kissme Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [FONT=Verdana]Zapraszam na wystawy do Lwowa 19.10.2008: wystawa krajowa (CWC) + specjalistyczna wystawa buldoga francuskiego, buldoga angielskiego, bokserow, yorkshire terierow i owczarkow niemieckich. [/FONT][FONT=Verdana]http://www.ksulviv.org[/FONT] [FONT=Verdana]ksu-lviv@i.ua[/FONT][FONT=Verdana] tel./fax +38(032) 238-09-84, +38(067) 670 0328 [/FONT] Formularz zgłoszeniowy (wystawa krajowa) Formularz zgłoszeniowy (spec. wystawa) Quote
Daniel ED Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='kissme'][FONT=Verdana]Zapraszam na wystawy do [/FONT][FONT=Verdana]Lw[/FONT][FONT=Verdana]у[/FONT][FONT=Verdana]wa 19.10.2008[/FONT][FONT=Verdana]:[/FONT][FONT=Verdana]wystawa krajowa (CWC) + [/FONT][FONT=Verdana]specjalistyczna[/FONT] [FONT=Verdana]wystawa buldoga francuskiego, buldoga angielskiego, [/FONT][FONT=Verdana]bokserуw[/FONT][FONT=Verdana], yorkshire terierуw[/FONT][FONT=Verdana]i owczarkуw niemieckich.[/FONT][FONT=Verdana]http://www.ksulviv.org[/FONT][FONT=Verdana]ksu-lviv@i.ua[/FONT] [FONT=Verdana]tel./fax +38(032) 238-09-84, +38(067) 670 0328 [/FONT] Formularz zgłoszeniowy (wystawa krajowa) Formularz zgłoszeniowy (spec. wystawa) Kissme a nie wiesz czasem czy sierpniowa wystawa we Lwowie odbędzie się normalnie po tej powodzi?jak dojazd do miejsca wystawy? Kurcze mam 4 psy zgloszone:cool1: Quote
Dorota_Fiszer Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Podpinam sie pod pytanie,ja mam trzy zgloszone ;-) Quote
kissme Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Rejestracja na sierpnia ju jest skoczona. Moecie rejestrowa na padziernika. Pies jeli , CAC otrzymaa, moge zostac Mistrzem Ukrainy Quote
kissme Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Chce rozmiecic kilka foto, co by mielicie pojencie o wystawowej sali. Bardzo duze welke pomieszczenie, nikomu nie bendzie ciasne. na terytorium 7000 / dokadnie myshle wszystkim miejsca wystarcza. Zapraszamy wszystkich odwiedzi naszy wystawy, odpocez i otrzymac morze zadowolenia. Wic by wam ten dzie pozosta w pamici i jeszcze nie jeden raz chcielicie odwiedzi nasze wystawy. Zyczymy wam sukcesu i duych nagorod Quote
simbik Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Mnie ta wystawa bardzo kusi :lol:, tym bardziej że nie załapałam się na sierpniową. Quote
Dominika i Porto Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 A jak sprawdzić kto sedziuje Golden Retrievery ? I czy dobrze zrozumialam :) ze obcokrajowcy 30 euro na wystawie tak ? Quote
Pencia Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Bardzo proszę osoby,które już były na wystawach na Ukrainie o informację.Dowiedziałam się,że przy wjeździe na Ukrainę na granicy nie potrzeba badań krwi(przeciwciał wścieklizny)wystarczy paszport i aktualne szczepienia,lecz przy wyjeździe z Ukrainy z tejże wystawy na granicy wymagają tych badań.Jak to możliwe i nie za bardzo rozumie jak można zrobić badania krwi przeciwciał w ciągu jednego dnia będąc w tym dniu na wystawie.W Polsce to trwa przecież kilka tygodni i robi je jeden instytut.Bardzo proszę o informację. Quote
AnkaW Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Przy wyjeździe z tego co wiem to wet sprawdzał pieczątkę w paszporcie naszego weta z badania przed wyjazdem. W naszym przypadku badanie kliniczne było w czwartek, powrót niedziela - powiedział że jeszcze aktualne. Na przeciwciała badań nie chciał, bo to w sumie strona polska podobno może tego wymagać. Ale też nie chcieli. Quote
Pencia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Dzięki,ale dalej nie wiem,czy muszę robić badanie przeciwciał,czy nie,na Ukrainę,bo to jest spory koszt i w przypadku gdy nie potrzeba to wyrzucone pieniądze,ale kłopotu na granicy też nie chcę mieć,więc dalej nie wiem co.Czy jest wymóg posiadania tego zaświadczenia,czy nie?Proszę może ktoś coś bliżej na ten temat wie :lol:bo ja to już nic nie rozumie. Quote
AnkaW Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Z tego co wiem, czytałam, to te badania mogą być potrzebne przy powrocie ale na polskiej granicy nie na ukraińskiej. Nasze psy nie miały i nikt nie wołał. Sprawdzali tylko wpis w paszporcie z badania klinicznego naszego weta, że pies jest zdrowy. Należy się postarać o ten wpis jak najpóżniej tuż przed wyjazdem za granicę. Moja wetka zna małżeństwo pol-ukr. które bardzo często przekracza granice ze swoim psem i nigdy mu takich badań nie robili i problemów też nie mieli. A czy się trafi na służbistów to ja już nie wiem, chyba pozostaje wtedy poczekać na nową zmianę :p, albo co niektórzy wracali przez Słowacje. Quote
simbik Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 [quote name='AnkaW']A czy się trafi na służbistów to ja już nie wiem, chyba pozostaje wtedy poczekać na nową zmianę :p, albo co niektórzy wracali przez Słowacje. Pencia Jeżeli decydujesz się jechać na wschód w tamte rejony, to jednocześnie musisz być przygotowana na różne sytuacje - jak w cytacie powyżej. Tam celnik może prawie wszystko. Ja osobiście zrobiłam psu badania na przeciwciała i mam spokój na całe jego życie, więc to wcale nie taki gigantyczny wydatek skoro robi się je jednorazowo a potem pozostaje pilnować szczepień. Generalnie zasada jest jedna, albo wydajesz na badanie albo stać Cię na łapówki ;) z ewentualną nadzieją na szczęście że akurat będą mieli dobry humor. Zresztą znam przypadek jak ktoś miał badania a i tak go skasowali :eviltong:, a znam psa który przejechał na lewej książeczce, nawet bez badania powiatowego za tzw. specjalną opłatą :evil_lol:. Ja osobiście przerobiłam jechanie do innego przejścia (100km dalej), co prawda nie z powodu przeciwciał i w związku z tym jeżeli tam się wybieram to chcę mieć wszystkie papiery ok, co chociaż obniża mi koszty łapówek do drogówki :eviltong:. Quote
maga18 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 [quote name='simbik']Penciaa znam psa który przejechał na lewej książeczce, nawet bez badania powiatowego za tzw. specjalną opłatą :evil_lol: o moim mowisz??? :cool3: nie zapominaj ze drugi byl przemycany, bo na lapowki nie bylo kasy :evil_lol: Quote
Pencia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Simbik dzięki,ale ja wybieram się tylko na Ukrainę z danym psem tylko teraz,a do Anglii i krajów gdzie te badania są potrzebne nie wybieram się.Opłata za badania na jeden wyjazd psa dla mnie jest za duża i zbyteczna,kurcze no i dalej nie wiem jak jest.Proszę może ktoś ma ustawę,jakiś paragraf cokolwiek jakiś państwowy zakaz lub nakaz posiadania tego dokumentu przy przekraczaniu granicy Polska-Ukraina,Ukraina-Polska.:roll: Quote
simbik Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Pencia napisał(a):Simbik dzięki,ale ja wybieram się tylko na Ukrainę z danym psem tylko teraz,a do Anglii i krajów gdzie te badania są potrzebne nie wybieram się.Opłata za badania na jeden wyjazd psa dla mnie jest za duża i zbyteczna,kurcze no i dalej nie wiem jak jest.Proszę może ktoś ma ustawę,jakiś paragraf cokolwiek jakiś państwowy zakaz lub nakaz posiadania tego dokumentu przy przekraczaniu granicy Polska-Ukraina,Ukraina-Polska.:roll: Chyba nie do końca zrozumiałaś moją wypowiedź :roll:... za tamtą granicą paragrafy nie mają znaczenia :eviltong:, wykłócać się nie polecam, bo zwykle wychodzi się na tym gorzej :evil_lol:. Temat przeciwciał był wałkowany x - razy na tym forum i dla mnie wniosek jest jeden : "Możesz ich nie mieć i przejechać bez najmniejszego problemu, a możesz je mieć, a oni i tak wymyślą coś ciekawego czego akurat nie masz." Tu nie chodzi o to czy ten przepis rzeczywiście istnieje, bo z tego co pamiętam to na ten temat to i weterynarze mają zdania podzielone i w różnych instytucjach podadzą Ci różne wersje. Jak za pierwszym razem przekraczałam granicę ukraińską, nikt takiego zaświadczenia ode mnie nie wymagał. Ostatnio pani weterynarz na ukraińskiej granicy nie miała pojęcia o potrzebnej dokumentacji, zobaczyła tylko pieczątkę z mołdawsko-ukraińskiej granicy i nic nie pytała. Polacy też nic oprócz paszportu nie chcieli....ale nikt Ci nie zagwarantuje że akurat Ty nie trafisz na takich które te badania będą chcieli. Taki "urok" wyjazdów w tamte rejony :p. Quote
simbik Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 maga18 napisał(a):o moim mowisz??? :cool3: nie zapominaj ze drugi byl przemycany, bo na lapowki nie bylo kasy :evil_lol: Dokładnie o grzywkach wspominałam :eviltong:...i powinnam jeszcze dodać że mój mąż rewelacyjnie pozałatwiał sprawę naszych braków papierowych :cool3:. Quote
Pencia Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 simbik napisał(a):Chyba nie do końca zrozumiałaś moją wypowiedź :roll:... za tamtą granicą paragrafy nie mają znaczenia :eviltong:, wykłócać się nie polecam, bo zwykle wychodzi się na tym gorzej :evil_lol:. Temat przeciwciał był wałkowany x - razy na tym forum i dla mnie wniosek jest jeden : "Możesz ich nie mieć i przejechać bez najmniejszego problemu, a możesz je mieć, a oni i tak wymyślą coś ciekawego czego akurat nie masz." Tu nie chodzi o to czy ten przepis rzeczywiście istnieje, bo z tego co pamiętam to na ten temat to i weterynarze mają zdania podzielone i w różnych instytucjach podadzą Ci różne wersje. Jak za pierwszym razem przekraczałam granicę ukraińską, nikt takiego zaświadczenia ode mnie nie wymagał. Ostatnio pani weterynarz na ukraińskiej granicy nie miała pojęcia o potrzebnej dokumentacji, zobaczyła tylko pieczątkę z mołdawsko-ukraińskiej granicy i nic nie pytała. Polacy też nic oprócz paszportu nie chcieli....ale nikt Ci nie zagwarantuje że akurat Ty nie trafisz na takich które te badania będą chcieli. Taki "urok" wyjazdów w tamte rejony :p. uhm,dzięki,dotarło :evil_lol: Quote
jovi Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Też chodzi mi po głowie ta wystawa i atak na Ukrainę bez badań ;) Quote
MagCH Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 http://www.wetgiw.gov.pl/files/2085_psy,%20koty,%20fretki_warunki%20przywozu.pdf Tu są ładnie opracowane wszelkie przepisy dotyczące przewozu psów przez granicę. Ukraina nie wymaga badania na przeciwcała (oficjalnie) , natomiast wracając z Ukrainy do Polski pies musi mieć wynik tego badania- czyli nasi celnicy mają prawo psa bez tych badań nie wpuścić. Symbik ma rację pisząc, że wybierając się w tamte rejony należy mieć wszystkie papiery w porządku, co zresztą nie chroni przed różnymi niespodziankami. Na granicy Ukraińsko- Mołdawskiej musiałam płacić ukraińcom "mandat" za brak zdjęcia w psim paszporcie Quote
Jagoodka Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 A czy wiadomo coś o obsadzie sędziowskiej i czy można płacić na wystawie? Quote
Frytela Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 [quote name='MagCH']http://www.wetgiw.gov.pl/files/2085_psy,%20koty,%20fretki_warunki%20przywozu.pdf Tu są ładnie opracowane wszelkie przepisy dotyczące przewozu psów przez granicę. Ukraina nie wymaga badania na przeciwcała (oficjalnie) , natomiast wracając z Ukrainy do Polski pies musi mieć wynik tego badania- czyli nasi celnicy mają prawo psa bez tych badań nie wpuścić. Symbik ma rację pisząc, że wybierając się w tamte rejony należy mieć wszystkie papiery w porządku, co zresztą nie chroni przed różnymi niespodziankami. Na granicy Ukraińsko- Mołdawskiej musiałam płacić ukraińcom "mandat" za brak zdjęcia w psim paszporcie ja tam zawsze trafiam na "standardowe opłaty dla lekarza weterynarii" ;) po 20 hrywien, juz 3 raz :evil_lol: a wracajac raz nam sprawdzili te przeciwciala. Taaak ostatnio oberwałam za to ze nie ma wklejki z numerem chipu, na przyszlosc bede blagala o wklejke u weta :evil_lol::evil_lol: Quote
AlaNowak Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 my mamy badania po Sztokholmie, na ktory nei pojechalismy..... Moze by warto je wykorzystac??? Wybiera się ktos ze Śląska??? Czy za takiego CACA mozna ddostac championat??? Quote
AlaNowak Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ma ktoś ochotę zabrać się ze mną na tą wystawę, albo ma wolne miejsce w autku??? Quote
Recommended Posts