chils Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 mysle ze moze wczesniej go ktos przetracil albo cus i on o tym pamieta, bo jak zajmuje go przysmakiem to nawet nie zauwaza ze wycieram mu ta lapke ;)wkoncu jakis sposob podzialal.Ale jak widzi ze cos sie z nia robi to atakuje :/ W przyszlym miesiacu ide z kotem na szczepienie to zabiore go ze soba niech weterynarz zobaczy co jest konkretna przyczyna ;) Quote
chils Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 trisek sie rozwija, jest juz odwazniejszy, ale i ja go poznaje ;) znalazlam sposoby na jego humorki hehe(a potrafi sie obrazic np za kapiel i caly wieczor ze mna nie "gadac " ;) ) zaprzyjaznil sie juz tu ze zwierzakami, tylko do obcych psow podchodzi z dystansem i niektore z miejsca nie lubi :/ problem z lapka jest rzadszy, kuleje tylko przy dluzszych spacerkach przy zmianie pogody.Strasznie sie juz przywiazal chodzi za mna krok w krok ij est strasznie zazdrosny :evil_lol: postaram sie w niedlugim czasie wklepac jakies fotki od niego pozdrawiam Quote
Poker Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 to fajne wieści o Trisku :lol:,on tak krok w krok chodzi,bo nie chce stracić swojej pańci. Quote
GoskaGoska Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
agnieszkal2 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Słuchajcie,napisałam do kilku modów,zeby wątek Triska przenieść...zero odzewu:shake: Quote
GoskaGoska Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Anieszka a zmien tytul wátku to moze wtedy przeniosa Quote
agnieszkal2 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 GoskaGoska napisał(a):Anieszka a zmien tytul wátku to moze wtedy przeniosa No..kochana Pianka przeniosła:lol: Quote
chils Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 witam, czy moglabymi ktoras powiedziec dokladnie kiedy trisek byl szczepiony ?? mam malutki problemek z trisem, wczoraj przy wycieraniu po mokrym spacerze ugryzl mnie do krwi i opuchlizna jeszcze niezchodzi :/ a dzisiaj rano( chyba z zazdrosci ) jak moj maz sie do mnie przytulil to rzucil sie na niego i troszku go w reke pogryzl :( i niewiem czy nie powinnam go juz zaszczepic ponownie :) ma ktoras moze na to rade ?? prosze pomozcie ;( pozdrawiam cieplutko Quote
kikou Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 jejku..... nie dostałaś książeczki zdrowia? tam powinny być wpisy ze szczepieniami. postaram sie sprawdzić w schronisku dokładną datę szczepienia... Quote
chils Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 brak ksiazeczki jest niestety moja wina bo poprosilam dziewczyny zeby mi ja przeslaly poczta tutaj zeby nie blakala sie po polsce tylko byla bezposrednio do mnie ale niestety chyba zaginela na poczcie bo aga mi ja juz dawno wyslala i jeszcze nie doszla :/ naszczescie znala kod cipa i moge mu wyrobic nowa, tylko ze niewiem wlasnie o szczepieniach nic dokladnego :( dzieki za pomoc :* Quote
Koperek Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='chils']witam, czy moglabymi ktoras powiedziec dokladnie kiedy trisek byl szczepiony ?? mam malutki problemek z trisem, wczoraj przy wycieraniu po mokrym spacerze ugryzl mnie do krwi i opuchlizna jeszcze niezchodzi :/ a dzisiaj rano( chyba z zazdrosci ) jak moj maz sie do mnie przytulil to rzucil sie na niego i troszku go w reke pogryzl :( i niewiem czy nie powinnam go juz zaszczepic ponownie :) ma ktoras moze na to rade ?? prosze pomozcie ;( pozdrawiam cieplutko Przeczytalam kilka stron wstecz i z Twoich opisów chils coś wywnioskowałam. Pisalaś, że na początku dwa razy dal sobie wytrzeć łapy bez problemu, potem już coś mu nie pasowało i lapał za ręce, nie gryząc, a teraz w końcu użarł do krwi. Otóż sprawdzał od pocżątku przebywania u Ciebie na ile może sobie pozwolić. Coraz to bardziej się naburmuszał, a Ty nie reagowałaś na jego humorki i teraz są skutki. Pozwalałaś mu trochę porządzić, więc skorzystał. Nie chcę się wymądrzać! Chodzi mi jedynie o naprawę jego głupiego zachowania. Następnym razem po spacerze koniecznie kaganiec na pyszczek i wycieranie łap, czy mu się to podoba, czy nie. Jedno warknięcie i z liścia. Drugie warknięcie to samo. Trzeci raz już nie spróbuje. Przeciez Ty musisz być przewodnikiem, a Tris musi zrozumieć, że krzywdy mu nie robisz! Po każdym wycieraniu lap konieczna nagroda!!! Czy to smakołyk, czy tulanko/głaskanko. Druga rzecz: zazdrość o Ciebie. Wydaje mu się, że rządzi (co powyżej) to i ma prawo ustawiać innych członków rodziny- w tym Twojego męża. Jeżeli ustalicie sobie z nim hierarchię to powinien przestać reagować agresją na Wasze przytulanie, bo spadnie dwa szczeble niżej i nie w jego gestii już to będzie. Quote
chils Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 hi, dzieki za rady, wlasnie chodzi o to ze on nie zawsze reaguje agresywnie, nieraz bez problemu naje sie wytrzec, raz nawet dal mojemu mezowi :D czasem ma takie dziwne napady. Ja wiem ze on ma swoj wiek i ulozony charakterek jak starsi ludzie a to co robi to jest kwestia przeszlosci (szkoda ze nieznanej :( ). Ostatnio jak za duzo przy wycieraniu pokazywal zabki to poprostu wyprosilam go za drzwi (na szczescie nie mamy sasiadow ) i zostawilam go tam do czasu az zrobilam sobie herbate.Jak go wpuscilam zmiekl troche bo ogupila pewnie hehe i wzielam sie spowrotem za wycieranie lapek a jak podniosl warge to pokazalam mu palcem na drzwi i wytlumaczylam ze jak sie nie uspokoi to znow go wyprosze - i w sumie podzilalo :D mysle ze to bedzie jakis sposob moj karania go za to bo niechcialabym przemoca gdyz on sie strasznie boi jak sie rece podnosi i reaguje agresywnie (to pewnie tez wynik tego co bylo kiedys ). A przysmaki zawsze dostaje jak w trakcie wycieranie mnie nie hapnie :D takze mysle ze w koncu zrozumie ze mi na zlosc nie robi tylko sobie takim zachowaniem. chcialabym go tylko zaszczepisc teraz w miesiacu, bo niestety niemam tej ksiazeczki.Ale jest koffany :) nie moge narzekac jak widze jak sie na spacerach szaleje a teraz jeszcze na sniegu to az sie mordka cieszy heeh urwis z niego niezly ;) Quote
kikou Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 sprawdzałam w schronisku.... nie ma tam wpisu o szczepieniu, czyli zaszczep do jak najszybciej normalnie psy sa szczepione zaraz po kwaranntannie czyli po dwoch tygodniach po przyjeciu ale są wyjatki jak np. pies jest podziębiony czy coś takiego.... o ile pamiętam ten psiak miał na kopercie ze swoimi dokumentami wpisana już "L" (czyli, że do uśpienia) więc może dlatego nie był zaszczepiony... Quote
agnieszkal2 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Dziewczyny,usiłowałam sobie przypomniec,co widziałam,jak przegladałam ksiązeczkę Trisa,kiedy u mnie był...wydaje mi sie,ze nie było wpisu o szczepieniu na wsciekliznę,tylko na parwo... Quote
chils Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 hi, mozecie mi pomoc jak moge wstawic zdjecia Trisa ?? Bo niewiem kompletnie jak to zrobic. dzieki Quote
chils Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4007/grennderungimg0880mq2.jpg[/IMG] Quote
chils Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 z domownikiem/ rywalem :) [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/5341/grennderungdrehenvonimgyq3.jpg[/IMG] Quote
chils Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 "taki tam sobie ja" [IMG]http://img201.imageshack.us/img201/3031/grennderungimg0639hd8.jpg[/IMG] Quote
kikou Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [B][COLOR=magenta]c u d o w n e z d i e c i a !!![/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/B] [COLOR=#ff00ff]aż się łezka kręci w oku....[/COLOR] Quote
Koperek Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Piesio wypiękniał bardzo!:loveu: Odmłodniał co najmniej kilka lat!:loveu: A jak postępy w "wychowywaniu"?? Quote
Poker Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 super wygląda.:loveu: Osoby ,które go wiozły do Greven tez bardzo się cieszą z tego,że przyczyniły się do jego szczęścia. Quote
kikou Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 ostatecznie pozostałe 95,- które trzymałyśmy na czarną godzine poszło po połowie do Neris na leczenie Nemo i do Ulv na Jej gromade prosze Agniesie o wpisanie tego do rozliczenia na pierwsza strone, a dziewczyny poprosze o potwierdzenie tego faktu jak przelew dojdzie... Quote
agnieszkal2 Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 [quote name='chils']"taki tam sobie ja" cuuudny! kikou,dopisałam na 1.stronie o tych 95.zł. Quote
Recommended Posts