masienka Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 chlopak mlody jest to i do biegania by sie nadawal zapewne :cool3: Quote
Hala Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 Już ja widzę jak ciągnie za sobą właściciela :evil_lol: Quote
masienka Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 z SO: "Młody Syberian Husky trafił do mocno nieodpowiedzialnych ludzi (znana wszystkim historia, - mały piękny piesek, kupiony na prezent, jednak prezent okazał się trefny wiec trafił na łańcuch...). Spędził więc całe swoje dotychczasowe życie na łańcuchu - husky, pies który potrzebuje dużo ruchu, nie wyprowadzany na spacery, nie spuszczany z łańcucha, 'piękna zabawka' w dość tragicznym otoczeniu - bieda, alkoholizm, straszne warunki w małej wiosce pod Toruniem. Pies w kolorze beżu/bieli, niebieskooki. Ma półtora roku. Żył do dziś na około półtorametrowym łańcuchu. Dookoła były odchody, robactwo, gnijące resztki i gary z ruszająca się (od robaków) breją. Został zabrany do Torunia na dom tymczasowy, pilnie szuka nowego domu! Wszystko dla niego jest nowe, pierwszy raz jechał samochodem, pierwszy raz mieszka w domu, pierwszy raz był na kilkugodzinnym spacerze!!! Dwie osoby, które wstępnie wyraziły zainteresowanie adopcją nie pojawiły się nawet... Psiak jest pogodny, zabawowy, radosny, żywiołowy (ale to nie ma o czym pisać jeśli zna się rasę - bo takie po prostu są husky!). Pomimo żywota jaki wiódł na krótkiej uwięzi nie stracił poczucia ducha, potrzebuje kogoś kto zna się na rasie, aby po raz kolejny nie trafił w felerne ręce.. Musi mieć duży wybieg i zapewnioną odpowiedzialną opiekę. " Tu już w nowym dt - zdjęcia z dziś (5.08.08), w Toruniu: Quote
basia0607 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Mam namiary na pana z Ostrołęki zainteresowanym adopcją Haskiego. Komu mogę podac namiary ? Quote
masienka Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Basiu, daj namiary - przekaze tymczasowej opiekunce a teraz wiesc:shake: bardzo zle wiesci wycofal sie z deklaracji dt, do ktorego dzisiaj pies mial trafic. Dziewczyna, ktora wziela go na te kilka dni wyjezdza za tydzien za granice. Do tego czasu pies musi znalezc dom lub choc kolejne dt :shake: Pilna sprawa! Quote
Neigh Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 masienka napisał(a):Basiu, daj namiary - przekaze tymczasowej opiekunce a teraz wiesc:shake: bardzo zle wiesci wycofal sie z deklaracji dt, do ktorego dzisiaj pies mial trafic. Dziewczyna, ktora wziela go na te kilka dni wyjezdza za tydzien za granice. Do tego czasu pies musi znalezc dom lub choc kolejne dt :shake: Pilna sprawa! Ja mogę załatwić hotelik - u zaprzęgowca.......mam dalej mówic? Ale płatny... Quote
BasiaD Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Podnoszę do góry.. Już najwyzsza pora żeby pomóc temu Ślicznochowi! Quote
Neigh Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 masienka napisał(a):ile platny?? Drogo, nie ukrywam 450 zł/miesiąc. Wet na miejscu - mogę dać osobie odpowiedzialnej za psa numer tel. Quote
Hala Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Masienka, jak pies zachowuje sie w domu? Brudzi? napisz do mnie na gg. Quote
masienka Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 [LEFT]oj... drogo... popytam jeszcze[/LEFT] Quote
akcja_proanimal Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 SŁUCHAJCIE - DOBRE WIEŚCI- HASECZEK ZNALAZŁ DZIŚ DOM!! MAM OGROMNA PROŚBĘ: Jesli macie jakieś husky do adopcji to się do mnie odezwijcie, bo ludzie ciągle dzwonią- proszę odezwijcie sie telefonicznie bo nie jestem stale przy komputerze, bo mogę przekazywać kontakt zainteresowanym. nasz tel. 696 641 906 i 692 340 317 (Jesteśmy w Polsce do 15.08.08 ) I najlepiej żeby była możliwość dowiezienia. Ja mogę mieć transport ewentualny, ale nie na 100%, więc wolałabym abyście pomogli w zorganizowaniu w razie czego. (Np.przed chwila dzwonił do nas pan szukający Huskego do dogoterapii. W Toruniu mamy w schronie jeszcze jedną sunie Husky, ale jest chora i teraz musi przejść leczenie nim pójdzie do adopcji - dziś idziemy z jednym panem ja zobaczyć i on będzie ją chciał najpewniej adoptować po leczeniu. I oprócz tego znajoma ma namierzonego gdzieś na trasie Toruń-Bydgoszcz jeszcze jednego Husky do adopcji, ale to dopiero jutro będę znać szczegóły.) Quote
basia0607 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Zdaje mi się , że Elza Milicz na na tymczasie husky. Quote
teqquila Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Wyglada jak moj Garo tylko ze czekolada <piekny pies > Quote
Hala Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Co u psa? nic tu się nie dzieje............ :cool1: Quote
masienka Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 ;););)......... akcja_proanimal napisał(a):SŁUCHAJCIE - DOBRE WIEŚCI- HASECZEK ZNALAZŁ DZIŚ DOM!! MAM OGROMNA PROŚBĘ: Jesli macie jakieś husky do adopcji to się do mnie odezwijcie, bo ludzie ciągle dzwonią- proszę odezwijcie sie telefonicznie bo nie jestem stale przy komputerze, bo mogę przekazywać kontakt zainteresowanym. nasz tel. 696 641 906 i 692 340 317 (Jesteśmy w Polsce do 15.08.08 ) I najlepiej żeby była możliwość dowiezienia. Ja mogę mieć transport ewentualny, ale nie na 100%, więc wolałabym abyście pomogli w zorganizowaniu w razie czego. (Np.przed chwila dzwonił do nas pan szukający Huskego do dogoterapii. W Toruniu mamy w schronie jeszcze jedną sunie Husky, ale jest chora i teraz musi przejść leczenie nim pójdzie do adopcji - dziś idziemy z jednym panem ja zobaczyć i on będzie ją chciał najpewniej adoptować po leczeniu. I oprócz tego znajoma ma namierzonego gdzieś na trasie Toruń-Bydgoszcz jeszcze jednego Husky do adopcji, ale to dopiero jutro będę znać szczegóły.) Quote
Recommended Posts