Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu nowego, kochającego domu dla 2-letniego, przemiłego i przepięknego nowofundlanda-Arona. Dotychczasowi właściciele są zmuszeni oddać go, lecz zrobią to tylko w odpowiednie, kochające ręce.

Oto mail jaki dostałam od właścicieli Arona:
"Nazywam się Aron, mam dwa lata a dokładniej dwa i trzy miesiące. Pochodze z rodziny wodołazów- novofunland'ów. Kocham wszystkich dookoła. Moją pasją jest spanie, leżakowanie, spanie, leżakowanie...Mówią o mnie, ze jestem duży misio. Moje zalety to wiellllkie serce, nie gryze (to zazwyczaj ja jestem gryziony przez inne psiaki, no po prostu nie umiem się bronić, moją siłą jest mój wygląd i nic poza tym). Wady: podobno chrapie ale mi nic o tym nie wiadomo:))) Taki jestem"

Piesek wychowywał się w Warszawie w mieszkaniu, wiec doskonałe wie jak się zachować w domku. Aron to typowy kanapowiec nie nadaje sie do pilnowania posesji, lecz raczej do wspólnego podążania przez życie, do kochania, zabawy i przytulania. Toleruje wszystko co się rusza, każde zwierze i człowieka, są to cechy charakterystyczne dla tej rasy.Obecnie znajduje się w hotelu pod Toruniem, gdzie czuje się baaaardzo samotny:-( Zapadła decyzja o zabraniu go stamtąd i obecnie oprócz domku stałego poszukujemy chociażby domku tymczasowego nawet płatnego!!!, najlepiej w okolicach Torunia bądź Warszawy.

Aron wygląda nowego domku-nie pozwólmy mu dłużej czekać!!!

Posted

Wymarzonym domkiem dla Arona byłby domek z ogródkiem ,żeby psinka miała trochę przestrzeni.

Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś zrobił banerek dla Arona bo ja niestety nie potrafię.

Posted

Zaraz go podam dalej, bo są dwa domki fajne dla niufów kochajacych dzieci ;)

PS
Proszę Was - piszcie poprawnie rasę, bo jak wpisuję nowofundland to nie widze tematu.... Pisze się nowofunDland - przez " d" w środku ;) Wiem, ze mało osób wie i większosć wymawia nieprawidłowo stąd te błędy ;) I nie przejmujcie się....Nawet na stronie ZK ( 2 oddziałów ) pisało nowofunland ...

Posted

Nie piesek nie jest wykastrowany. Właściciele rozważają oddanie go ponieważ nie mają obecnie warunków dla tak dużego psa, nie chcą żeby męczył się w mieszkaniu w bloku w Warszawie, poza tym pracują całe dnie i maja kilku miesięczne dziecko. Najchętniej by go zatrzymali ale szukają domu, w którym będzie mu lepiej.

Posted

ciagle mnie zastanawia mnie glupota ludzka,a przeciez przed zakupem ,to nie wiedzieli ,ze pies wyrosnie duzy ?majacy swoje potrzeby i wymagania:angryy:i dlaczego meczyli go w betonowych scianach az 2 lata:angryy:
Bezmyslnosc ludzka nie zna granic:mad::mad:
nastepna ofiara glupoty, szuka odpowiedzialnych opiekunow,znajacych potrzeby tego "maluszka"Najlepiej majacych dom z ogrodem w poblizu zbiornikow wodnych.kastaracja uchroni go przed hodowcami i pseudohodowcami.

Posted

ciagle mnie zastanawia mnie glupota ludzka,a przeciez przed zakupem ,to nie wiedzieli ,ze pies wyrosnie duzy...niech go chociaz wykastrują ...:shake::shake::shake::shake:wtedy dla nas bedzie latwiej ...ogloszenia sie porobi i pseudohodowca ...:mad:nic nie zarobi

Posted

Rozumiem twoją frustracje ale nie można wszystkiego generalizować. Życie różnie może się potoczyć, raz masz pieniądze i duży dom za chwile nie, raz jesteś sam a za chwile masz rodzinę-wszystko się może szybko zmienić- nie twierdze że tak jest w tym przypadku. Nie mam zamiaru nikogo tłumaczyć i proszę tylko o posty mające na celu pomoc Aronowi a nie wywody na temat jego właścicieli, którzy naprawdę są sympatycznymi i odpowiedzialnymi ludźmi.
Kastracje można wykonać przed adopcją.

Posted

Nie przesadzajcie z tym mieszkaniem w bloku, bo moja Zmorka w betonowym osiedlu była duuuuuuuuuuużo szczęśliwsza niż w domku z ogrodem :cool1: Trzeba tylko chcież i mieć czas. Widać ludzie stwierdzili, że czegos brakuje.... Różnie życie się toczy.

Na razie czekam na info o domku jednym.

Posted

Nie było mnie kilka dni, stąd moja nieobecność na forum. W tym czasie odezwała sie do mnie jedna Pani zainteresowana adopcja Arona zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.

Pysia napisał(a):
Na razie czekam na info o domku jednym.

Czy domek sie odezwał?