nie zmieszać tego małej ze zwykłym Bento, którym karmię ze względu na fundusze. Jak myślicie, ma to chociaż ręce i nogi? myślę, że nie. lepiej się zdecydować na 1 rodzaj, chociaż w misce;) ja sobie skaczę po karmach, co parę mies. zmieniam, ale nie mieszam podczas 1 posiłku. Quote
KasiaR Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Odświeżam temat, czy ktoś karmił BK Medium Growth... i moze któś mógłby podac analizę tej karmy bo nigdzie nie mogę sie jej doszukać, chodzi mi o coś więcej niż tylko procentowy skład białka i tłuszczy. Quote
Squ Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 KasiaR napisał(a):Odświeżam temat, czy ktoś karmił BK Medium Growth... i moze któś mógłby podac analizę tej karmy bo nigdzie nie mogę sie jej doszukać, chodzi mi o coś więcej niż tylko procentowy skład białka i tłuszczy. Karmić nie karmiłam. Sklad: kurczak (min 30%), mielona kukurydza, ryż, tłuszcz zwierzęcy, pulpa buraczana, suszone pełne jaja, drożdże piwne, siemię lniane (min 1,5%), minerały, pierwiastki śladowe, frukto-oligosacharydy (min 1 %), fosforan sodowy, mięso z kurcząt wstępnie trawione enzymami, sól, dl-metionina, lecytyna (0,2 %) Quote
KasiaR Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Dziękuje tylko chodziło mi o procentowa ilość minerałów i witamin ...;) Quote
KaRa_ Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Eriu Ty masz szczeniaka to nie lepiej byś karmiła go Diamonts Naturals czy junior Britem? które sa lepsze i cenowo podobne?;) Quote
Eriu Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 KaRa_TC napisał(a):Eriu Ty masz szczeniaka to nie lepiej byś karmiła go Diamonts Naturals czy junior Britem? które sa lepsze i cenowo podobne?;) No wlasnie sie zastanawiam nad Britem. Mieli mi przyslac probki, ale cos nie dochodza. Quote
kalif1921 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Eriu napisał(a):No wlasnie sie zastanawiam nad Britem. Mieli mi przyslac probki, ale cos nie dochodza. Brit bedzie najlepszym wyborem, ze szczeniakiem nie dobrze jest eksperymentować. Quote
Ruselek Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Jakbyś chciała to mam do sprzedania Diamond Naturals Small Breed puppy 8kg (termin do listopada). Quote
dorota1 Posted July 17, 2008 Posted July 17, 2008 Moja suczka je Bento Kronen jagnięcina z ryżem dla małych i średnich ras, łączone z jedzeniem gotowanym raz dziennie. Po BK ma piękne futro i zero problemów z układem pokarmowym, a jest to pies po przejściach, który, gdy go wzięłąm miał samą skórę i kości oraz marne futro, dodatkowo problemy z układem pokarmowym - czasem biegunki lub wymioty. Po BK wszystko się unormowało, a futro jest imponujące. Cena karmy moim zdaniem umiarkowana- ja kupuję na wagę 1 lub 2 kg na raz i płacę 15 zł za 1 kg. Quote
Salcicia Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 KasiaR napisał(a):Odświeżam temat, czy ktoś karmił BK Medium Growth... i moze któś mógłby podac analizę tej karmy bo nigdzie nie mogę sie jej doszukać, chodzi mi o coś więcej niż tylko procentowy skład białka i tłuszczy. Ja karmie ta karma mojego Semprona. Wczesniej byl karmiony nutra nuggets i potem gold, nie sluzyly mu. Juz mniej wiecej pol roku kupuje te karme i jest ok. Ladnie blyszczy siersc, kupki jak to kupki, ale sa ok, baczkow raczej nie ma i nie ma problemow z zoladkiem. Wiadomo kazdy pies inaczej moze tolerowac dana karme, moj za to ma sie po niej b dobrze. Quote
Berneska Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 moje też chętnie jedzą bento kroken z początku jadły bosch, i teraz kupimy znów tę karmę , chcemy im zrobić taki przerywnik, a po za tym light by się przydała xD więc jadły też eukanumbe berneńczyk i kundelek, ale po suczka miała biegunkę, pies miał pierdzące odpały ... zmieniliśmy teraz właśnie na bento i jest ok Quote
Recommended Posts