Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bento Kronen jest dobra karma ale z lini nutritional balance, ktora moge polecic w 100% :cool3:,linia happy life jest wersja tansza więc jakosc jej jest na pewno gorsza, mysle ze jakościowo jest podobna do purriny dog chow

Posted

ogromek napisał(a):
linia happy life jest wersja tansza więc jakosc jej jest na pewno gorsza, mysle ze jakościowo jest podobna do purriny dog chow
A że Dog Chow ma jakośc porównywalną z Pedigree... :razz:

• 1 year later...
Posted

Ostatnio przeglądając sklepy internetowe natkąłem się na Bento kronen dla aktywnych za 99zł/15kg i był też chyba dla pracujących za 109zł .
Skład jest całkiem interesujący :cool3:
A więc mam pytanie karmi ktoś z Was tą karmą.Jeśli tak to proszę o udzielenie informacji.
Z jaką karmą możnaby porównać tanią wersje bento ?Z Britem?
Z góry dziękuje:)

Posted

Ja zastosowałam ją raz. Dostałam jej próbki na wystawie w Krakowie kupując coś innego. I obydwa moje psy dostały uczulenia. strasznie sie drapały. Wprawdzie po podaniu wapna wszystko przeszło ale karmę wywaliłam do kosza.

Posted

dzięki:)
skoro porównywalna z Dog Chow to już mam jakiś obraz.
około roku moje suki jadły DC i nie mogę się skarżyć;)

Posted

A ja się zastanawiam, czy nie zmieszać tego małej ze zwykłym Bento, którym karmię ze względu na fundusze. Jak myślicie, ma to chociaż ręce i nogi?

Posted

olekg18 napisał(a):
To co wiq próbujemy?:P

nie no, jak to to, co DC to ja poszukam czegoś innego;)
DC activa już nam;) karmiłam nim zimą.

Eriu napisał(a):
A ja się zastanawiam, czy nie zmieszać tego małej ze zwykłym Bento, którym karmię ze względu na fundusze. Jak myślicie, ma to chociaż ręce i nogi?

myślę, że nie.
lepiej się zdecydować na 1 rodzaj, chociaż w misce;)
ja sobie skaczę po karmach, co parę mies. zmieniam, ale nie mieszam podczas 1 posiłku.

• 2 weeks later...
Posted

Odświeżam temat, czy ktoś karmił BK Medium Growth... i moze któś mógłby podac analizę tej karmy bo nigdzie nie mogę sie jej doszukać, chodzi mi o coś więcej niż tylko procentowy skład białka i tłuszczy.

Posted

KasiaR napisał(a):
Odświeżam temat, czy ktoś karmił BK Medium Growth... i moze któś mógłby podac analizę tej karmy bo nigdzie nie mogę sie jej doszukać, chodzi mi o coś więcej niż tylko procentowy skład białka i tłuszczy.

Karmić nie karmiłam. Sklad:

kurczak (min 30%), mielona kukurydza, ryż, tłuszcz zwierzęcy, pulpa buraczana, suszone pełne jaja, drożdże piwne, siemię lniane (min 1,5%), minerały, pierwiastki śladowe, frukto-oligosacharydy (min 1 %), fosforan sodowy, mięso z kurcząt wstępnie trawione enzymami, sól, dl-metionina, lecytyna (0,2 %)

Posted

KaRa_TC napisał(a):
Eriu Ty masz szczeniaka to nie lepiej byś karmiła go Diamonts Naturals czy junior Britem? które sa lepsze i cenowo podobne?;)

No wlasnie sie zastanawiam nad Britem. Mieli mi przyslac probki, ale cos nie dochodza.

Posted

Eriu napisał(a):
No wlasnie sie zastanawiam nad Britem. Mieli mi przyslac probki, ale cos nie dochodza.

Brit bedzie najlepszym wyborem, ze szczeniakiem nie dobrze jest eksperymentować.

• 11 months later...
Posted

Moja suczka je Bento Kronen jagnięcina z ryżem dla małych i średnich ras, łączone z jedzeniem gotowanym raz dziennie. Po BK ma piękne futro i zero problemów z układem pokarmowym, a jest to pies po przejściach, który, gdy go wzięłąm miał samą skórę i kości oraz marne futro, dodatkowo problemy z układem pokarmowym - czasem biegunki lub wymioty. Po BK wszystko się unormowało, a futro jest imponujące. Cena karmy moim zdaniem umiarkowana- ja kupuję na wagę 1 lub 2 kg na raz i płacę 15 zł za 1 kg.

• 3 weeks later...
Posted

KasiaR napisał(a):
Ja karmie ta karma mojego Semprona. Wczesniej byl karmiony nutra nuggets i potem gold, nie sluzyly mu. Juz mniej wiecej pol roku kupuje te karme i jest ok. Ladnie blyszczy siersc, kupki jak to kupki, ale sa ok, baczkow raczej nie ma i nie ma problemow z zoladkiem. Wiadomo kazdy pies inaczej moze tolerowac dana karme, moj za to ma sie po niej b dobrze.

• 3 months later...
Posted

moje też chętnie jedzą bento kroken
z początku jadły bosch, i teraz kupimy znów tę karmę , chcemy im zrobić taki przerywnik, a po za tym light by się przydała xD
więc jadły też eukanumbe berneńczyk i kundelek, ale po suczka miała biegunkę, pies miał pierdzące odpały ...
zmieniliśmy teraz właśnie na bento i jest ok

• 3 months later...