Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kikou']dzisiaj został zaksięgowany przelew od
Jo37 - 30,- prosze zapisać na pierwszej stronie....

to niestety ciągle tylko 10% wymaganej kwoty...

Grosik do grosza się uzbiera ja też się dorzucę oczywiście jutro lub w pon jak wypłata przyjdzie

Posted

[quote name='GoskaGoska']ja uwazam, ze moze wogole kikou zajmniesz się zbieraniem kasy na niego, bo jesli z Greven - ciężko się kontaktowac, to przynajmniej będziemy miec aktualne wieści ile kasy wpłynęło, ile brakuje itd....w mbanku przelewy są za darmo, wiec dodatkowych kosztow nie będziesz ponosic.

uścisle, ze niestety teraz w mbanku na zwykłym koncie każda operacja kosztuje 0,50 zł ale oczywiście to nic nie szkodzi....
może zakładałaś swoje konto odczas jakiejś promocji i dlatego masz bezpłatne...

Posted

Poker napisał(a):
na jakie konto mam wpłacić moje stałe 20 zł i dodatkowo jednorazowo 35 zł?

jeśli na Triska pobyt to na moje z pierwszego postu...

Posted

[quote name='GoskaGoska']zrobilam bazerek na hoteliki Trisa : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117175 zysk będzie na hoteliki jak się chętny na zakup znajdzie. Potrące sobie tylko koszt zakupu

A to nie jest nielegalne? To byly stare zasaady robienia bazarków, na nowym o i le dobrze pamiétam nie mam juz tak dobrze. A poza tym sama kupujé na bazarki w Primarku i to nie sá taaakie wielki koszty, zebym musiala sobie oddawac:razz:

Posted

[quote name='emilia2280']A to nie jest nielegalne? To byly stare zasaady robienia bazarków, na nowym o i le dobrze pamiétam nie mam juz tak dobrze. A poza tym sama kupujé na bazarki w Primarku i to nie sá taaakie wielki koszty, zebym musiala sobie oddawac:razz:
Slusznie Emilio-to nie secondhand tylko całosc ze sprzedanych rzeczy przekazana na rzecz zwierzat.:razz:

Posted

emilia2280 napisał(a):
A to nie jest nielegalne? To byly stare zasaady robienia bazarków, na nowym o i le dobrze pamiétam nie mam juz tak dobrze. A poza tym sama kupujé na bazarki w Primarku i to nie sá taaakie wielki koszty, zebym musiala sobie oddawac:razz:

Emila ja pisalam na jakich zasadach robię bazarek, i dziewczyny nie mialy nic przeciwko. A pod opieką psa wirtulanie, za ktorego placę co miesiąc, wczesniej robilam bazarek na Baron gdzie koszty pokrylam towaru ja i jeszcze dołożylam by pokryc calkiem koszty leczenia, poza tym jak mogę to wspomagam finansowo dokladam się do roznych psiakow oraz robie psom allegro z ok 90 psom i rowniez to oplacam z wlasnej kieszen. Ale niestety, więcej nie mogę dać od sobie, i nie mogę jeszcze kupowac towaru - jego finansowac z własnej kieszeni, bo to wszystko jak się zsumuje to juz nie będą drobne, moze dla ciebie to nie są wielkie koszty, kazdy ocenia po zasobnosci swojego portfela. Ja ma teraz olbrzmie wydatki i kredyty do spłacania - i tak naprawdę nie mogę sobie pozwalac na następne ekstra wydatki, tak wbrew rozsądkowi, kiedy mogę to się dokładam. Chcę pomoc i zawsze uwazam, ze lepsze to niz nic, piszę otwarcie co i jak. A Ty jesli masz sytuacje, ze mozesz finasowo pomagac i jeszcze dodatkowo inwestowac w towar, to się cieszę. Ja nie ma takie swobodny finansowej i swoj limit wykladania kasy narazie się wyczerpal. A ze towar ma dużo, bo zajmuję się jego sprzedaża, więc pomysłałam, ze jeszcze tak mozna pomoc

ps. dziwne ze tak się bazarkiem zainteresowałyscie, bo jak wklajałam off na Waszym wątku, ze pies na cito potrzebuje pomocy, bo w karcie ma wyrok, to zadna z Was nic do napisania nie miala

Posted

[quote name='ARKA']Slusznie Emilio-to nie secondhand tylko całosc ze sprzedanych rzeczy przekazana na rzecz zwierzat.:razz:
no secendhand to nie jest, bo rzeczy są nowe. NIe ze sobie ponosilam , a teraz odsprzedaję i zabieram dla siebie. A Wam gratuje , ze tak chętnie zniechęcacie do niesienia pomocy. Jesli tak jestes zbulwersowane, to ja bazarki mogę wycofac. I sprzedam towar normalnie.
Sprawy naszych psiakow nikt nie rozglasnia, i musimy sobie same radzic , zas na nasze konto nie wpływają szczodre datki jak na psiaki Krzyczkowe. A utrzymac psy w hotelikach trzeba tak samo. macie lepsze pomysly to proszę, jak pozyskac srodki, bo krytykowac kazdy potrafi. JAK POWIEDZIALAM OSOBY, KTORE SIĘ PRZYCZYNIAJĄ DO RATOWANIA ZYC DZIADKOW WROCLAWSKI NIC PRZECIW NIE MIALY. Ale Wy jesli macie, to proszę, podajcie lepsze pomysly, bo jeszcze sporo kasy nam brakuje

Posted

To nie chodzi o to co dziewczyny mialy przeciw czy nie. To niestety, albo stety nie zalezy od nich- takie sá zasady bazarków. Za niestosowanie sié do regulaminu- poczytaj sobie jakie sá konsekwencje. Ja Cié uswiadamiam, zanim zrobi to mod.

A ile kto pomaga i gdzie- nie bédziemy sié tu licytowac... Ty pomagasz tu, ja tam, nikt nie pomaga wszystkim, bo narazie nie ma tu takiego, który ma na to srodki.

P.S. A poza tym, co to za idea wystawiania bazarku "za zwrotem kosztów"? Kazdy moze pójsc do sklepu, nakupowac, bóg wie czego i ile i sprzedawac az swiszczy, bo to go nic nie kosztuje.

Wiéc albo sié cos daje od siebie albo nie. Proste.

Posted

[quote name='emilia2280']To nie chodzi o to co dziewczyny mialy przeciw czy nie. To niestety, albo stety nie zalezy od nich- takie sá zasady bazarków. Za niestosowanie sié do regulaminu- poczytaj sobie jakie sá konsekwencje. Ja Cié uswiadamiam, zanim zrobi to mod.

A ile kto pomaga i gdzie- nie bédziemy sié tu licytowac... Ty pomagasz tu, ja tam, nikt nie pomaga wszystkim, bo narazie nie ma tu takiego, który ma na to srodki.

a moze tricolorka wrzuccie tutaj:

http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=6

Posted

emilia2280 napisał(a):
P.S. A poza tym, co to za idea wystawiania bazarku "za zwrotem kosztów"? Kazdy moze pójsc do sklepu, nakupowac, bóg wie czego i ile i sprzedawac az swiszczy, bo to go nic nie kosztuje.

Wiéc albo sié cos daje od siebie albo nie. Proste.

A jaka jest idea takiego sprzedawania???? Bo jeśli miałabym wydać w sklepie pieniądze (których nie mam dużo) po to żeby zrobic bazarek, obserwowac go, sprawdzać wpłaty, pakowac paczki i biegać na pocztę żeby je wysłać, to chyba rozsądniej byłoby te pieniądze wydane w sklepie wpłacić od razu na konto potrzebującego psa.
A poza tym Goska też daje od siebie - chociażby ryzyko, że nikt nie kupi fantów z bazarku...

Posted

cyt: emila2288 :"P.S. A poza tym, co to za idea wystawiania bazarku "za zwrotem kosztów"? Kazdy moze pójsc do sklepu, nakupowac, bóg wie czego i ile i sprzedawac az swiszczy, bo to go nic nie kosztuje.

Wiéc albo sié cos daje od siebie albo nie. Proste. "
Nie wiem emila 2288 - czy ty czytasz ze zrozumieniem , czy nie. Bo jakos wciąz nie wiem skąd biorą się te twoje bluwersacje - Coz nie kazdy moze isc do sklepu i kupic rzeczy z Londynie, nie kazdy ma allegro by kupowac na nim. Poza tym, ze pewnie, ze mogę wystawić tą sama torebkę na allegro - sprzedac , a to co zarobię przeznaczyc na psa i wyjdzie na to samo, bez jakis komentarzy i pouczenia. Tylko po 1. to po co jeszcze oplacac dodatkowo na allegro koszt wystawienia towaru, po 2 . po co płacic prowizję 4% od sprzedazy - zawsze to będzie ciut więcej na psa. 3. Poza tym tu ludzie , ktorzy biorą udzialy w bazarku na dogo - widzą dokładnie na jakiego psa jest zysk przeznaczony , widzą w jaki sposob się staram pomoc psom itd, a na allegro roi się od oszustow. 4. tu jak ktos chce przeznaczyc kasę na psa - to da większą cenę od tej na allegro za towar. Przyklad torby za 24 - odrazu 30zl.
A juz tych twoich slow - albo cos się daje od siebie, albo nie to juz calkiem moja droga nie rozumiem. Niech dotrze do ciebie, ze juz robilam bazarek i sama jeszcze dokladalam swoją kasę. Procz bazarku itd, na rzecz psiakow juz tez dalam kasę tyle ile moglam.Niestety więcej juz nie mogę, a bezczynna nie chcę byc więc staram się w jakis sposob znalesc jeszcze fundusze dla psow, oferując towar, ktory normalnie ma w sprzedazy na allegro. I nie ma probelmu z ich sprzedazą. Nie sprzedaję czegos, co kupilam dla siebie, a teraz mam wydzimisie , ze tego nie chce to odsprzedam. Nie wiem z czym masz problem. Chcialam tych torebke jeszcze wystawic ok 10szt i jesli z kazdej by bylo po zysku 10zl - to Tris miałby juz 100zl. Nie stac mnie aby dawac od siebie tyle towaru, więc wydawał mi się to bardzo dobry pomysl.
Poza tym od siebie daje tyle ile mogę, ale jesli juz więcej nie mogę a potrzeby wciąż są duże finansowe to trzeba jeszcze coś wymyśleć. Ale jak czytam takie wpisy jak twoje, to ręce opadają i czlowiek faktycznie ma ochotę powiedziec i na co to wszystko, po co? Czlowie wymysla cos, wgrywa zdjęcia na forum, poświęca czemuś czas, by cos jeszcze dac od siebie, a pozniej nie wiem o co jest posądzany? Chyba oto , ze więcej juz nie ma kasy by dac jeszcze więcej.
Tylko, ze ja nie lubię byc bezczynna, więc staram się znaleść jakies inne rozwiązania. Zresztą wyrazilas swoje zdanie, a ja nie zamierzam się juz więcej tlumczaczyc.

Posted

dziewczyny, nie wkurzajcie ,bo się zrobi bagno,a tak miło sie współpracowało.
Tu chodzi o to,że regulamin bazarku obecnie nie pozwala na odliczanie kosztów. Ja też uważam,że to nie jest słuszne,ale tak po prostu jest.
Można czasem kupić gdzieś coś tanio i sprzedać na bazarku z zyskiem i całe pieniądze przeznaczyć na psy,a wkład własny potraktować też jako pomoc finansową.
Można równowartość zakupów wpłacić bez bazarku,ale to będzie mniejsza kwota.