szalej Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Gdzie mogę się skontaktować z jakąś organizacją która działa na terenie warszawy? Quote
Ilka21 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 szalej napisał(a):Gdzie mogę się skontaktować z jakąś organizacją która działa na terenie warszawy? Zapraszam np. do kontaktu z naszym Stowarzyszeniem Zwierzęta Ludziom (zwierzetaludziom.pl) Quote
m.m Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='szalej']Czy jeśli chcę być wolontariuszem to po ukończeniu kursów mogę zostać kynoterapeutą/dogoterapeutą jeśli studia mam ukończone w innym kierunku?? Jeśli chcesz być wolontariuszem i pomagać specjalistom- nie musisz mieć studiów kierunkowych, jeśli chcesz być terapeutą- zawsze trzeba mieć odpowiednie wykształcenie. Quote
Rafka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 W niektórych organizacjach wolontariusze pracują jak TEAM - pies i jego przewodnik oraz terapeuta z doświadczeniem. Wcześniej razem omawiają zasady współpracy. Terapeuta odpowiedzialny jest za pracę z dzieckiem, przewodnik za przygotowanie psa i dbanie o jego dobrostan. Możesz też przyłączyć się do grupy, która prowadzi programy odwiedzin np w domach seniora, hospicjach - tam najbardziej liczy się twój czas, rozmowa, której tematem najczęściej jest czworonóg. Na www.dogoterapeuta.wortale.net masz listę organizacji oraz kursów w tematyce dogo. Quote
Recommended Posts