Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 420
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Ocelot, może zmień tytuł wątku na:
Mix HUSKY, potrzebne pieniążki na hotel, miłośnicy rasy, POMOCY!!!

Toż to jawna dyskryminacja nie-miłośników rasy!!! Na znak protestu deklaruję 50 zł miesięcznie.

Posted

U Damy dalej bez zmian. Gdyby był ktos chętny na nią, to na pewno napisałabym. Jest juz wyraźnie spokojniejsza i przyzwyczaiła sie do domu. niestety, małych zwierząt nigdy nie pokocha.

Posted

tak, ja o Damie wiem i watek sledze ;)

Dama ma u mnie miejsce awaryjne - nie jest to standardowy hotel, bo mialaby zamieszkac w jednym z kojcow, jakie robie dla moich psow, ale ze jej sytuacja jest jaka jest (a wlasciwie byla jaka byla) to zgodzilam sie na udostepnienie jej tego miejsca.

Posted

Dama ostatnio zmieniła się na lepsze. Staje sie całkiem spokojnym psem, cieszy się na nasz widok, nie chce uciekać. Zaczęła nawet ujadać na obcych, wiec chyba czuje się już u siebie.
Niestety, jej podejście do naszych zwierząt nie zmieniło sie wcale i jest ogromnym utrudnieniem.
Mam tylko nadzieje, że ktoś jednak bedzie ją chciał na stałe.

Posted

to dobrze ze Dama sie zmieniła:lol: teraz pewnie beda wieksze szanse na znalezienie dla niej DS/ Wiosna mam pytanie (ty pewnie znasz bardziej specyfikę rasy) mam problem:oops: jak oduczyć husky'ego wchodzenia do domu i spania na podworku, a nie w domu plis ten husky (sunia) bardzo chce wejsc do domu, a ja chce zeby ona spała na dworze w swojej budzie:-o i co ja mam zrobic???

Posted

Niestety nic. Nie ma kasy na hotelik. Ja mogę dołożyć 50 zł, bo jeden z moich psów w hotelikach lada dzień będzie miał dom, więc będę miała trochę kaski.

Myślę, że poza tym trzeba odnowić ogłoszenia Damie. Kończą sie wakacje i niedługo powinny ruszyć adopcje. Jaaga, czy Dama na allegro?

Zrobiłam też alternatywny banner:

Posted

Banner śliczny, tylko miejsca w podpisie nie ma - nie dało by się troszku mniejszych robić?

Jak to - nie ma kasy? Ja 50, ty 50 - początek już jest. Jak tylko zwolni się miejsce u Wiosny, sypnie się kasa, głowę daję! Na pierwszy miesiąc uzbieramy, potem na drugi - jak będzie trzeba, bo wierzę, że Dama szybko domek znajdzie.

Posted

Dama oczywiście cały czas ma Allegro. Dom dla niej teraz byłby dla nas wybawieniem, bo dziś w piwnicy znalazłam kolejnego psa. Jakiś skończony kretyn wrzucił 3 m. w dół przez piwniczne okienko kilkumiesięcznego szczeniaka. Przez czysty przypadek poszłam tam, i całe szczęście, bo nawet nie było go słychać. Nie wiem ile już tam przesiedział bez picia i jedzenia.
To już 5 pies na tymczasie.

Posted

Dama miała wyprowadzić sie od nas już dawno, ale dokąd? Teraz ma kaganiec i w ciągu dnia siedzi przywiązana. Oprócz tego spacery. Niestety, inaczej nie da się, bo cały czas poluje na inne zwierzęta. Wczoraj zdjęła kaganiec i moja mama na spacerze ze swoimi psami mało nie zemdlała z wrażenia. Znowu była awantura, jak długo jeszcze będzie :roll:.
Mały jest słodki. Będzie chyba psem średniej wielkości, czarny podpalany, krótkowłosy. Ma ok. 3-4 mies. Już dostał Advocate, jutro bedzie szczepiony. Nocuje w łazience. Taka z niego troszkę wystraszona przylepa. Jednak ma prawo bać się po pobycie w piwnicy, bo mieszkamy w starym dworze, piwnice przypominają lochy, a ściany mają 0,5 m. grubości. Był tam całkowicie odcięty od świata.

Dopóki jest ciepło, psy to żaden problem, ale nie mam zielonego pojęcia, co zrobię z nimi wszystkimi, jak nadejdzie jesień i zimno.

Posted

Z Gumtree przyszły, już są widoczne ogłoszenia.
Wstawię zdjęcie małego wieczorem, bo teraz jestem tylko na chwilkę.

Dama już siedzi zamknięta, bo całkiem rozbroiła kaganiec. Najpierw go ciągle ściągała, a teraz rozwaliła na amen regulację przy pasku. Nie mam sił :roll:. Sama sobie szkodzi i zawsze jest krok przede mną w pomysłach.
Trudno znaleźć kaganiec plastikowy na nią. To był jedyny, jaki udało mi się zdobyć w okolicy. Muszę zamówić kolejny, a to potrwa.

Posted

Jaaga napisał(a):

Dama już siedzi zamknięta, bo całkiem rozbroiła kaganiec. Najpierw go ciągle ściągała, a teraz rozwaliła na amen regulację przy pasku. Nie mam sił :roll:.

:splat:marniutko. :(
Ciotki, pomóżcie w ogłoszeniach?

Ocelot, zmień tytuł, że prosimy o pomoc w ogłoszeniach. Może ktoś pomoże.
Trzeba szybko ten domek znaleźć.

Wiosna, kiedy moglibyśmy liczyć na miejsce u ciebie? Nawet awaryjne?

EDIT:
Zrobiłam jeszcze ogłoszenia na kupsprzedaj, 4łapy.

Posted

Ciotki, zadzwonił do mnie facet o husky. Mieszka pod Nowym Sączem na wsi. Pies byłby na dworzu. zrobili ogrodzenie, kojec, kupili budę. Sunia cały dzień by hasała po ogrodzie. Kiedyś mieli husky, zapewnili by mu spacery. Wysyłam Damę...

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Ciotki, zadzwonił do mnie facet o husky. Mieszka pod Nowym Sączem na wsi. Pies byłby na dworzu. zrobili ogrodzenie, kojec, kupili budę. Sunia cały dzień by hasała po ogrodzie. Kiedyś mieli husky, zapewnili by mu spacery. Wysyłam Damę...

Zuzanna proszę pilotuj to.