Rybka_39 Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Wyróżniłam mu alegratkę! http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1624586_piekny_pies_w_typie_leonbergera_leos.html Quote
Tuśka Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Dziękuję Słoneczko za telefon. W poniedziałek jadę robić foty ślicznemu Leosiowi :loveu: Mam nadzieję, że wyjdą lepsze :evil_lol: Quote
Tuśka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Złośliwość rzeczy martwych :angryy: Dziś musiałam zostać dłużej w pracy. A jutro fot nie zrobię bo popsuł mi się aparat koleżanki :angryy: Teraz muszę pomyśleć skąd wziąć inny aparat i kiedy pojechać do Leosia..... Quote
Rybka_39 Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 I co nikt nawet nie dzwonił sprawie Leośka?:shake: Quote
Tuśka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Miałam dziś przyjemność poznać Marjolę która opiekuje się Leosiem oraz samego Leosia :loveu: Pies jest absolutnie cudowny!!!! Dawno nie widziałam tak pięknego stworzenia. Bardzo kochany i przyjacielski. Nie jest to pies średni, jest naprawdę duży. Z ponad 50 zdjęć wstawiam te które mnie się najbardziej spodobały i które, moim zdaniem, najlepiej oddają jego urodę. Tu Leo dziwi się czemu mój aparat miauczy :evil_lol:: Tu Leo pozuje na tle ogrodu botanicznego: Jest łagodnym i kochanym olbrzymem. Mimo jego gabarytów ani przez chwilę nie musiałam się go obawiać. Nie było problemu z odebraniem mu zabawki mimo że widział mnie pierwszy raz na oczy. Jest piękniejszy niż sobie wyobrażałam :loveu: Proszę, zmieńcie zdjęcia w pierwszym poście i koniecznie w ogłoszeniach!!!! Czy Leo ma już allegro czy nie bo się już pogubiłam. Quote
Tuśka Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Ale tu cisza..... Czyżbyście zaniemówili z wrarzenia tak jak ja jak zobaczyłam Leosia :evil_lol: Quote
Rybka_39 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ale cudo:crazyeye: Dajcie go na forum leonbergerów koniecznie!!!! Skończyło mu się wyróżnienie na alegratce...jak by ktoś chciał zansponsorować to pisac..:roll: Quote
Rybka_39 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Telefon kontaktowy do Leośka proszę. Mam chetnego!;) Quote
Rybka_39 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Hej, hej nie śpimy. Prosze o telefon. ;) Quote
*Gajowa* Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Ależ Leoś jest piękny ! Zaciskam mocno kciuki... Quote
Tuśka Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Telefon do mnie (mam błogosławieństwo Słoneczka w tej sprawie..) 664260522 lub jeszcze lepiej tusia26@onet.eu lub gg: 9274468 Dawaj koniecznie!!!!! Quote
dagne Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Jaki on jest przepiękny!!!!!!!!!!! Koniecznie info jeśli znajdzie domek!!! Quote
Tuśka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Rybko czy to był ten chętny? Czy Ty znasz tego Pana? Fakt, dzwonił do mnie z wielkimi pretensjami że dzień wcześniej wysłał maila i wiadomość na gg do kogoś (nie do mnie!!!!). Nie wiem czy to Ty dostałaś czy Słoneczko, nie wiem czyje dane były w ogłoszeniu podane... Tak czy siak zadzwonił do mnie Pan który przez 15 min tłumaczył mi że jesteśmy nie poważni bo mu nikt nie odpisał. A ja zaznaczę że byłam w pracy.... Fakt, nie mogłam się skontaktować ,,na już'' ze Słoneczkiem bo nie miałam nic na koncie. Faktycznie chciałam by wypełnił mi ankietę przedadopcyjną ba ZAWSZE tak robię. A Panu się wydawało że robi mi nie wiem jaką łaskę że chce Leosia zabrać. I to jeszcze ma być tego samego dnia bo jemu się spieszy. Jak łaskawie się w końcu zgodził na wypełnienie ankiety to powiedziałam że dobrze, że jak wrócę z pracy to mu ją na maila prześlę. Ale po 1,5 h Pan ponownie zadzwonił z pretemsjami że jeszcze nic na maila nie dostał, że jestem nie poważna itp.... Więc bardzo Panu podziękowałam i się rozłączyłam. Ankiety już nie wysyłałam, nie było po co... I tak Leosia bym mu nie wydała. Same pretenscje i żale miał ten Pan....A Leo jest piękny i zasługuje na kogoś lepszego. Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Słoneczko napisał(a):Leo nie ma nawet stosownego kojca. Jest przetrzymywany w ciasnym miejscu, o wiele za ciasnym jak dla takiego psa. Co oznacza to miejsce? Pomieszczenie zamknięte? Jeśli tak, czy pies sygnalizuje potrzebę wyjścia? Jeśli są w pomieszczeniu jakieś rzeczy, dobiera się do nich, czy zostawia w spokoju? Jak wygląda jego stan zdrowia? Czy Leon jest zaszczepiony? Wątek założony 23.07 i stoi w miejscu. Gdyby wyciąć hopanie i zdjęcia to pewno ograniczyłby się z 7 str. do 4 str. Porażka całą gębą. Dlaczego ogłoszeniowo nie wykorzystano tekstu Tuśki, który jest do rzeczy??? Wybaczcie ale tym razem się przyczepię, bo trudno zdzierżyć: "Jest to dwuletni chłopiec (...) Ktoś niedobry przywiązał psa do słupa i obok zostawił jego kocyk i miseczkę.(...) tolerujący weterynarza.(...)". Takie sformułowania są jak najbardziej OK, nic mi do nich (piszę to absolutnie szczerze), jeśli dotyczą prywatnej korespondencji (szybkie pisanie, podyktowane emocjami). Jednakże...jeśli ktoś będzie czytał takie ogłoszenie, to za przeproszeniem wymięknie. Ono wygląda treściowo tak, jakby zdania sklecało 6 letnie dziecko. Skróty myślowe są super ale nie w takim rodzaju ogłoszeń!!! (Toleruje weterynarza??? A co to znaczy? Obsługa bez kagańca, czyli bezpieczny full service czy fakt, że jeszcze wetowi ręki nie upierniczył?) Zrobienie ogłoszeń z tekstem, do jakiego się odwołuję, to sztuka dla sztuki. Czy tak ciężko jest pomyśleć chwilę, jak ubrać historię Leona w odpowiednie słowa? Uprzedzę pytania...Nie, nie mam monopolu na dobry tekst. Nikt go nie ma ale jednego, czego jestem pewna to tego, że potrafię napisać kilka zbornych zdań , których nie będę musiała się wstydzić. Jaką pomoc oferuję? Już piszę i pozostawiam do rozważenia. Jasna sprawa, nic na siłę. 1. Uzupełniacie mi odpowiedzi na moje pytania. 2. Umawiamy się w ogrodzie. Po swojemu robię zdjęcia i nakręcam filmiki z Leonem. 3. Robię mu tekst. 4. Proszę Isadorę7 o wyróżnione allegro dla Leona (pokrywam jego koszt) i pomniejszenie fotek (niektóre strony ogłoszeniowe przepuszczają tylko małe fotki). Do aukcji i w ogłoszeniach (tam, gdzie nie ma ograniczeń liczebności znaków) zostaną wstawione również linki z filmikami. 5. Jakkolwiek czas nie jest mi łaskaw, siadam na tyłku i robię psu ogłoszenia, linki wrzucam w jeden post na wątku. Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Uwaga nie tylko do Rybki 39. Jasna sprawa, że cytowana oferta domku to porażka ale...błagam...Darujcie kopiowanie całości korespondencji. Niczemu nie służy takie upublicznianie. :shake: Wystarczy, jeśli wspomnicie, że ktoś taki się pojawił i jaki skutek może to odnieść. Jestem pewna na 99,9%, że nikt z Was nie chciałby widzieć nagle, nie uzgodnionego uprzednio, cytatu z samego siebie na dowolnym portalu. Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Tuśka :loveu:, przesympatycznie "sprzedałaś" mi miłe dla ucha wieści o Słoneczku i jego zaangażowaniu w namacalną pomoc Leosiowi. Taka informacja powinna znaleźć się na wątku. Raz, że go to ożywi, dwa, stanie się dowodem, że coś się wokół psa dzieje. To nie jest bez znaczenia dla wchodzących na wątek. Quote
Tuśka Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Jak mi miło że jesteś! Witam niezmiernie... Ja już czasowo nie wyrabiam!!!! Wszelką pomoc przyjmiemy z miłą chęcią. Jak tylko skontaktuje się ze Słoneczkiem to przekażę Ci na nią namiary. Leo jest już faktycznie w nowym i przestronnym kojcu ale nadal jest nieszczęśliwy bo nie ma tam nikogo po za Słoneczkiem ,,na dochodne''. Kojec wybudowała Słoneczko i chwała Jej za to. Wyleczyła go też ze stanu zapalnego pęcherza, wszystko na własny koszt. Co do ogłoszeń: Rybko jeśli możesz to zmień tekst. Ten mój mam nadzieję że jest wystarczający ale wiem że Majqa napisze o dwie klasy lepszy bo już nie raz jej ogłoszenia czytałam. Acha, Rybko faktycznie koniecznie wyedytuj post,przynajmniej żeby nie było nr gg do tego faceta. Koniecznie.... Quote
majqa Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Tuśka napisał(a):(...) Jak tylko skontaktuje się ze Słoneczkiem to przekażę Ci na nią namiary.(...)Kojec wybudowała Słoneczko i chwała Jej za to. Wyleczyła go też ze stanu zapalnego pęcherza, wszystko na własny koszt. (...)... Czekam wobec tego na dyspozycje Tusiu i pchamy sprawę Leosia. Przed Słoneczkiem - czapki z głów...:modla: Podjęte działanie rzuca na kolana. :crazyeye: Teraz czas rozreklamować tego adonisa. Quote
Rybka_39 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 majqa napisał(a):Uwaga nie tylko do Rybki 39. Jasna sprawa, że cytowana oferta domku to porażka ale...błagam...Darujcie kopiowanie całości korespondencji. Niczemu nie służy takie upublicznianie. :shake: Wystarczy, jeśli wspomnicie, że ktoś taki się pojawił i jaki skutek może to odnieść. Jestem pewna na 99,9%, że nikt z Was nie chciałby widzieć nagle, nie uzgodnionego uprzednio, cytatu z samego siebie na dowolnym portalu. Nie nie będe darować, prawda mogłam na Pw napisać, ale nie wiem do kogo...ja jestem tylko od ogłoszeń, dostałam opieprz- nie wiem za co...chciałam żeby się to tutaj wyjasniło Facet za przeproszeniem niech spada, skoro łaskę robi, że on psa weźmie. Jeszcze na mnie z mordą, że moja fundacja jest niepoważna dobre sobie...:shake: Quote
Rybka_39 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 edit: usunelam jego numer gg...żeby potem nie było, ze rozpowszechniam prywatną korespondencję.;) Quote
Recommended Posts