Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wpłynęły na konto wpłaty dla Bercika od Freya...prawie 43zł i od Yany-50zł. Dziękujemy bardzo!

Wydałam u weta za dwie chemie i badania...510zł
za endoxan (3ampułki)...42zł
za torecan i termometr dla Bercika...26,20zł
hepatil...12zł

Aktualizuję w poście rozliczeniowym...mam nadzieję,że nikogo nie pominęłam.Sprawdzę raz jeszcze wieczorkiem.

ps. musiałam przeedytować,bo umknął mi w wydatkach hepatil...

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Ja też,ani troszkę...ale Zuzia stale się dziwi!Albo tak udaje,bo jak tylko Bercik wychodzi na siku,to robi taki raiwach,że na osiedlu słychać.
Niechby tylko jęknął,to swoim kurc galopkiem przyleci i nie uspokoi się nim go całego nie obwącha.
Jak wraca od weta jest dokładnie to samo- musi sprawdzić,czy wszystko jest w porządku!A Bercik spokojnie poddaje sie jej wąchaniu...nawet na warkoty panny nie specjalnie teraz reaguje.[/QUOTE]

no wiesz... Zuzia jak to kobieta... trochę przekorna ;-)

Posted

[quote name='Yana']no wiesz... Zuzia jak to kobieta... trochę przekorna ;-)[/QUOTE]

O tak...to absolutna kobietka-damulka...stateczna i dbajaca o zasady dobrego wychowania...do czasu do kiedy Bercik jej nie wyprzedzi...wtedy nie patrzy na smieszność sytuacji,tylko kurc galopkiem, gna do przodu- po zaspach,trawskach,kałużach...
Uspokaja się i damuleje,jak już jest na początku- znowu dostojna, znowu pełna poczucia własnej godności!
A Bercik przyjmuje to ze stoicyzmem!Idzie za nią i tylko głowę wyciąga do góry,niczym żyrafa...

Posted

ach te baby... :evil_lol:
Yana to nawet nie udaje, że jest damą...
ma w sąsiedztwie ukochanego kolegę boksera (sporo większego od siebie), który jednak musi we wszystkim jej ulegać i ustepować inaczej od razu pierze po pysku :diabloti:
a chłopak ma wtedy minę pod tytułem: ratunku!!! kobieta mnie bije :crazyeye:

Posted

[quote name='zuzlikowa']
Bercik-A to ciągnij sobie! Mnie się tu bardziej podoba,ale jak se chcesz,to se ciągnij...i na bok się przewraca!(...)
ale nawet na jotę nie pomoże!Bezwładne,niechętne bernardzinisko!

tzw. bierny opór:D:D:evil_lol:

Posted

[quote name='Maruda666']Ale jaki to musi być słodki widok, takie cielsko spolegliwe . Ciekawe za co Zuzlikowa go ciągnie ? :)

Za kocyk!
A jak mi się raz wyłożył na korytarzu bez kocyka ... zoporował najbezczelniej z przekory, to nie ciągnęłam jenom przekładałam...tył kilka centymetrów...przód kilka centymetrów...tył kilka centymetrów...pród kilka centymetrów...trwało to dobre kilka minut i myślicie,że draniowi się znudziło? A skąd- zbezwładnił cielsko i przelewał się przez ręce! A ciągnij se jak Ci się chce!Mnie się tam nie chce!...no i ciągłam se!I tylko dlatego jeszcze mnie łobuzisko słucha ...czasami, bo upór mój jest setki razy większy niż cielsko biernardyna!!! I zrozumiał to szybko!
Przecież mułowatość nie oznacza,że jest głupi...więc woli słuchać,ale czasmi muleje kosmicznie i wtedy trzeba sposób na chłopaka znaleźć...i tu jeszcze na szczęście też mi jeszcze pomysłów staje...jeszcze potrafię go zaskoczyć! Robi wtedy wielkie oczyska i patrzy dłuuugo i przeciągle...niektórzy mogliby się nieco usztywnić...małżeństwo Rokitą wtedy go nazywa!
Hihihi...Rokita ma jednak przechlapane,bo zdejmuję okulary i nie widzę spojrzenia smoczego!

Teraz też musze zniknąć,bo coś dziś mu się nie podoba,że siedzę przy kompie,a nie na górze przed telewizorem gdzie zniknął pan i Zuzia...na moment idę poudawać oglądanie telewizora...poczekam aż uśnie i zniknę!

Posted

[quote name='Maruda666']Czyli Zuzlikowa poszła śpiewać Bercikowi kołysankę :)[/QUOTE]

Całe szczęście,ze nie...już nie tylko Bercik by się rozbudził,a w Kętach zrobiło poruszenie...i dogo tego też by nie zdzierżało...
Niestety śpiew do moich talentów nie należy i lepiej,że go unikam!
Zagłaskałam smyka po prostu...za łapę i do głaskania.

Posted

No i macie atak Bercikowego kicholka...to nie tylko atak,to ofensywa...

...nie,troszkę spauzowałam i dam Wam całego śpiocha...a jutro postaram się filmy powgrywać...mam ich aż za dużo!

Posted

[quote name='nescca']Cuda cuda..... sliczny kinol. A Maszenka ma juz potencjalny dom tylko jeszcze musze pojechac sprawdzic warunki. Potem sterylka.....i moze sie uda :)[/QUOTE]

Jak strasznie się cieszę!
Jedź i sprawdzaj dokładnie...bardzo dokładnie!!! Najlepszy domek musi to być!!!

Posted

[quote name='kaskadaffik']Jeju pierwsze zdjęcie to jak z okładki jakiejś gazetki albo pocztówka, przesliczny miś :0)[/QUOTE]

No,tak...minkę absolutnie misiastą drań umie zrobić!To jak w powiedzonku,że najlepszy jest wtedy gdy śpi!Ale i na żywca potrafi być przymiluch...ostatnio małżeństwo kokietuje,a ten zupełnie traci głowę-zgodziłby sie na wszystko,tylko ja jak cerber pilnuję,by nie przesadzał.
Teraz,po chemii musimy zachować nieco ostrożności,ale muszę się przyznać,że to jest strasznie trudne...nie umiemy sobie odmówić tulenia się do draństwa...a on aż się doprasza!...i łasi...i tuli!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Za kocyk!
A jak mi się raz wyłożył na korytarzu bez kocyka ... zoporował najbezczelniej z przekory, to nie ciągnęłam jenom przekładałam...tył kilka centymetrów...przód kilka centymetrów...tył kilka centymetrów...pród kilka centymetrów...trwało to dobre kilka minut i myślicie,że draniowi się znudziło? A skąd- zbezwładnił cielsko i przelewał się przez ręce! [/QUOTE]

hehe, jak sobie tą uroczą scenę wyobrażę w myślach, to wymiękam ze śmiechu:D:D:D
Bercik "pełz" leżąc na podłodze niczym...włochata gąsienniczka:D

a foty nochala są piękne:) tylko całować Bercika po pycholu:)