Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leo uwielbia się bawić. Na zabawki wybiera rozmaite rzeczy, nawet kamienie. Zaczyna sie intensywnie bawić, gdy obok niego pojawia się ktoś, kogo Leo lubi. Widać, że psiaczek jest spragniony miłości.

Posted

Jezuniu! Dziewczyny! Czyli Leoś przez tyle czasu nie ma zrobionego ani jednego ogłoszenia???? :roll: Ratunku! Chyba nikt bardziej doświadczony nie wchodził na ten wątek.....
Jeśli chcecie pomóc Leosiowi czy jakiemukolwiek innemu psiakowi to ogłoszenia są absolutnie konieczne!
Tu znajdziecie miejsca gdzie ZA DARMO można ogłosić psa do oddania:
http://www.niechcianeizapomniane.org/forum/ogoszenia-vt221.html
Trzeba się tylko zarejestrować i zrobić. Jak zdążę to jeszcze dziś coś zrobię....

Posted

Napisałam taki tekst do ogłoszeń Leosia:
Leo jest pięknym 2-letnim psem. Dużym, zachwycającym, o pięknej rudej falistej i puszystej sierści. Majestatyczny pies za którym ludzie oglądają się na ulicy. Ma wspaniały charakter-jest niezwykle łagodny i kochany. Wspaniale bawi się z dziećmi. Mimo tego ktoś go zostawił na ulicy przywiązanego do słupa. Leo czeka na nowych odpowiedzialnych opiekunów którzy pokochają go tak jak on potrafi: całym sercem.

Mam jeszcze takie pytania co do Leosia:
-jak reaguje na inne psy, suki?
-jak reaguje na koty?
-czy umie chodzić na smyczy?
-czy w razie potrzeby macie możliwość dowieżć Leosia do innego miasta (gdyby znalazł się domek gdzieś dalej)?

I jeszcze jedna sprawa. Kto zajmuje się bezpośrednio Leosiem? Ktoś prócz Ruru?
Jeśli mogę coś doradzić: podała bym w ogłoszeniach namiary na siebie. Wtedy każdej chętnej osobie wyślę najpierw ankietę przedadopcyjną, postaram się pojechać lub załatwić wizytę przedadopcyjną i podpiszę umowę Fundacyjną. Wszystko po to by Leo trafił w jak najlepsze ręce. Widzę że nikt tu za bardzo nie ma doświadczenie dlatego mogę zaproponować pomoc w znalezieniu DOBREGO domku.
Czekam na decyzję kogoś kto ma kontakt z obecną opiekunką Leosia (poproszę też nr gg na PW do tej osoby).
Pozdrawiam

Posted

Tusiu
dziękuję bardzo:iloveyou:
Wątek Leo jest już na NiZ
i na Miau.
Nie wiem czy ma już zrobione ogłoszenia
Ja tylko zinicjowałam wątki,
a Słoneczko jest już tutaj
i to jest osoba, która opiekuje się Leo.
Słoneczko, bardzo proszę
skorzystaj z pomocy Tusi
bo ona ma doświadczenie i wie co robi:kciuki:

Posted

Rybko39 dziękuję Ci za pomoc bo ja już po prostu nie wyrabiam. Działam nie tylko internetowo ale przede wszystkim osobiście i na necie też jestem z doskoku.... Czy zrobisz mu allegro? Bo to chyba najważniejsze....

Posted

[quote name='Tuśka']Napisałam taki tekst do ogłoszeń Leosia:

Mam jeszcze takie pytania co do Leosia:
-jak reaguje na inne psy, suki?
-jak reaguje na koty?
-czy umie chodzić na smyczy?
-czy w razie potrzeby macie możliwość dowieżć Leosia do innego miasta (gdyby znalazł się domek gdzieś dalej)?

- reaguje przyjaźnie na inne psy
- zdarza się, że warknie na jakiegoś kotka
- umie chodzić na smyczy, ale niewiele tak spaceruje :(
- spróbujemy pomóc w ewentualnym transporcie Leosia do domu

Posted

Przydały by się jeszcze lepsze foty Leosia
Jeśli w ogłoszeniach są podane dane Słoneczka to może prześlę Ci ankietę przedadopcyjną? I jak się domek znajdzie to spisać umowę (może być Fundacji Niechciane i Zapomniane).
Mam nadzieję że szybko się dom znajdzie. I te zdjęcia by się przydały.