Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TRIS JEST w DS U CHILS!!!:)

WRZESIEŃ - PAŹDZIERNIK 2008
z poprz.miesiąca................................66,00
Ewa P..............................................50,00
agnieszkal2.......................................20,00

zaleglosci Olafa z wrzesnia,..............12,50
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=115354

pobyt Rudzika od 24.09 do 23.10..........15,00
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116722

Pozostale 108,50 trzymamy na nowe miesiace dla Rudego i Olafa...w zaleznosci gdzie bedzie brakowac.

13,50 zł poszło na pobyt Olafa, na listopad..
pozostałe 95,- poszło po połowie do Neris na leczenie Nemo i do Ulv na Jej gromade

TRIS
...jest niewielkim, pogodnym pieskiem z wrocławskiego schroniska. Po przyjęciu trafił od razu do boksu ze starszymi pieskami, które są przeznaczane do eutanazji... Nieraz podczas odwiedzin w schronie nie zwracałam na niego większej uwagi...Nie narzucał się nigdy nikomu,pewnie dalej cierpiałby w milczeniu, gdyby nie alarm,że został przeznaczony do ...eutanazji! Póki nie było konkretnego terminu,nikt się nie przejmował jego losem, bo przecież były inne psy z bliższym terminem,które trzeba było ratować... Na dogo nazywany był "Tricolor" ze względu na swoje,jak sie wydawało,trójbarwne umaszczenie...(tak naprawdę Tris jest podpalany:eviltong: ).Tak było aż do przedwczoraj.Trisia miało wczoraj nie być na świecie!:-( Dzięki zbiorowej pomocy dobrych ludzi umknął wczoraj śmierci. Ja miałam okazję spędzić z nim kilka godzin. Wtedy przekonałam się ,jak bardzo był niedoceniany i jaka wielka strata by była,gdyby pomoc przyszłą za późno...

To uroczy, pełen życia psiaczek!!! Myślę,że miał kiedyś domek,bo, choć był mocno przestraszony, grzecznie się załatwiał na dwóch spacerach, na schody prowadzące do klatki schodowej wspinał się lotem błyskawicy
Jest bardzo łagodny, z moimi suniami dogadał się, a najbardziej ujął mnie tym, że ufnie pozwalał mi na wszystkie zabiegi,jakie przy nim robiłam,łącznie z kąpielą i suszeniem, patrzył mi w oczy i wtulał się we mnie...usiadł mi nawet na kolanach:loveu:

Kiedy jedna z moich suniek okazywała zazdrość,on biegł do mnie piszcząc i łapał mnie łapkami,żeby go nie zostawiać samego...bardzo go pokochałam,gdyby nie przeszkody niepozwalające mi go zatrzymać,nie oddałabym go nikomu!
Jest bardzo inteligentny, reagował na prawie każde zawołanie,czuł,że to JEGO wołam. Grzecznie wypił wodę z miseczki,a w mieszkaniu błyskawicznie się zaadaptował, nawet sobie pospał trochę...
Mimo tego,że nie jest najmłodszy,ma w sobie mnóstwo energii...pozazdrościć by mu mógł niejeden młodszy,niekoniecznie pies:evil_lol:
Jednocześnie nie rozrabia,w ciągu kilku godzin nie nabrudził w domu, za to na spacerku szybko załatwił swoje sprawy:) Z pewnością zasługuje na długie lata szczęśliwego życia, a mogę zapewnić ,że od razu odwzajemnia dobro,jakie mu się okazuje...płakać mi się chce na myśl,że mógłby już nie żyć...

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy którejś z Was też ale Sandra czyli Greven wyslała do mnie dzisiaj dwa mmsy z Triskiem biegającym po trawce oraz siedzącym. Wszystko u niego ok.

Agnieszka- czy Sandra potwierdziła Ci kwotę za hotel?