Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i zrobiło się ogłoszeniowo u Bercika...ja też z ogłoszeniem przyleciałam...chłopię śpinka słodko i pomrukuje i pomlaskuje przez sen,a ja...no,właśnie proszę...

Choć nie adopcyjny...choć skołtuniony i zapchlony...choć śmierdzący straszliwie...choć z resztą łańcucha na szyi...MIECIO BŁAGA O POMOC...ŚLEPE 31KG ZAGŁODZONEGO I ZAMARZAJĄCEGO BERNARDYNA!!!

http://www.dogomania.pl/threads/178319-MIECIO-A-lepe-31kg-ZagA-odzonego-i-ZamarzajAE-cego-Bernardyna-POMOCY-Ratunku?p=13947846#post13947846

...zajrzyj proszę na jego wątek...może nie tylko uronisz łezkę...może uda Ci się pomóc i rzeczywiście uratować psie życie...

Posted

[quote name='zuzlikowa']N ie wiem gdzie uciekł mi post,którego napisałam...piszę jeszcze raz!
Dr Hildebrand stwierdził,że nie ma co tego tematu rozpatrywać,bo nie sądzi by teraz cokolwiek Bercika bolało.Ani obserwacja,ani badanie manualne,wyniki badań RTG i usg nie nie sugerują absolutnie takiej sytuacji...nie ma po co podawać środków przeciwbólowych gdy nie ma bólu.

Nooooooo i takiej odpowiedzi się spodziewałam - strasznie się cieszę :multi:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Zuzliku kochany wszyscy tu jesteśmy z Tobą i ciepłe myśli, słowa i fluidy wysyłamy :buzi:

I te dobre fluidy naprawdę działają :lol:
Cieszę się Zuzliku z dobrych wieści :loveu:
Berciku nie jedz już więcej takiej zimnej zupki. Taki spryciarz jak Bercik,
nauczy się pewnie także samodzielnego podgrzewania zupki :biggrina::biggrina:

Posted

Tyle tu mówiło się o wyczynie Bercika...jego koalicjant serdeczny w pomysłach i sprycie,czyli DROPISŁAW Wspaniały,pokazał dopiero wyczyn...by jednak zbyt mocno obu paniczyków nie zachęcać nadmiernym podziwem...nic Bercikowi nie powiedziałam,choć bardzo się uśmiałam z jego miny gdy spojrzał na mnie zdziwiony,jak prychałam przed monitorem!!!
Ale...aleeee oto i wyczyny Dropcia...pomyłka-Dropisława Pomysłowego!
http://www.dogomania.pl/threads/132491-LUBLIN-Dropek-ma-domek-Dropek-ma-domek?p=13956823#post13956823

...jeszcze się nie mogę uspokoić...zmykam na spacer,bo pokwikuję wzbudzając niepokój u obu psiaków...

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Bercik jest cudowny.
Zuzliku mam pytanie: jak Bercik chrapie?

Wiesz,zastanawiałam się dłuższą chwilę jak opisać chrapanie Bercika.I naprawdę jest to mieszanka pomlaskiwania z pomrukiwaniem i posapywaniem...wszystko to zaprawione niskim spokojnym oddechem przynoszącym też odczucie bezpieczeństwa,zdrowia,sytości...
Wiem,że ten opis jest bardziej stanem moich uczuić gdy słucham tego pochrapywania,ale tak właśnie mi się kojarzy- mlaskanie i posapywanie dające spokój i wyciszenie!Uwielbiam słuchać tych odgłosów snu Bercika i Zuzi...łapię się nawet w nocy na tym,że zamiast spać tonę w tych pochrapywaniach...i nie wiem kiedy usypiam spokojna i wyciszona!!!

Posted

Zuzliku...chyba zacznę Ci zazdrościć tego "relaksacyjnego chrapania"...moja psica cichutko śpi, no chyba że ma sny jakieś niespokojne, to wtedy skomli albo burczy...albo nóżkami przebiera...ale chrapać nie chrapie...więc w ciszy zasypiam:evil_lol: ( albo wsłuchuję się w inne "chrapki"...jak to Zuzlik pisze małżeństwa...:mad:)

Posted

Pytalam dlatego, ze moj labradorek tez chrapie. Czasem bardzo nisko i niespokojnie jakby sen byl smutny a czasem w innych tonach.
Wyobrazam sobie chrapanie Twojego "malucha".
Kurcze to musi byc super jak caly Bercik.

Posted

mój Dragon to ma chrapanie na zawołanie

jak go wyganiam z domu np na dwór
a on nie ma na to ochoty ...

to szybciutko sie kładzie jeszcze ma oczy otwarte i mocno głosno chrapie !!!!

nie ma mocnych aby go wygonił na dwór
pies jest zaspany i nie władny

kocham te jego chrapki i jego takeigo słodkiego

teraz lezy obok mnie tzn na moich nogach
on musi byc jak najbliżej swojej paniusi !!!!

Posted

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa w nocy spi obok łóżka z łapkami do góry
czasem mnie te jego chrapki budzą w nocy

oduczyłam się spać na brzegu łóżka bo pare razy nabiłam sie na te jego łapki sterczace (jak śpi na grzbiecie )

hhehhe