Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bajadera napisał(a):
Co do P. Śliwki. Czy wiesz jak często jest aktualizowana strona rządowa ze spisem stowarzyszeń ? Ja nie wiem ....

Tak często jak zgłaszane zmiany podlegające upublicznieniu są zatwierdzane.

I to nie jest spis stowarzyszeń, tylko Krajowy Rejestr Sądowy, którego informacje mają wpływ na tak zwany obrót prawny.

Ale to nie było ważne w inkryminowanym poście. Ważne było pytanie o treści wpisów nie znajdujących odzwierciedlenia w statucie.

P.S. Przestań siać histerie i argumenty w kontekscie braku odpowiedzi. Jak na razie ludzie nieodczuwający potrzeby odpowiedzi w ciągu kilku godzin (a nawet kilku dni) stanowią większość polskojęzycznych użytkowników Internetu.

To, że odpowiadam po kilku dniach a nie kwadransach jest wyłącznie TWOIM problemem...

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bajadera napisał(a):
Co do P. Śliwki. Czy wiesz jak często jest aktualizowana strona rządowa ze spisem stowarzyszeń ? Ja nie wiem ....

To nie jest strona rzadowa...

To nie jest strona ze spisem stowarzyszeń...

sz.

Posted

Od idiotki !
No i dobrze gov mają wszystkie instytucje związane z rządzeniem i administrowaniem w państwie. Ja rozumiem rządowy w tym właśnie szerokim zakresie, mądralko !

Na psach nie znam się w ogóle, nie odróżniam pyska od ogona, psa od suki, a taki pies to według mnie mops.

Posted

[quote name='Han Sharn']No zbyś niedługo Ci miesiączek na Dogomanii stuknie. Chętnie posłucham co zrobiłeś w tym czasie w realu żeby wprowadzać w życie swoje pomysły , które nam przedstawiasz w necie.
Niewątpliwie o wiele mniej niż Ty, czy inne osoby broniące z zapałem godnym lepszej sprawy chorego, skorumpowanego systemu.

I za to dziękuję.

Chociaż z drugiej storny - jakbyście nie dawali się tak głupio podpuszczać, to zamiast kilku tysięcy osób kilkadziesiąt z porywami do kilkuset miało by możliwość zapoznania się z moimi chorymi teoriami.

I możesz dalej udowadniać, że to co jest chore jest mniej chore, niż to co zaproponowałem. Wróć: to co z rzeczowej dyskusji o tym co dobre dla psów (a nie ich właścicieli i zgrai etatowych zarabiaczy) mogło by wyniknąć.

Podbijaj wątek dalej. Albo maszyne do pisania i kredki se kup a nie komputer z dostępem do Internetu...

Posted

Tak jak myślałam. I poziom też jak myślałam. Mogłabym Ci odpisać w tym samym tonie ale nie będę się zniżać do takiego poziomu. To raz.

A po drugie jakim prawem wypowiadasz się na temat tego co zrobiłam nie znając mnie i nie mając pojęcia co robię, kim jestem i czy naprawdę bronię tego niedobrego systemu.

I powiem Ci jedno, jesteś jak większość, chcesz żeby ludzie Cię słuchali, żeby za Tobą poszli a do tego trzeba się postarać. Pewno nie zrozumiesz, ale prawdziwy przywódca powinien sprawić żeby ludzie za nim podążali a nie zmuszać ich do tego i obrażać się jeśli nie chcą. Już to pisałam ale nie dotarło, zrób coś w realu, sam, dla idei którą wyznajesz a nie dla poklasku, a nie gadaj tylko na forum bo to akurat każdy potrafi.

P.S. Wybrałeś sobie niewłaściwą osobę na wroga, bo ja w przeciwieństwie do Ciebie robię coś w realu. Ale to już zupełnie inna historia. Nie mamy o czym dłużej rozmawiać.

Posted

szlak mnie już trafia jak czytam takie pierdoły :angryy: kogo serce boli że ktoś sprzedaje psy bez rodowodu .wolny kraj :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: jak komuś się nie podoba to niech kupi z papierkiem i tyle

Posted

monika113 napisał(a):
szlak mnie już trafia jak czytam takie pierdoły :angryy: kogo serce boli że ktoś sprzedaje psy bez rodowodu .wolny kraj :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: jak komuś się nie podoba to niech kupi z papierkiem i tyle

To chyba żart. Kogo serce boli? Mnie jak czytam o psach w rozmnażalniach albo płacz, bo pies niezrównoważony psychicznie. A krew mnie zalewa, kiedy ktoś próbuje mi wmówić, że można rozmnażać psy, które nie są hodowlane. No bo po co psu rodowód, na wystawę i tak nie pójdę. A tak to zaoszczędzę. A to, że rodzice takiego psa prawdopodobnie nie mają żadnych badań w kierunku chorób genetycznych i nikt nie starał się ich dobrać pod względem psychicznym to nic nie szkodzi.
Powinny być wysokie kary dla wszystkich amatorów - rozmnażaczy.

Posted

monika113 napisał(a):

Pierwszy post a już tyle w nim agresji.
Miłe wejście w świat dogomaniaków - witamy :)
Zapewne chodoffca - Tak ?
Mnie też trafia jak czytam coś takiego... .

Posted

monika113 napisał(a):

Jasne, że wolny. Ale tylko dopóki nie krzywdzi sie psów.

A wogóle to każdy ma wybór albo rasowy albo kundelek bez rodowodu, trzeciej opcji nie ma.

Posted

[quote name='Han Sharn']Jasne, że wolny. Ale tylko dopóki nie krzywdzi sie psów.

A wogóle to każdy ma wybór albo rasowy albo kundelek bez rodowodu, trzeciej opcji nie ma.

Masz rację " dopóki nie krzywdzi psów". Ale krzywdzić psy mozna w różny sposób.....
19 sierpnia pól świata obejrzalo film "Psy rasowe" na BBC. Puszka Pandory zostala otwarta, świat zamarl ze zgrozy i oburzenia.
W Polsce, jak widzę cicho na ten temat. Czyżby nikt nie oglądal i nie czytal komentarzy? Nie, wielu hodowców widzialo, ale glębiej niż do tej pory pochowali glowy w piasek i milczą.
Usiądź wygodnie, wlącz glośnik i nawet jeśli nie znasz angielskiego....zobacz koniecznie!
Drastyczne!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-1LyjlX4Mp8

Posted

Han Sharn napisał(a):
A po drugie jakim prawem wypowiadasz się na temat tego co zrobiłam nie znając mnie i nie mając pojęcia co robię, kim jestem i czy naprawdę bronię tego niedobrego systemu.

A dokładnie tym samym prawem jakim większość moich interlokutorów tutaj posądza mnie o najniższe z możliwych pobudek.

Na szczęście trzeźwo myślący kojarzą fakty. Coraz mocniej. I o to mi chodzi.

Han Sharn napisał(a):
I powiem Ci jedno, jesteś jak większość, chcesz żeby ludzie Cię słuchali, żeby za Tobą poszli a do tego trzeba się postarać.

Znaczy trzeba tylko Piłsudskiego, czy aż Stalina, albo innego Hitlera, żeby zrobić porządek z budelem, któremu nikt (słownie: NIKT) nie zaprzecza?

Han Sharn napisał(a):
Pewno nie zrozumiesz, ale prawdziwy przywódca powinien sprawić żeby ludzie za nim podążali a nie zmuszać ich do tego i obrażać się jeśli nie chcą. Już to pisałam ale nie dotarło, zrób coś w realu, sam, dla idei którą wyznajesz a nie dla poklasku, a nie gadaj tylko na forum bo to akurat każdy potrafi.

Pewno nie zrozumiesz, ale (póki co) "prawdziwi przywódcy", co to byli w stanie pociągnąć za sobą masy, więcej szkody zrobili niż pożytku.

Jak to Tomaszewski mówi o teoretycznie nieobowiązkowych związkach sportowych?

Ostatnie bastiony ortodoksyjnej komuny?

Niestety. Nie ostatnie.

Han Sharn napisał(a):
P.S. Wybrałeś sobie niewłaściwą osobę na wroga, bo ja w przeciwieństwie do Ciebie robię coś w realu. Ale to już zupełnie inna historia. Nie mamy o czym dłużej rozmawiać.

Fakt. Nie mamy. Pomysł, że wybrałem sobie kogoś (a nie coś) na wroga dyskwalifikuje.

I nie ględź, że coś robisz w ramach chorego systemu. Michnik i Kuroń teń próbowali. System od tego nie pieprznął. A cały czas są szuje, które żyją, z wyśmiewania ich naiwnych, młodzieńczych idei, negując przy okazji wszystko, co zrobili po tym jak dostali od systemu po dupie.

Powtórzę słowa Tomaszewskiego: BASTION ORTODOKSYJNEJ KOMUNY.

I prosze (po raz kolejny) bez tekstów, że można coś małego swojego. Nie w przypadku monopolu na prawdę nie kontrolowalnego w żaden sposób.

Uwłaszczeni aparatczycy, a czasami agenci muszą z czegoś żyć.

W sumie lepiej, jezeli żyją z krzywdy zwierząt a nie ludzi...

Posted

Ania! napisał(a):
To chyba żart. Kogo serce boli? Mnie jak czytam o psach w rozmnażalniach albo płacz, bo pies niezrównoważony psychicznie. A krew mnie zalewa, kiedy ktoś próbuje mi wmówić, że można rozmnażać psy, które nie są hodowlane. No bo po co psu rodowód, na wystawę i tak nie pójdę. A tak to zaoszczędzę. A to, że rodzice takiego psa prawdopodobnie nie mają żadnych badań w kierunku chorób genetycznych i nikt nie starał się ich dobrać pod względem psychicznym to nic nie szkodzi.
Powinny być wysokie kary dla wszystkich amatorów - rozmnażaczy.

Jasne. Jak najwyższe. Tak wysokie, żeby rozmnażaniem psów dla kasy (a czy coś innego robią koszerni hodowcy?) poza strukturami i nadzorem zainteresowała się mafia...

Nie chodzi o to, żeby karać. Zakazywać. Narzucać.

Chodzi o to, żeby organizacja mająca wpisana w statut szczytne cele albo zajęła się ich realizacją, albo przestała blokować możliwość działania ludziom, którym zależy na psach, a nie kasie, któa można z nich mieć.

Sorry...

Czym się różni bezpapierowy rozmnażacz, od rozmnażacza, który jak nie na 5-tej to 20-tej wystawie wyżebra w końcu dość ocen, żeby puścić mioty z "imprimatur"?

Obawiam się, że wyłącznie tym, iż pierwszy nie finansuje osób żyjących z psów (a nie dla psów!!!).

Osoby żyjące dla psów (a nie z psów) mogły by wnieść w kynologiczny ruch o wiele więcej, niż ci, którzy znaleźli taki a nie inny pomysł życie.

Posted

[quote name='zbyś']...
Powtórzę słowa Tomaszewskiego: BASTION ORTODOKSYJNEJ KOMUNY.

I prosze (po raz kolejny) bez tekstów, że można coś małego swojego. Nie w przypadku monopolu na prawdę nie kontrolowalnego w żaden sposób.

Uwłaszczeni aparatczycy, a czasami agenci muszą z czegoś żyć.

W sumie lepiej, jezeli żyją z krzywdy zwierząt a nie ludzi...
Machiavelli pisze tak:
"Reformator ma wrogów we wszystkich tych, którym stary porządek przynosił korzyści i zaledwie letnich zwolenników we wszystkich tych, którzy będą czerpali korzyści z nowego ładu."

To wiele wyjaśnia.

Posted

Impresja napisał(a):
smutne i bedzo prawdziwe. ale jesli w Polsce nie zmieni się ogólny stosunek ludzi do zwierząt to nie będzie lepiej. A Żwiązek faktycznie mógłby się tym zająć, zrobić coś żeby rodowodowe psy nie produkowały nierodowodowych dzieci...

To jest straszne! poprostu brakuje slow...

Posted

Axusia napisał(a):
Na owczarskim forum jest około 10 pseudo, forumowicze jedynie umieja zachwalac ich psy.
Z czym do ludzi? to sie nigdy nie zmieni .. ja juz trace nadzieje .. :roll:

Trzeba miec nadzieje. Nie damy sie! bedziemy walczyc!!!

• 2 weeks later...
Posted

niceravik napisał(a):
Machiavelli pisze tak:
"Reformator ma wrogów we wszystkich tych, którym stary porządek przynosił korzyści i zaledwie letnich zwolenników we wszystkich tych, którzy będą czerpali korzyści z nowego ładu."

Ujmując zagadnienie od innej strony:

Nie da się systemowo oddzielić pszczół od miodu i sępów od padliny.

:/

Posted

ujmując zagadnienie od jeszcze innej strony:
korzyść czerpana może mieć różnorodne znaczenie
czasem reformator, to osoba zmieniająca tylko osoby czerpiące korzyść
:/