Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BORYS Ciapunia Na

(podobny do sióstr :D)

(zawzięcie kibicował siostrom...)

(...i przeszkadzał im piszczącą butelką :evil_lol:)

(charakterek fajniusiasty - najpierw przyłożył mi ogonem podczas merdania, a potem wylizał mi ramię :lol:)

Posted

I jeszcze gdy wychodziłam przypadkiem zatrzymałam się przy ringu głównym - akurat skakał Max:

Koniec!

I jeszcze mój komentarz...
Co do organizacji wystawy - brak zastrzeżeń - sędziowanie poszło sprawnie (koniec ok. 14), a rottki miały do dyspozycji duży ring i sporo miejsca dookoła.

Prezentacja była spokojniejsza niż w Gdyni - właściciele nie nawoływali tak hałaśliwie i zawzięcie psów, choć zdarzały się potknięcia (Zoja - wskakiwała na żywopłot aby dostać się do piłeczki :roll:)

A charakter psów... Na ringu przezentowały się różnie - w większości spokojnie tolerowały rywali, nie wykazywały agresji, najwyżej zainteresowanie (ważniejszy był właściciel - na końcu smyczy/stojący za ringiem - lub nagroda). Wyjątkiem był Fero - nieźle łobuzował charczał i wyrywał się na konkurencję, aż nerwowość udzieliła się innym samcom - całe szczęście nie doszło do zadnej zadymy, acz poczułam się nieprzyjemnie siedząc tak blisko ringu :lol:

Bezpośrednio miałam kontakt z większościa rottków z kl.młodzieży i pośredniej - jestem zachwycona ich charakterem :loveu: - wesołe, przyjacielskie do ludzi, bez protestów dają się pogłaskać, również inne psy traktowane są przyjaźnie...
Nie wiem jak starsze psy, bo im bardziej profesjonalni wystawcy tym trudniej do nich dojść...

Ogólnie - było fajnie!

Może rottki nie prezentowały zbyt wysokiego poziomu eksterierem (wg mnie!), ale charakterem na pewno!

Zaznaczam, że wszystkie komenty są moje własne i osobiste - nie są obiektywne (choć staram się by takie były), więc proszę nie oceniać psów na ich podstawie.
Jeszcze raz sorki za ewentualne błędy, kiepskie zdjęcia, ale mam nadzieję, że komuś się spodoba ta relacja :lol:

Posted

brawo za relacje z wystawy, bylam tam ale rottkow nie widzialam (wystawialam moja grzywke). A teraz po przeczytaniu tego tematu czuje sie jakbym stala pod ringiem caly czas :)

PS. Dobrze, ze juz Borga nie wystawiam bo az strach pomyslec co bys o nim napisala hehehe.
Pozdrawiam.

Posted

Fafenkufen napisał(a):
brawo za relacje z wystawy, bylam tam ale rottkow nie widzialam (wystawialam moja grzywke). A teraz po przeczytaniu tego tematu czuje sie jakbym stala pod ringiem caly czas :)

Dziękuję :oops:
Chociaż jedna dobra duszyczka doceniła moje wypociny ;)
Fafenkufen napisał(a):

PS. Dobrze, ze juz Borga nie wystawiam bo az strach pomyslec co bys o nim napisala hehehe.

To ja jestem aż taka straszna w ocenianiu?! :diabloti:

Posted

Revii, z lekkim opóźnieniem, ale bardzo serdecznie dziękuję Ci za fotorelację! Liczę na kolejne fotki z kolejnych wystaw!
A co do komentarzy, to gust mamy niemal identyczny!:)
Pozdrawiam serdecznie!

Posted

BORA Aspendos

Revii,dzięki za zdjęcie mojej małej oczywiście że wystawiła się ale ja szybko biegłam zaraz po ocenie na pokazy agility może dlatego mnie nie zauważyłaś

Posted

rotek napisał(a):
Revii,dzięki za zdjęcie mojej małej oczywiście że wystawiła się ale ja szybko biegłam zaraz po ocenie na pokazy agility może dlatego mnie nie zauważyłaś

Osz! Co za gafa! :oops:
Najmocniej przepraszam! Już edytuję błędne wpisy :oops:
Ale dzięki za wyjaśnienie :p

Posted

agastaffbull napisał(a):
Revii, z lekkim opóźnieniem, ale bardzo serdecznie dziękuję Ci za fotorelację! Liczę na kolejne fotki z kolejnych wystaw!
A co do komentarzy, to gust mamy niemal identyczny!:)
Pozdrawiam serdecznie!

No, jak nieco przycisnęłam to i posypały się komentarze :D

Nie ma za co (ale chętnie przyjmuję pochwały :evil_lol:) - to sama przyjemność (choć roboty sporo :roll:)

A co do kolejnych fotek, to przykro mi, ale kolejne najwcześniej będą (o ile będą) za rok z Dobrego Miasta :-(
Mam to "szczęście", że mieszkam w takim miejscu, gdzie na wszelakie wystawy mam daleko, a na dalsze podróże nie mogę sobie pozwolić :shake:

Ale cieszyć się można nie tylko moimi fotkami, prawda? :razz:
(aparaty w dłoń i do dzieła!)