Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

13 maja 2008 odszedł ode mnie mój najlepszy przyjaciel :-(. Jednak dopiero teraz zdecydowałam się napisać o nim... Rex - czarny podpalany krótkowłosy jamniś. Był ze mną 14 lat. Gdy był młodszy towarzyszył mi podczas joggingu, jazdy na rolkach, rowerze, a potem chodziliśmy na spacerki...Przez 14 lat nigdy na nic mu nie dolegało. Zachorował tak niespodziewanie. :-( Tak bardzo o niego walczyłam. Ostatniego wieczora wstał i podszedł do swojego ulubionego fotela. Wtedy pomyślałam że już musi być dobrze. Jednak w nocy jego stan się pogorszył. Gdy rano jechałam z powrotem do weterynarza wiedziałam już że walkę przegrałam :-(, ale ciągle nie mogłam się z tym pogodzić. Dostał kolejną porcję leków ale nic nie pomogło :-(. Wtedy zdecydowałam że musze pozwolić mu odejść za TM. :-( Zasnął spokojnie w moich ramionach :placz:. Potem było zastanawianie się : "że może gdzieś popełniłam błąd", "że może coś mogłam jeszcze zrobić". Ale z drugiej strony wolę cierpieć po jego stracie niż nie mieć go nigdy. I wiem też, że to dzieki Rexowi "nauczyłam sie" kochać zwierzęta i nie być obojętną na ich los. Gdybym tylko mogła go jeszcze raz przytulić, chociaż przez chwile...

Posted

Dzieki!
Ja tez.. TZ jak wyjezdzal do Szwecji jakies 7 lat temu musial znalesc dom swojemu jamnikowi czarnemu podpalanemu. to byl jegop najwiekszy przyjaciel.. wiem jak TZ kocha jamniki wiec rok temu na urodziny przynioslam mu Sherry.
Tyle o Sherry - to Twoj watek

Myslicie o przygraniciu innego psa?

Posted

Na początku w ogóle nie chcieliśmy miec drugiego psa. Powód: jak patrzyłiśmy na chorego Rexia...:-( to się serce krajało i nie chcieliśmy kiedyś (ewentualnie) znów tego przeźywać. Ale ostatnio pomału zaczynamy myśleć o nowym piesku. Oczywiście o czarnym jamnikczku. Ale jeszcze nie teraz - pewnie gdzies za kilka miesięcy.

Posted

mowi sie ze czas leczy rany, jedni biora drugiego psiaka zaraz, inni po jakims czasie a niektrzy w ogole.
ja bym chyba nie dala rady bez psa w domu.. w wawie jak mieszkalam z rodzicami to nie mielismy psa, dopiero tu w szwecji najpierw Niunia, otem Sherry. teraz nie wyobrzam sobie zycia bez psa

my nie wiemy ile lat na Niunia i ile jej jeszcze zostalo :(

Posted

Anja jesteśmy z Wami... Rex spędził z Tobą 14 pięknych lat, kiedy byłaś smutna pewnie rozśmieszał Cie do łez, kiedy byłaś sama przychodził i wtulał łebek w Twoje ramie... Skad to wiem? Przeżyłam to samo... Już niedługo minie rok... Rok ja nie ma mojej najlepszej przyjaciółki - jamnisi Hapiczki... Też ma swój wątek na TM...

Posted

ciężko jest w domu bez psiaka, szczególnie jak się go miało 14 lat. Wiesz deer tu była jeszcze ta kwestia, że Reksik odszedł w maju :-( i nie chciałam na wakacje brać nowego psa. Głównie dlatego, że nie mogłabym go ze sobą zabrać.
Rex z nami jeździł na wakacje i wiedziałam np że gdybyśmy musieli gdzieś iść bez niego to on spokojnie poczekał w pokoju. Nic nie zniszczył i nie dawał się we znaki innym gościom szczekaniem czy wyciem. A w przypadku nowego psiaka nie wiem jak by było...

Posted

jamniki sa takie dlugowieczne, tylko potem sie czlowiek nie cieszy ze tyle bylo mu dano z nim byc tylko smutno ze juz go nie ma po takim czasie..

mam nadzieje ze i Niunia i Sherry beda zyc dlugo i szczesliwie

Posted

Śliczny jamniś. Wiem jak to boli. 6 sierpnia 2002 umarł mój miniaturowy jamniczek długowłosy Edi. Miał 11,5 lat.

8 sierpnia 2002 już był ze mną Rambo - teraz ma 6 lat. I to była dla mnie najlepsza decyzja.

Dałaś Rexowi kawał dobrego życia i miłość. Był szczęśliwy, a żyć będzie zawsze w twoim sercu

Posted

Dzięki wszystkim za wsparcie...:)

Pomału "dojrzewam" do decyzji o posiadaniu nowego psa, ale jak Isadora napisała Rexik zawsze będzie w moim sercu. Wczoraj długo nie mogłam zasnąć i zaczełam sobie przypominać jego śmieszne i hmm...dość nietypowe zachowania (np. za surową kapuste zrobiłby wszystko, a na poranny spacer nie wyszedł przed 10 - bo do tej godziny spał :) ).

Dla Rexika i wszystkich piesków, które odeszły za TM

• 3 months later...
    • 3 months later...