Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

mru napisał(a):
trzymamy!

czekamy! :):)

ja wiem, ze kazdy sie boi odejscia zwierzecia
i że ZAWSZE sie przezywa

ale... to tez sa piekne chwile...
mimo, ze smutne
albo tragiczne...

ale ja bym nie oddała swoich
chociaz wolalabym zeby moje zwierzaki zyly :D
to ciesze sie, ze bylam z nimi
tez mnie to o coś wzbogaciło itd...
i tak dalej... rozumiecie... :roll:

(Twój tato nie czyta dogo to moge se pogadać :evil_lol:)

tez znam to uczucie , przezylam juz niejedna smierc swojego podopiecznego :( , tesknie za nimi okropnie i kazde z nich pamietam bardzo dokladnie. Mialam kiedys kotke zabrana ze schroniska w Celestynowie , niestety miala FIV czego efektem byla bialaczka , to bylo straszne , wzielam w pracy urlop i spalam z nią na ziemi przy jej posłaniu , pognalam z nia do pani Suminskiej bo juz nikomu nie wierzylam , ze sie nie da nic zrobic , niestety ona tez mi powiedziala ze nie ma sensu przeciagac na sile jej zycia , bo meczy sie ona i mecze sie ja , a ja dalej swoej. Dałam sobie wtedy ultimatum ze jesli w ciagu trzech dni sie nie poprawi to pojde ja uspie :( , na szczescie w tym nieszczesciu kotka jakby wiedziala co ja przezywam i tego dnia co mial zapasc "wyrok" umarlo mi z samego rana na rekach :(:( , nie macie pojecia jak ja jej dziekowalam , ze zdecydowala za mnie ....

Posted

bardzo to bolesne bylo , jedyna pociecha bylo to ze wiedzialam ze zapewnilam jej po schronisku kilka lat szcesliwego zycia , marzy mi sie zeby kazde zwierze mialo takie szczescie , dlatego biore do domu takie nieszczescia , kazde z moich zwierzakow ma smutna historie , no poza Azura ktora jaka malenka przynioslam do domu , tylko ona miala od malego szczesliwe zycie , albo inaczej to ja dzieki nim jestem szczesliwa

Posted

wzruszające... piękne...
Każde starsze zwierzę powinno mieć szansę odejść otoczone miłością.
Każde starsze zwierzę zasługuje na własny, ciepły kąt... chociaż na parę ostatnich miesięcy życia.

Posted

załozyłam Xantusiowi profil na NK , login i hasło jak najbardziej do udostepnienia , jako kontakt podałam tam swoje gg.
Dzisiaj wrzuce ogłoszenia na gumtree

Posted

Xantusik w czasie pracy siedzi w ogródku, a po pracy musi byc zamykany w zakładzie, czy praktycznie cały dzień sam:-(. Nie powiem, żeby mu sie to podobało, bo to bardzo towarzyski psiak.
I tak w czwartek, najpóźniej w piątek trzeba go stąd gdzies zabrać.
Jeżeli nic sie do tej pory nie znajdzie, to będzie musiał iśc do hotelu.
Nie wiem, jak to będzie , bo tam karmią suchą karmą, a on suchej karmy nie lubi, widocznie nie przyzwyczajony. Nie chciał nawet jeść Royala, którego miałam troszeczkę, a przecież Royala i tak by nie dostawał.
A on jeszcze chudziaczek i potrzebuje odkarmienia.

Posted

echhhhh :( , zla jestem bo narobilam sobie i wam nadziei na mojego tate a to niewiadomo jak wyjdzie , moglam siedziec cicho.
Staram sie na wszystkie strony cos znaleźć

Posted

Mam prośbę, jeżeli ktoś cos wpłacił na Xantusa na AFN, bardzo prosze o info na pw, jak to była suma. Bo tam nie mam wglądu w wielkość wpłat, a musze wiedzieć jaką sumą dysponuje dla Xantusa.:lol:

Posted

Orpha, czyli tata sie nie zdecyduje?:roll: Czy jeszcze potrzebuje trochę czasu.
Szkoda, bo Xantusik , to taka miła psina, przyjazny do wszystkich, również innych psów, taki dobry pies:p.

Posted

potrzebuje czasu , ja go nie naciskam bo chcialabym zeby decyzja byla jego decyzja :roll: , nie chce i nie moge go naciskac.
Porozgłaszam o nim gdzie tylko mogłam , zaangazowalam znajomych w pomoc w szukaniu domku , mam nadzieje ze jak nie moj ojciec to znajdzie sie ktos inny komu nie bedzie obojetny jego dom

Posted

Informacja dotyczy tylko płatnego tymczasu + koszty leczenia w Toruniu.
Niestety jest to zbyt duża odległość i nie zdecyduje sie na takie rozwiązanie. Gdyby był to dom stały, to co innego.
Później z takiej odległości ja nie jestem w stanie szukac domu, organizować transportu, a nie sądzę,żeby DT sam się tym chciał zająć.
Zreszta skoro to jest DT płatny, to tak samo jak by tu został w hotelu, a odpadaja koszty transportu.

Posted

ech no tak to by zupełnie sensu nie mialo :cool1: , będe szukac i pytac dalej. Teraz wiem o co odrazu pytac , sory ale nie mam doswiadczenia , wszelkie wskazowki mile widziane , zeby nikomu niepotrzebnie czasu nie zabierac