Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słuchajcie porozmawiam ze swoim ojcem , zeby go wzial na 1-2 miesiace , on kocha zwierzata , ale po smierci naszego jaminka jakos nigdy nie mial odwagi ,przezyl to strasznie. Jesli by go wzial na DT to cos mi sie wydaje, ze przy okazji rozwiazalaby sie sprawa DS , tylko mam pytanie odnosnie tego guza , poniewaz ojciec emeryt (ale sprawny ;))i obawiam sie ze koszt operacji przerosl by jego mozliwosci ,czy jakis polecony weterynarz ktory np.rozkalada platnosc na raty istnieje??
Jesli chodzi o rekomendacje to jest na tym portalu pare osob ,ktore mnie zna ,zreszta na wizytacje i rozmowe zgadzam sie bez dwoch zdan.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

sluchajcie robie co moge , ojca najpierw musze dorwac co niestety stanie sie dopiero jutro bo dzisiaj gdzies go wywialo , opowiedziec mu historie , pokaze zdjecia , niech sie zastanowi i podejmie decyzje czy chce i moze wykonac taki gest. Poza ojcem puscilam w ruch jeszcze pare osob , moze uda sie nam cos uzyskac.
Tak naprawde to mialam ogromna chec sama go na jakis czas przygarnac , ale niebawem przybedzie mi nowy psi domownik i obawiam sie ze nie podołalambym obowiazkom , bo z tego co czytam to Xantus wymagałby wzmozonej uwagi i opieki , a do tego nie wiem jaki charakter ma hasior ktorego bede brac ze schronu

Posted

no jemu bardzo potrzebna pomoc. fajnie gdyby Tata orphy sie zgodził. Ja znam wetkę z którą idzie się dogadac ale to pewnie nie ja jedna tutaj. hotel na jakis czas to tez rozwiązanie. a w jakim miejscu (Miejscowości )jest psiak?

Posted

madziamn napisał(a):
a w jakim miejscu (Miejscowości )jest psiak?

Pisak jest w Kielcach.
Orpha urabiaj tatę na Xantusia:loveu:
Jęśli z wyglądu i charakteru bedzie jak moj Czarek. To bedzie miał super psiaka:lol:

Posted

oj bardzo mi ta psina wlazla w serducho , gdyby nie to zamieszanie remontowe u mnie i adopcja psiaka , pewnie juz by mogl u mnie byc i czekac na dobry stały dom . Chociaz jak znam swoje szalenstwo , jeszcze wszystko moze sie zdarzyc. On ma taka słodka mordke :loveu:, i te oczka smutne :-( , jak mozna wywalic na bruk takiego uroczego psa ??? :angryy::angryy::angryy:

Dobrze , teraz prosba zeby ktos dokladnie napisał mi co psiakowi dolega , musze miec jakies konkretne infa na temat stanu jego zdrowia. Jesli jest mozliwa jakas pomoc finansowa w jego ewentualnym leczeniu to tez by bylo milo , z karma nie ma problemu wiec tym niech nikt sobie głowy nie zawraca , jak bedzie trzeba to zamiast dla trzech to dla czterech psow bede gotowac i ojcu dowozic , suche tez nie problem , zreszta mysle ze chlopakowi i tak z racji na wiek trzeba bedzie odpowiednia dla niego diete ustawic. Rany pisze tak jakbym juz wiedziala ze on tu bedzie , oby to byly prorocze słowa....

Posted

dziekuje za telefon , jutro przed poludniem bede do niej dzwonic w takim razie , wykorzystam telefon w pracy bo moj rachunek przekroczyl w tym miesiacu granice rozsadu :roll: , a jestem pewna ze rozmowa troche potrwa

Posted

Orpha, to w takim razie czekamy na decyzję taty:loveu:.

Dzwoniła też do mnie osoba z dogo z Warszawy/niestety nie usłyszałam wyraźnie nicku/ poruszona losem psiaka i tez mówiła, że być może jest szansa na DS dla Xantusia:lol:. Ma jeszcze do mnie dzwonić.

Jeżeli chodzi o zdrowie, to wiem tyle, co już wczesniej pisałam w wątku. Zmętnienie soczewek, ale jeszcze coś tam widzi, ja nie miałm dłuższego z nim kontaktu, ale wydaje mi się,że nie dosłyszy, tak też zresztą mówiły dziewczyny. Pani, u której teraz był, mówiła,że bardzo dużo siusiał , ale to może wynik zapalenia pęcherza, dawała mu Furagin i już jest o wiele lepiej.
Największym problemem jest guz jądra, który trzeba w miarę szybko zoperować.
Ale najpierw chciałam go zaszczepić, tylko jeszcze musze odczekać kilka dni, bo niedawno go odrobaczałam.
Xantus tylko przez kilka pierwszych dni, jak przybłąkał sie do nas bardzo wycieńczony prawie cały czas spał, teraz już jest bardzo żywotny, a jak zobaczy suczkę, to zachowuje sie jak młodzik:cool3:.

Posted

erka napisał(a):
Orpha, to w takim razie czekamy na decyzję taty:loveu:.

Dzwoniła też do mnie osoba z dogo z Warszawy/niestety nie usłyszałam wyraźnie nicku/ poruszona losem psiaka i tez mówiła, że być może jest szansa na DS dla Xantusia:lol:. Ma jeszcze do mnie dzwonić.

Jeżeli chodzi o zdrowie, to wiem tyle, co już wczesniej pisałam w wątku. Zmętnienie soczewek, ale jeszcze coś tam widzi, ja nie miałm dłuższego z nim kontaktu, ale wydaje mi się,że nie dosłyszy, tak też zresztą mówiły dziewczyny. Pani, u której teraz był, mówiła,że bardzo dużo siusiał , ale to może wynik zapalenia pęcherza, dawała mu Furagin i już jest o wiele lepiej.
Największym problemem jest guz jądra, który trzeba w miarę szybko zoperować.
Ale najpierw chciałam go zaszczepić, tylko jeszcze musze odczekać kilka dni, bo niedawno go odrobaczałam.
Xantus tylko przez kilka pierwszych dni, jak przybłąkał sie do nas bardzo wycieńczony prawie cały czas spał, teraz już jest bardzo żywotny, a jak zobaczy suczkę, to zachowuje sie jak młodzik:cool3:.

wzrok i słuch to nie pierwszyzna , mielismy jamnika ktory dozyl sedziwego wieku 19 lat i doskonale wiemy jak sie ma z tym niewidzeniem i nieslyszeniem,najbardziej interesuje mnie to siusianie , ale mysle ze skoro po furaginie przeszlo to faktycznie bylo to zwykle zapalenie , w koncu soro zamókl i zmarzl to wcale nie dziwota , no i pozostaje jeszcze ten nieszczesny guz , ale na to tez sie cos w razie czego poradzi.

Posted

Mru , wlazła mi ta psina głeboko i bede sie starac zeby mu chociaz tymczasa zapewnic , mam nadzieje ze mi sie uda , tfu tfu tfu trzy razy przez lewe ramie zeby nie zapeszyc

Posted

Oj. Zeby jeden domek wypalil:)

a gdyby jakis zostal:placz: to prosze o litosc dla slepego Czarusia. ma kilkanascie lat, slaba siersc i zimy nie przetrzymie w schronie:-( ( w moim podpise- jako drugi od lewej)

Posted

Charly napisał(a):
Oj. Zeby jeden domek wypalil:)

a gdyby jakis zostal:placz: to prosze o litosc dla slepego Czarusia. ma kilkanascie lat, slaba siersc i zimy nie przetrzymie w schronie:-( ( w moim podpise- jako drugi od lewej)

podsyłam linki wszytskim ktroych znam , chociaz tyle moge
Grzes na mnie krzyczy , ze zabroni mi wchodzic na dogomanie , bo siedze przed kompem i placze :-(

Posted

orpha napisał(a):
podsyłam linki wszytskim ktroych znam , chociaz tyle moge
Grzes na mnie krzyczy , ze zabroni mi wchodzic na dogomanie , bo siedze przed kompem i placze :-(

powiedz mu, że to normalne jak sie jest dobrym człowiekiem ;)
i że to nie przechodzi chyba nigdy
ale za to jak sie pomoże, to mniej osób potem płacze :eviltong:
chyba, że ze szczęścia!

trzymamy kciuki...

Posted

mru napisał(a):
powiedz mu, że to normalne jak sie jest dobrym człowiekiem ;)
i że to nie przechodzi chyba nigdy
ale za to jak sie pomoże, to mniej osób potem płacze :eviltong:
chyba, że ze szczęścia!

trzymamy kciuki...

on wie i dlatego tu niezaglada , boi sie ze sie rozklei , rozmawialam z nim wlasnie ze jak nie ojciec to moze my , postawil sie ze "NIE" bo wiem jak bedzie , ze on juz u nas zostanie ...... ale sie zainteresowal bo co jakis czas podpytuje mnie a ile ma lat , a co mu mu jest , a gdzie on jest

Posted

.. takie płakanie i takie dogo to czasem jest niczego sobie..Bo ja np. jak sobie zakwile od czasu do czasu, to mam tak, ze TZ zaraz przybiega i sie czule pyta, czy czasem czegos nie przeskrobał.. Hehe:):multi:

Posted

rany , boje sie jutrzejszego dnia , bo sama sobie juz nadzieji narobilam , a jak ojce powiedza ze nie ??:( w sumie to bym go rozumiala , on strasznie emocjonalny jest , moze byc tak ze bedzie sie bal , wezmie psa a za cwile cos sie stanie ..... :roll:. Rany , ale mam emocje ................

Posted

orpha napisał(a):
rany , boje sie jutrzejszego dnia , bo sama sobie juz nadzieji narobilam , a jak ojce powiedza ze nie ??:( w sumie to bym go rozumiala , on strasznie emocjonalny jest , moze byc tak ze bedzie sie bal , wezmie psa a za cwile cos sie stanie ..... :roll:. Rany , ale mam emocje ................

:buzi: nie bój się. Jak nie to nie. szukamy dalej:)